Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

jan_af_lisoe

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    2 016
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    3

Forum Inlägg postade av jan_af_lisoe


  1. D55 har ju en badbrygga med stege så det går utmärkt att bara från.

    Motorn drar kring 1 liter/dM och är relativt enkel att själv göra enklare service på.

    Funkar utmärkt att dra wakeboard eller vattenskidor efter.

    Funkar att lägga vid klippor, men då skall man helst vara 2 i båten, en sköter ratten och ankaret, den andre hoppar i land och förtöjer.


  2. För 10? år sedan köpte jag Hydrodrive hos Watski, den pajade under garantitiden utan att jag fått någon hjälp från säljaren eller tillverkaren. Avrådes bestämt !!!!


  3. Sitter alla dina bränsleanslutningar rätt ? T.ex koppling till tank eller motorn ? Kanske motorn suger luft i stället för bensin ?

    Annars håller med att teoretiskt borde det vara väldigt enkelt att felsöka en tvåtaktsmotorn, men så är det inte i verkligheten.

    Sen finns det elektronik, som kan funka ibland och ibland inte. Dyrt köpa nytt bara för att testa


  4. 19 timmar sedan skrev Lintott:

    Advance Frame tar dessvärre lika stor plats som en gummibåt och det var förvaringsutrymmet som var en parameter för TS att leta efter något nättare.

    TS hade problem med 285 cm gummibåt och 2 hk utombordare, (han skriver: "Framförallt hatar jag att kladda med motoreländet!") problemet att bära halveras, problemet att kladda med försvinner vid övergång till kajak då utombordaren är borta och vikten halveras. Att få Advanced Frame från väskan till färdigt skick tar 5 minuter för "ettan" och dryga 10 för "expedition" när man blivit van, troligen snabbare med en elpump.

    En kajaktur kan dessutom vara en fin motion. För mig har den uppblåsbara kajaken öppnat många skär, kobbar och öar som inte varit tillgängliga med motorbåten. Farten blir mellan 3 och 5 km/h beroende på vinden.


  5. Uppblåsbar kajak och uppblåsbar SUP (som nämndes tidigare) är vettiga alternativ, speciellt om du kan skaffa en liten kompressor eller elektrisk luftpump.

    Själv har Advanced Frame 1 och Advanced Frame Expedition (Expedition får man plats för lite mer last i) och en SUP, men känns lite väl spännande att ta med kameraväskan på SUPen, så fördel med kajaken.

    Länk:
    https://www.kajaksidan.se/collections/vendors?q=Advanced Elements

     

    Nackdelen med uppblåsbara kajaker är att vid paddling motvinds blir det väldigt mycket luftmotstånd, i synnerhet med Advanced Frame Expedition där man sitter högre upp.

     


  6. 2 minuter sedan skrev Georg_Ohm:

    ...

    Det geografiskt närmaste barnbarnet är bara 2,5 år, kanske kan förstå uppdraget.

    ....

     

    Behöver inte vara egna barn/barnbarn, jag skrev ju "mot belöning" 🤑

     

    Du kan en annan skruv, tappa på samma sätt, och kolla vart den tar vägen.

    • Gilla 1

  7. Finns det andra båtar i naturhamnen så får man som soloseglare nästan alltid hjälp.

    (Till skillnad från när man kommer med motorbåt för då står man för underhållning för alla som sitter i sina båtar och kollar utan att lyfta upp häcken)

    • Gilla 1

  8. Jag hade samma problem på en 30 hk Yamaha. Köpte en sk "grispitt" för nästa större gängstorlek och fixade en ny gänga, köpte sedan en rostfri bult och bad en mekanisk verkstad att förkorta gängan sant förkorta huvudet och då funkade det helt perfekt. Minns inte hur jag gjorde med packningen, troligen fick skaffa en storlek större

    • Gilla 1
×
×
  • Skapa nytt...