Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

spiceboy

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om spiceboy

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej, har motorbåt på 7,5x2,7m ca 2 ton med utombordare 250hk. skall ligga vid fast brygga utan bommar. Djup ca 2-2,5m. Skyddat läge. Räcker det med en p-ring på 40kg? lina eller kätting eller kombination upp till båten och tunnare lina in till bryggan? Vill ej helst ha boj.
  2. Det var jag som startade den här debatten för ett år sedan. Sedan dess har jag monterat en Sleipner Side-Power 4 hk. Jag har kompletterat med en kontrollhet som heter PJC 211. Med den kan jag reglera hastigheten på bogpropellern från 0 till 100% effekt. Det funkar perfekt men det var dyrt. Ca 20 000 kr utöver själva bogpropellern. Nu kan jag smyga in i hamnar utan att man hör bogpropellern samtidigt som jag i kritiska situationer kan använda 100% av kraften.
  3. Jag har en motorbåt Jeanneau Cap Camarat 750 cc med Yamaha utombordare 250 hk med hydraulstyrning (ej Seastar). Jag vill komplettera med powersteering/servostyrning. Vad finns det på marknaden?
  4. Det låter vettigt! Hur gör jag för att halvera effekten? IngemarE kanske har kvar artikeln i PB, jag har den hemma någonstans med lite letande. Jag skall kolla till veckan om ingen lagt upp artikeln, sitter med en bärs i solstolen på Lanzarote just nu. Hur som hälsts, min bog är långt ifrån tyst som man kan få med halvl farts ombyggnad men faktiskt ruskigt tyst. Jag tycker det är en mkt intressant ämne! Hör gärna av dig när du kommer hem från Lanzarote.
  5. Det låter vettigt! Hur gör jag för att halvera effekten?
  6. Var hittar man i så fall tillsatser för att varvtalsreglera?
  7. Jag har en Jeanneau Cap Camarat CC 7.5 motorbåt med Yamaha 250 hk. ca. 2 ton med motor. Skall montera bogpropeller men vill ha en som är någorlunda tyst. Funderar på ett 185 mm rör. Är det någon som kan något om sådant här?
  8. till 25 fots daycruiser ca. 2 ton. Yamaha 250? Evinrude 250? Honda 250? Mercury250?
  9. vilket märke är mest tillförlitligt för 25fots daycruiser? Mercury 250 hk? Yamaha 250 hk? Evinrude 250 hk? Honda 250 hk?
  10. Vid vilken temperatur ges larm på en VP KAD 300 med drev. Hur kan jag hålla temperaturen nere?
  11. Hej igen, jo det är den vackre ynglingen i aktern. Det var för några år sedan så jag har hunnit bli ännu vackrare. Spiceboy
  12. Hej igen, jo Targan är en riktigt god liten leksak som har allt man kan begära. Men jag är nog allra mest förtjust i min 23 julle byggd 1966 av Sven Gunnarsson. Den är enepinnad i kärnfuru med översta bordet i ek. Spant och akterspegel är också i ek. På måndag går tenorna i vattnet kl 07.00. Skall försöka dra litet makrill innan. Lägger dem i en hink varvat med salt. Räknar med god fångst i år. Minst en hummer i var tredje tena. Vi hörs Spiceboy
  13. Skickade just ett mail till dig om att jag går med i klubben om ni vill. Fiskar hummer i 23 julle i Hälleviksstrand och har även en Targa 27.
  14. spiceboy

    AIS

    Jag har i min Targa 27.1 Furuno radar,navigator,autopilot och VHF. Jag vill komplettera med AIS klass B. Furunos AIS-modul är rätt så stor. Finns det bättre och smidigare alternativ?
  15. Är det någon som vet vad diesel kostar i Skagen?
×
×
  • Skapa nytt...