Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Fuzzy

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Fuzzy

  • Placering
    Landkrabba
  1. Båten är inköpt i år och är troligen årsmodell 1970. Motorn är en aq105 (b20) Renoverat förgasare justerat ventiler. Ska göra en tändinställning. Sitter ignitor brytarlöst. Drevet är antingen 250 men mer troligen 270 (hur ser man skillnad hittar inga märkningar). Sitter hydrauliska trimplan. Drevet max ned tiltat. Propellern är en 14x15. båten väger väl en 500-550kg nånting Problemet är att den vill stegra om man inte sätter sig i fören och det tar låg tid att plana. Motorn orkar inte över 4000 rpm (ska prova med extern varvräknare och har bara provat med 4pers i båten) Toppar strax över 20knop. Så vad kan man göra för den ska gå bättre. Tycker den borde orka lite mer och koma i plan fortare. Vad skulle vara lämplig propeller?
  2. Glömde skriva att det är en 93:a 90hk. Tror den heter ns90
  3. Har problem med att tilten kärvat fast i upphängningsaxeln. Har börjatt att ta isär den. Men hur är det sitter det en bussning/lager runt axeln eller är det direkt i godset? För det ser ut som en annan innering men ändå inte. Och på det sättet som smörjnippeln sitter borde det vara en bussning. Någon som vet? Och om man skulle tillverka en ny bussning. Vilket matterial? Skulle typ brons fungera?
  4. Det är så att vi har en 90hp nissan från 94 och tänkte att det var dags att byta inpeller då vi har haft båten i 5 år och inte gjort det. Och vet heller inte när de förra ägarna bytte. Men iallafall köpte jag ny impeller och vattenhus (orginal) som behövdes bytas. La sedan i båten men då visar det sig att summern för lågt vattentryck varnar. Tänkte då om man inte fått tätt nere vid huset. Togisär och tätade om med silikon. Det hjälpte inte. Det kommer vatten ur skvaller röret osv. Har även tagit bort slangen till tryckgivaren och det flödar hela tiden iaf. Har även haft isär givaren. Utan att hitta något fel. Då gjorde vi som så att vi klippte kabeln till givaren. För tänkte nämligen som så att vattnet cirkulerar och det finns en givare för vattentemp. Vi har varit ute och kört sträckor på 20 min utan problem. Men frågan är vad tror ni det kan vara för fel. För jag har inga ider just nu... Senast ändrad av Fuzzy | 20 juli 2007 | 13:08
×
×
  • Skapa nytt...