Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

jelo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av jelo

  1. Hej Mycket snack om färg och metaller blev det på en så enkel fråga! Pröva och sänd efter västkustfärg från Hjertmans i Sundsvall (http://www.hjertmans.se/ ) för det har funkat förut. Jag köpte prop o drev västkustvarianten från dom förra året utan problem.Rätt dyrt men vill man ha det lite lättare på hösten så kan det vara värt det. Lycka till J.L. Senast ändrad av jelo | 29 februari 2008 | 00:02
  2. Hallå Det är som garygary skriver, det går långsamt så det är bara att ha tålamod.Använd samma olja som du har i motorn och det räcker att ta bort det svarta locket och fylla på genom oljestickans hål. Tänk bara på att inte fylla på för mycket för det kan skapa problem och det är svårt att tappa av lite grann.(egen erfarenhet). Jag brukar byta olja vart tredje år för hur många gånger byter man olja på bil. (det finns bilar som också får jobba tungt men man byter inte var 50 gångtimme). Mvh J.L.
  3. Hej igen Har provat att vrida på svänghjulet och det gick väldigt lätt och det har i stort sett kommit olja ur varenda skarv som finns på motorn så jag bestämde mig för att lyfta ur motorn så den ligger i garaget här hemma nu. Har kollat med en mek och fått en ungefärlig prisuppgift på 30-40 000 kr för en helrenovering så tankarna börjar nu gå åt att köpa nytt. Man kan ju få en skaplig diesel från 45000 (Sole) eller en Beta för 55000 båda med adapter för 120s drevet eller en med drev (Lomabardini) för 70 000 (de ger 10 000 för inbyte av den gamla) vilket blir 60 000. Så nu är man i valet och kvalet men som läget är just nu så lutar det nog åt en ny motor. Är det ngn som har en åsikt om nämnda motorer? Janne Senast ändrad av jelo | 18 oktober 2007 | 00:46
  4. Det kan vara värt ett försök men den släpper ut mer olja ur insugsdämparen än den gjort tidigare vilket Volvoverkstaden tog som ett bevis på att kannringarna kunde vara dåliga. Man kanske skulle ta o mäta kompressionen men det kräver ett instrument som man inte har och hur gör man det?
  5. jelo

    Seg start av MD7B

    Hallå ute i vida världen. Jag har en sötvattenkyld MD7B som startar snällt men under tomgångsvarv och den vill inte svara på gas utan då lägger den av. Får den gå på tomgång i cirka 5 minuter då börjar den svara på gaspådrag men väldigt segt och efter cirka 10 minuter när den börjar bli varm så svarar den bättre. Den går bra och orkar hålla den fart som den gjort förr alltså ingen kraftförlust. Rådfrågade en Volvoverkstad som säger att den troligen börjar bli slut i kannringarna så det är därför den går bättre när den blivit varm för då blir den tätare och kompressionen ökar. Är det ngn som har en lösning eller ngt förslag? Renovering eller en ny motor?
×
×
  • Skapa nytt...