Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Dino24

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Dino24

  1. Förstår inte riktigt kommentaren... Det är två problem som är lösta, i tur och ordning. Läs hela tråden.
  2. Efter ett besök hos båtbottentvätten blev allt normalt 🙂
  3. Hej, tändproblem löstes efter renovering av fördelaren (Mallory, nytt lock, ny rotor, nytt motstånd, ny givare samt ny tändspole) gick den igång. Men... vid en första provtur gick det otroligt trögt. Normal fart vid ca 3000 varv är ca 23 knop, nu blev det inte mer än ca 18 knop, och det gick inte fortare med mer gas. Toppfart normalt är ca 37 knop. Dessutom verkar båten vibrera något vid 3000 varv. Kan det bero på snäckor, beväxtning på skrov och drev? (har inte dykt i ännu). Båten har legat still i mer än en månad i Stockholmsområdet. Motor: VP AQ211A. Drev Vp DP290.
  4. Hej, har problem med tändningen på min AQ211A. Den gick hur bra som helst tidigare, har legat orörd nu i ca 3 veckor. Men nu... startmotor går runt, bra kräm i startbatteri, stift rengjorda, ny tändkabel mellan spole och fördelare. Färsk bensin i tanken. Men den vill inte tända. Tacksam för tips på åtgärder!
  5. Tack för tips men det var dålig kabel (ljusblågrå) från instrument till spole så nu är allt som vanligt, ca 600-700 på tomgång!
  6. Hej! Har en VPAQ211 med DP290 och allt låter hur bra som helst men varvtalet vid tomgång ligger på ca 3000. Förra säsongen inga problem, tomgång ca 600. Tips mottages tacksamt på var felet kan komma ifrån, instrument (original -88) eller i motorn?
  7. Dino24

    Olja eller lack?

    Hej, söker tips på behandling av några trädetaljer i sittbrunnen på min DC. Det är sidostycken gjorda i obehandlad plywood som förvisso inte sitter i utsatt läge men kondens etc lär ju krypa på. Har hört att man ej skall använda oljebaserat på plywood men blev samtidigt tipsad om något som heter Binarolja... Tanken är att sidostyckena ej skall vara speciellt blanka.
  8. ok, glömde tillägga att båten ligger i Stockholm skärgård. /
  9. Dino24

    Tips och Råd

    Hej, jag köpte en DC 24 i höstas och hann knappt köra den innan det var dags för upptagning. Den är fin i gelcoat, inga skador, tidigare bottenmålad med vit färg och drevet i grå färg, fabrikat okänt. Motorn VPV8 är konserverad och servad och drevet VPDP290 är även det konserverat. Vid upptagningen blev botten renspolad och drevet är hyfsat renskrapat från snäckor, samma sak med propellrarna (svartmålade) Nu, inför stundande vårrustning, önskar jag pga oerfarenhet, tips och råd om skrovbehandling, botten- och drevmålning. (måste botten renskrapas om man inte känner till vilken färg som använts tidigare?) Mvh Björn
  10. Dino24

    Dino 24

    Hej, jag är en lycklig ägare till en DINO 24. Tyvärr saknar jag dokumentation och historik om denna fantastiska DC. Är det någon därute som vet något så blir jag tacksam för all form av information. Mvh Björn
×
×
  • Skapa nytt...