Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

bomben77

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    42
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om bomben77

  • Placering
    Fänrik
  1. Intressant tråd, jag har också en S64 med samma skönhetsproblem och tittar även jag på att byta ut skiten (!) till troligtvis flexiteek. Snyggt att även sätt på det lilla peket på båten! Om du får fram ett pris från någon leverantör får du gärna dela med dej!
  2. Kodjupet är fruset, dock börjar det spricka upp från Ytterby brygga och inåt. Resarö ström fortfarande fruset. Jag antar att du ska sjösätta vid Blynäs? Där är rejält fruset vad jag sett...Klockan är nu 9.30 och det är +3 i skuggan på Resarö, jag har fortfarande 2 dm hårt packad snö på tomten.... Det är nattkylan som är det stora problemet tyvärr.
  3. Precis köpt en Uttern S64 med en Mercruiser 4.3 på 190hk. jag fick dock inte med någon manual och undrar om någon vänlig själ har en användbar länk alternativt kan kopiera/ scanna och skicka/ maila ett ex till mej? Tack på förhand!
  4. Precis köpt en Uttern S64 från 2002 med en 190hk Mercruiser som verkar fungera som den ska. Dock finns inga manualer kvar för motor + drev. Finns det någon vänlig själ på forumet som veta var det finns att hitta alt. kan kopiera/ scanna och maila eller skicka till mej? Tack på förhand för hjälpen!
  5. Jag tvivlar på att kärran fått särskilt mycket omsorg från tidigare ägare. Jag har iallafall fått ett annat prisförslag nu, breddade mej lite och ringde några olika firmor som jobbar med maskintransporter och deras priser skiljer sej mkt från de som är specialiserde på just båtfrakt. I mitt fall, med en motorbåt på trailer tror jag kompetensen är minst lika bra hos en maskintransportfirma men hade jag haft en större pjäs som måste lyftas eller en segelbåt hade jag nog tänkt annorlunda.
  6. Suck, kanske ska göra det... Jag får blåsa ner en kväll och starta i svinottan dagen efter så kan jga hinna hem innan kvällen. Hur mycket vågar jag lita på att lager och annat håller?!
  7. Har kollat det men vikten blir för mycket för att jag ska kunna köra. Alternativet är en bil/ mindre lastbil byggd för biltransport. Då räcker B-kort utan last och med last får min kompis köra som har lastbilskort. Inte helt enkelt att hitta en i lämplig storlek bara, både vikt samt längdmässigt ställer det till det. De flesta har maxlast på 1500kg och det är på näppen att det håller vid en vägning.
  8. Båten finns i Skåne och ska till Vaxholm. Har inte tänkt på båtmässan men det kan ju vara en ide!
  9. Jag ska transportera upp en Uttern S64 med tillhörande 30km/h släp till Stockholm inom ca 1 månad. Någon som har tips på åkare som inte vill ha ca 15 000:- för detta? Eller är det så bra så att det är någon mer som behöver transport så vi kan dela på transporten?
  10. Spännande, idag jag fick min Snugger för vattenburen värme. Har alla andra här luftvärmarna?
  11. Problemet löst! Det visade sej vara en nära mikroskopisk sprica i locket till vaccumventilen. Den gjorde att impellern sög luft. Såg sprickan av en slump, skruvade loss locket och stoppade dit fingret, då sögs det kylarvatten som vanligt! Grymt skönt när saker löser sej till slut!
  12. Problemet löst! Det visade sej vara en nära mikroskopisk sprica i locket till vaccumventilen. Den gjorde att impellern sög luft. Såg sprickan av en slump, skruvade loss locket och stoppade dit fingret, då sögs det kylarvatten som vanligt! Grymt skönt när saker löser sej till slut!
  13. Glömde skriva att jag redan bytt impellern, har lite småknep som ska provas idag annars blir det ett samtal till Rodahl!
×
×
  • Skapa nytt...