Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Tandpetare

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    35
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Tandpetare

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tandpetare

    Maststötta

    Hejsan! Är det någon som har erfarenhet om att ta bort maststöttan inne i ruffen om båten ej är påmastad? Seglar inte och stöttan tar plats i ruffen. Tacksam för alla svar!
  2. Tandpetare

    Winga 25

    Hejsan, min vattentank på min Winga 25 tar plats från sovytan i förliga ruffen. Har sett att ändra winga 25 har sovyta hela vägen fram. Men var här dessa båtar vattentanken? Under? Tacksam för svar och hoppas ni har en go båtsommar!
  3. Hej! Tack för svaret! Det är en c-tech zafir 90 så den får väl räknas som modern, tack igen för svaret!
  4. Hej! Jag undrar om någon kan svara på ifall jag behöver stänga av huvudströmbrytaren i båten när jag ligger i hamn och batteriladdaren är kopplad och laddar eller om jag kan använda strömmen som vanligt för kylskåp, tv, lampor etc? Tacksam för svar
  5. Hej! tack för svaret! Jag skall testa det!
  6. Tjenare, Min ankarolina kärvar vid utrullning. Alltså den rullare inte ut bandet ordentligt när man slängt i draggen och man måste hjälpa den ut. Eftersom den sitter i sidan så svänger båten vid tilläggning vilket gör det hela avsevärt mycket svårare . Har någon erfarenhet av detta? Kan man smörja upp den på något sätt och isåfall med vad? Tacksam för svar!
  7. Hej! Jag undrar om det är någon som kan svara på vilken effekt laddlampan till en md2B skall ha? Jag tycker mig se att det är 2W men mycket har slitits bort under lampans ca 40 år i båten!Tacksam för svar och trevlig sommar!
  8. Hej! Tack för svaret! Nu har vi plockat av generatorn och det skramlade från den och ut föll en (vad jag tror är en diod) får lämna in den då jag jobbar denna vecka och båtsemester är planerad till vecka 29!
  9. Hej! Har en md2b. Efter ca 45 minuters körning tände sig laddningslampan. Jag slängde i draggen och stoppade maskinen för att fundera ut vad problemet var. Hittade inget uppenbart och provstartade igen utan att lampan lös! Efter ytterligare ca fyra driftstimmar började lampan att lysa igen. kollade lampans kontaktytor efter tips på internet och dessa var ärgade men det hjälpte inte att göra rent dem. Har även märkt att ju högre varvtal maskinen har desto kraftigare lyser lampan. Jag har även mätt över generatorn och den ger spänning samt att jag mätt på batterierna som ökar i spänning när maskinen går. Generatorn verkar alltså ladda trots att lampan lyser. Finns det någon som har en några enkla och bra tips på vad man kan göra förutom att byta/renovera generatorn? Mycket tacksam för svar! Trevlig sommar!
  10. Tjenare, Kolla backventilen(kulan) i kopplingen i båda(?) på bränsleslangen från tanken. Den kan fastna och dumma sig när den varit oanvänd över vintern. hoppas det löser sig
  11. Kan det finnas någon form av startspärr som ballat ur, som skall ha funktionen att den inte går att starta med växel i. Kan ju vara den som har ballat ur? Bara en tanke...
  12. Tjena, låter grymt att du ska köpa familjebåt! Det är som du säger att är det kasst väder vill man ha lite större yta att leva på. Kan rekomendera dig Joda 24 eller nästan ännu mera Nidelv 24. I en Nidelv 24 får ni plats fyra personer utan problem sovmässigt. Man kan fälla upp ryggstöden i ruffen så man får två hängkojer där barnen kan sova. Dessa båtar är även ganska prisvärda om du jämför med Nimbus, Monark, Skärleja etc. Själv har jag en Pater-Noster snipa på 20 fot. Kommer bli lite liten när vi får barn och då blir det troligtvis Joda eller Nidelv! Lycka till!
  13. Tjenare! Det är ingen fara, var bara noggran så att delarna där du fäster gas/växel-vajern inte blir skadade. Lägg snurran så att dessa delar är uppåt, böjs dom kan det bli dyrt. Särskilt viktigt är det på en sådan tung snurra. Kanske mercury har fler delar som är ömtåliga. Kolla noggrant innan du väljer sida att ha neråt! Lycka till! Hälsningar Birger
  14. Tjena, Kan ju tipsa dig om Comet 29 en rejäl båt. Har inte haft någon själv men en båtgranne hade en sådan och den såg mycket rymlig ut. Kostar säkert mindre än Nimbus, går dock långsammare
  15. Hej, letade själv efter båttransportör för ca ett år sedan. Kom då i kontakt med en som heter Harry Vik och då gällde det en transport mellan Göteborg och Kalmar. Köpte en båt på närmare håll så jag anlitade honom aldrig. Men han verkade vara en gammal räv av den bästa typen och tog 100kr/mil. Jag tror detta är hans nummer: http://www.hitta.se/ViewDetailsPink.aspx?Vkiid=b4JKzfao6VUNRkQPv%2fXNSQ%3d%3d&vad=harry vik lycka till med båten!
×
×
  • Skapa nytt...