Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

LeifG

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om LeifG

  • Placering
    Fänrik
  1. Ja tack, det behöver jag också. Kommer att vara vid Möja runt onsdag - torsdag nästa vecka. Ses vi där? /Leif
  2. Då får det väl bli grogg - Nubbe & regnvatten , eller sjömans spritzer: Vitt vin & regnvatten (utan kolsyra)
  3. Jag kan hålla med om att man borde höra bägge sidor i frågan. Dock är det här så gott som omöjligt. Oavsett anser jag att det är bra, att folk berättar om sina erfarenheter här (ensidiga eller inte), för det ger oss som vill ta del av informationen, en möjlighet att fatta dom beslut vi vill, huruvida vi går till en hamn, eller annan. Framför allt om det för övrigt väger lika. Bra (ex. Oskarshamn) såväl som dålig (ex Västervik) kritik är alltid välkommet och jag baserar nog en hel del på andras erfarenheter och rekommeendationer gällande platser jag inte besökt. Nu verkar det dessutom som om flera här har haft samma upplevelse och det visar väl i viss mån åt vilket håll det lutar. Nu menar jag dock inte att 300 miljarder flugor kan inte ha fel - ÄT SKIT!. Men båtfolk är av en viss typ och det kan nog vara en fördel om hamnkaptenen har lite erfarenhet och koll på ankommande båtars behov. Dessutom är det väl ett serviceyrke där man bör bemöta kunder positivt och vara lite ödmjuk OCH konfliktundvikande. Tror inte att hamnkaptenen i fråga var trevlig och service inriktad om han skickar bort en eventuell kund. Ej heller tror jag PrimeX hittar på denna sak, utan blev faktiskt bortskickad. Conclusion: Oavsett vad som skett (om inte PrimeX direkt hotat hamnkaptenen), så har hamnkaptenen agerat fel och misslyckats med sin försäljning och kundbetjäning. Trevlig helg på er alla /Leif
  4. Härligt - Här är en av anledningarna till att jag gillar detta forum. Man får snabbt vettiga och rådgivande svar. Mariehamn blir det på vägen över till Sverige, men på hemvägen blev detta perfekt. Eckerö - Vargata - Rödhamn - Kökar, på vägen hem. Tack för tips och förslag. /Leif - som lider sista arbetsdagen innan semestern
  5. Tycker själv att nya DriveBoats från Fiskars (som gör Buster) är rätt häftig. Svenska bildesigners som skapat en annorlunda båt till finsk tillverkare. Mycket av designen baserar dej också på sportbils tänkande. Är inte säker, men jag tror dessa killar varit involverade i Koenigseggs produkter. Rätta mej gärna om jag har fel.
  6. Jo, grannens blänker alltid mer än min . Passa dej bara! Snart ser kineserna ditt kapell, sen kopierar dom den i tusental och säljer över hela världen.
  7. Man kan väl knappast diskriminera motorbåtar!? - Hur gör man då med segelbåtar? Det finns faktiskt dom som gör över 10 knop . För att inte tala om vindsurfing brädor .
  8. Helt lyyyysande - Så var den här dagen räddad - Tack
  9. Hej på er. Är övertygad att det finns många av er som besökt Åland. Har ni några bra tips på trevliga gästhamnar på Åland. Ja, jag vet att det finns närmare 20, men hinner inte besöka fler en tre - fyra. Tacksam för idéer. /Leif - 1 dag kvar till semestern
  10. Härligt - Det här måst man testa. Framför allt det där som funkar till
  11. Drar jag på riktigt ordentligt kommer jag upp i 6,2 knop. Men jag tycker inte om när båten börjar plana , så jag brukar ligga på ca. 5 knop för maskin. Med segel hissade brukar det vid normal vind (5 - 10 m/s) ligga på mellan 5 - 7 knop.
  12. Snyggaste eller fulaste båten är ju såklart en smaksak, men jag pratade med min bryggranne och vi kom fram till att: En själv har alltid den båten som är fulast, i sämst skick, eller ser mest anskrämlig ut när man jämför med grannen eller andra på klubben . Någon idé vad detta kan bero på? Självkritik eller vad? /Leif
  13. Hej Kolla även på Sunwind 26! Ganska hyfsad kvalitet och ligger på drygt 100K. Annars finns ju Curt Gelins bok 700 segelbåtar, eller nåt sånt. Jag har en äldre med 500 , men där finns även ganska bra utlåtanden om båtarna.
  14. Håller tummarna för att ni får ut båten till helgen och att ni får en fin semester. Fick även själv lägga till för segel i hemmahamnen när motorn la av på midsommarafton. Men tror ni någon stod på bryggan och beundrade kl. 16.00 på midsommar, när vi ville visa hur schnyggt det gick? Knappast .
×
×
  • Skapa nytt...