Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

westerly

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    136
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om westerly

  • Placering
    Örlogskapten
  1. Hej Ja du coppertail du har förstås provat båda sätten själv! Det är inget problem att hålla koll på ändarna, men det skulle nog ställa sig knepigt att övertyga ev. polisman att det är helt OK att ha 160 kg 14m mast på taket till en fiesta. Jag har kört 12m flaggstång på taket till fiestan där är vikten inget problem. Det som är mindre roligt är att den utskjutande delen framåt kan sticka lite väl långt ut och vid utfarter med skymd sikt kan det bli till att backa snabbt uta ba h--vte om det kommer någon, samtidigt som man kollar så att man inte petar av kepsen på gubben i bilen bakom.
  2. Hej Ford Fiesta - personbilssläp - vagga av 45 x 95 reglar- 14 meter mast. Så löste jag transporten ca 3 mil Det gick smärtfritt men hastigheten låg runt 60 km/h för att vara behaglig, det började bli tendenser till svängningar då man kom upp i 70 - 80 Senast ändrad av westerly | 02 september 2010 | 07:28
  3. Hej Har du kollat så att reglagewiren är rätt justerad, din felbeskrivning tyder på att det kan vara detta. Är det samma i backläge så är det inte detta som är fel.
  4. Ser ut som ett rör för markiser, plastlisten är troligen till för att låsa väven.
  5. Hej Du behöver inte vänta på varmare väder Sika 291 härdar vare sig du vill eller ej Så fort du öppnar patronen och luften kommer åt geggan börjar den härda. En öppnad patron brukar vara genomhärdad efter ca en månad. Jag har provat även när det varit minusgrader, den härdar men det tar lite längre tid bara.
  6. Hej Plarsa, tänk på att om det inte är helt tätt utåt från hålet men tätt på insidan finns stor risk att laminatet suger vatten. Resultatet av detta ser du efter en vinter genom frostsprängning, ingen rolig reparation att göra (jag vet för jag har gjort det) Då är det bättre att det läcker inåt och att fukten ventileras (torkar) den vägen. Fördelen med Sika 291 är att rätt gjort tätas även hålets väggar därför ska detta vara ett par milimeter större än skruven. Detta är vad vi fick lära oss på varvet där jag jobbade en gång (Maxi) Kollar du West Systems epoxy så får du extremvarianten av tätning av hål genom skrov.
  7. Hej Jag kan nog med fog säga: Nej! det funkar inte. det är korrekt som han säger gammal tätning torkar och den enda fördelen är att det blir lättare att ta bort beslagen. Vid min renovering av Nellie www.nellieyacht.se såg jag från början att man tidigare försökt täta i efterhand med både det ena och det andra. Och det var svårt att hitta något ställe där det INTE läckte in. Det tar inte så lång tid extra att göra det ordentligt från början mot vad läckaget kan ställa till med och hur jobbigt det är att få bort ny tätning som sitter där den egentligen inte ska sitta. Du måste ju ändå fixa felet på ett korrekt sätt förr eller senare. Sen är väl vetskapen att man gjort ett väl utfört arbete även det en stor tillfredsställelse.
  8. Hej Landkrabbans seglarskola på denna sida http://www.hafsorkestern.se/ kan kanske bidraga med lite till.
  9. Då är det alltså inte lönt att fråga här eftersom svaren inte berör frågan som sådan! Som upplysning till frågeställaren om dynorna. Det finns tydligen två Blue Peter. Den jag menar hittar du på www.blue-peter.net Den med dynorna vet jag inget om, mer än att loggan och namnet är väldigt lika. Hoppas att någon som har egen erfarenhet av deras dynor svarar på din fråga. Senast ändrad av westerly | 12 december 2009 | 17:45 Senast ändrad av westerly | 12 december 2009 | 17:48
  10. Det har du väl i princip gjort i ditt svar på frågan som ställdes från fösta början. Läser du frågan så är det bara B.P. som det frågas om. Läser du sen ditt svar så skriver du finns dom så språkligt sett har du angett B.P.
  11. Är det ingen av er som kollat vad Blue Peter är för ett företag? Dom är har varit leverantör av båtprylar till återförsäljare sedan en ganska lång tid tillbaka. Har ni hållit på med båtar ett tag måste ni ha stött på deras prylar eftersom dom finns representerade i de flesta båttillbehörsbutiker i en eller annan form. Deras dynor om det är dom vanliga med kapock fyllning kommer (eftersom dom ser likadana ut) säkert från samma ställe som de flesta andra sådana. Jag köpte en från Rusta och en från Hjertmans, och kan banne mig inte hitta någon skilnad (mer än priset) OBS jag har inget med Blue Peter att göra, men kolla upp saker lite innan ni börjar skriva. Som det är sagt: Det är bättre att vara tyst och bli betraktad som idiot än att öppna munen och undanröja alla tvivel.
  12. Du kan nog få en skaplig peng om du säljer det som altanmarkis Jag ska lägga ut min stora (utseglade) genua till våren. Har hört priser upp mot 5000:- för en beg sådan.
  13. Hej Jo jag har provat. Om man inte provar har man bara ett antagande och det var ju inte det frågeställaren var ute efter. Om inte någon provar olika grejor får vi aldrig reda på om dessa är bra eller dåliga. Många utgår per automatik att saker från de stora tillverkarna alltid är bra, jag kan skriva under på att så är inte alltid fallet, just för att jag har provat själv. Att sen olika personer får olika resultat är kanske inte produktens fel I mitt jobb har jag vant mig av med att säga det går inte utan: JAG kan det inte. Claes
  14. Hej Jag har använt denna epoxiprimer som på intet sätt är någon ny produkt, den har funnits i mer än 25 år, sist jag använde något liknande stod det Hempel på burken!! Jotun har något som är förvillande lika. Någon skillnad i resultat kan jag inte märka. Den är inte svårare att rolla ut än någon annan primer dock lite tjock så späd med ca 5% förtunning. Den är dryg, 2 liter/runda (6ggr) på vår 36 fots segelbåt och då är det en rejält stor köl (3800 Kg) Du får vara snabb i vändningarna om du blandar hela burken den härdar snabbt. Vid 20 grader hinner du ledigt 2 varv / dag. Enda minuset: det är svårt att se kanten på nya lager när man målar på tidigare lager. Lite släpljus från en lampa hjälper bra. Vad jag kan märka på epoxyn jämfört med Wests är det bara blandningsförhållandet som skiljer förutom att Wests doseringspumpar gör det betydligt enklare att småkladda t.ex. när man laminerar smågrejor och gör epoxyspackel. Vid större arbete blandar man med decilitermått och då är dessa pumpar en onödig kostnad. Resultatmässigt hittar jag inga som helst skillnader. Claes
×
×
  • Skapa nytt...