Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Malarnara

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    68
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Malarnara

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för alla kloka svar. Jag börjar med att testa att märka upp och se om det är det som är felet. Om det visar sig vara så kan man ändå köra vidare på lägre fart eller är det en tidsfråga innan det slirar helt? Eller är det så att säga lugnt så länge jag kör så att det inte slirar. Om det är så att jag måste lämna in kanske man ändå vill kunna använda båten de semesterdagar som är kvar.
  2. Har efter en j...la massa strul denna sommar äntligen fått igång båtmotorn. När jag skulle ut och köra ur motorn då tändstiften sett väldigt feta ut i kombination med att den bolmat mer oljerök än normalt vid start så visade det sig att nästa problem uppkom. När jag gav mer gas än ca 5-7 knop så rusar varvtalet och det blir ingen drivning på propellern. Har känt nån liknande tendens tidigare men då har det alltid varit trimvinkeln på motorn och hjälpt att tilta upp den lite. Dock inte denna gång. Har precis bytt bränslefilter kan det finnas något samband eller är det så illa att det är propellerpackningen som släppt? Tacksam för ideér. Ser ut att bli en båtfrisommar i år. Så trött. Senast ändrad av Malarnara | 23 juli 2011 | 14:53
  3. Var lite ivrig och hittade ett youtubeklipp som besvarade min fråga. Om någon annan får samma funderingar eller tveksamheter kring draghåll för att ta bort respektive sätta dit bränslefilter så är denna video utmärkt. Svaret var: Medsols för att ta bort och motsols för att sätta dit. Detta innebär att jag dragit åt bränslefiltret ca 2 varv ytterligare från utgångsläget. Nu återstår att se om jag nånsin får loss det gamla. Nu vet jag i alla fall åt vilket håll jag ska dra
  4. Har en båtmotor som är svårstartad och tänkte bl a byta bränslefilter då jag aldrig gjort detta tidigare och min fråga är så banal som åt vilket håll tar jag av bränslefiltret. Har skaffat en avdragare och trodde att det som allt annat dras av moturs/motsols och har lyckats dra det ca två varv men det känns som att jag kan ha dragit åt det stenhårt nu. Det är ett standard separat bränslefilter som skruvas på under fästet med in och utslang för soppan. Vilket håll ska jag dra åt för att få av det?
  5. Bearcat, OK det kanske var dumt att lägga med Blocket-annonsen men syftet var inte att sälja vår Finnmaster. Annonsen innehåller ju också en hel del info om båten som jag inte orkade skriva i inlägget om han var intresserad. Eftersom frågan var kring lämpliga modeller och jag har erfarenhet av just en Finnmaster som det lutade mest åt så kändes det som att jag ville dela med mig och alltså ge tummen upp för OC:n utifrån kravspecen. Sen kan det ju finnas andra läsare på Maringuiden som läser inläggen, right!? Finnmastern finns sedan många år och därför också i många olika prisklasser. Det är en jättetrevlig båt. Mina Utseende och kvalité Går bra i sjön Rymlig och välutrustad Praktisk som få Känns stor under kapellet Mina - Går lite segt (med 115 HK) pga relativt djup v-botten - Bränsleekonomi En del mindre trädetaljer lossnar Takluckan skulle vara större (fel placerad) för att kunna stå och köra. Mycket vindkänslig och svårnavigerad i låg fart
  6. http://www.blocket.se/stockholm/Finnmaster_6100_Royal_OC___2007_27536337.htm?ca=11&w=1
  7. Hej, Har en Finnmaster Royal OC 2007 som nu ligger ute för försäljning då familjen vuxit och vi inte har tid att vara ute lika mycket. Blir en mindre pulpet tills vi köper större igen. Jag kan starkt rekommendera OC:n som vi varit supernöjda med. En jättetrevlig båt som det fungerar att övernatta i. Lycka till!
  8. Hej, Jag har en Yamaha 2 taktare med ett Yamaha gasreglage (kan ej namnet/modellen) 2007 års modell. När jag kör så bottnar reglaget innan motorn bottnar. Dvs jag får trycka väldigt hårt på reglaget så att hela fästet nästan knakar för att få ut full effekt ur motorn. Min fråga är om man relativt enkelt kan justera (spänna) gasvajern och hur och var man i så fall justerar detta. Är det på motorn vid gasreglaget vid förarplatsen eller på annan plats? Tack för tips!
  9. Testat att koppla ur batterierna en bra stund 15 min utan resultat. Hur/var kollar man givaren?
  10. Det är inget generellt att Länsförsäkringar inte gör det i alla fall då de var ett av få bolag som tog mitt extrema ekipage.
  11. Nu när du säger det. Min akterspegel såg inte ut att vara original heller utan säkert reparerad och sedan förstärkt med stora plåtar. Gissar att det gjorts efter någon sprickbildning. Men då hade jag 115 hk istället för ca 60 hk rekommenderade.
  12. Köplagen gäller visst mellan privatpersoner som IngemarE redan påpekat. Det är den lagen du måste hänvisa till. När du köper något av en privatperson gäller köplagen citat från konsumentverkets hemsida http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel.asp?lngCategoryId=622&lngArticleId=1899 Kör hårt!
  13. Intressant. Samma erfarenhet som jag. Har någon någonsin råkat ut för att ett försäkringsbolag kommit och provkört toppfarten på en båt? har svårt att tro att det skulle ske. Har något allvarligt = dyrt hänt borde de ju vara nogrannare att kolla upp och andra sidan har något allvarligt hänt blir det ju ofta svårt att kolla upp ekipagets toppfart med motor och båt kombination. Ofta är ju allvarligt = motorhaveri, motorstöld, båtstöld, förlisning, hål i skrovet, brand, osv. Blir svårt att testa toppfart om något av detta inträffat. Är det mindre skador borde det knappast vara lönsamt att skicka ut någon för att testa toppfart. Ett läge då det ju i och för sig kan vara väldigt viktigt är ju om man åsamkar någon annan skada och har brutit mot försäkringsvillkoren. Hur försäkrad är man egentligen om man t ex orsakar en kollision med personskador som följd. Inte täcker väl den ordinarie båtförsäkringen det? Senast ändrad av Malarnara | 01 augusti 2008 | 10:25
  14. då känns det ju på ett sätt ännu rimligare att säljaren tydligt informerar om det. Lycka till!
  15. Nu har jag precis beställt IF Tracker med installation. För mig känns rabatten på försäkringspremien som huvudargument samt att det säkert kan avskräcka en och annan tjuv som förhoppningsvis kollar in grannens båt istället. Återkommer med mina erfarenheter om installationen och funktionen inom kort.
×
×
  • Skapa nytt...