Jump to content
Saturday 25 May 2024

Edde80

Medlemmar
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Edde80

 1. Någon som vet var jag kan få tag i fakta kring de olika utväxlingarna på Volvo pentas utombordare, både gamla och nya typen av rigg? För effekterna 36-70hk.
 2. Hej alla båtskruvande vänner , har en penta 600 offshore och behöver en sprängskiss för renovering av växelhuset som tar in vatten. Förmodligen bara en packbox men vill inte chansa med växelförare etc. Mvh/David
 3. Hej alla glada! Jag har införskaffat en liten kärra med dubbla 496 magnum spisar. Nu till bekymmret : den ena går orent och jag undrar om det finns någon som kan hjälpa till med detta , tacksam för alla tips! Har felsökt med mercruisers databox men inte hittat några koder som skall påverka motorns gång. Motorn startar men misständer och går orent , kan det vara kvaliteten på bränslet , vatten etc? Efterlyser någon som kan komma på plats ( leksand) och hjälpa till helst kommande vecka , givetvis mot betalning, tacksam för tips! mvh// David
 4. EFTERLYSES!!!! stator och tillhörande tändningsdelar passande evinrude 235xp årsmod 73-85. allt av intresse den som vet något kan ringa lr maila!!!! köpes fungerande delar omgående!!! mvh/david eddethemonster@hotmail.com 070-2405246
 5. Hallå alla därute! har en evinrude 235xp utan gnista på 1,3,5 cylinder... någon som har en manual att sälja såatt jag kan felsöka? har kollat cdiboxarna och dem funkar bägge 2. tacksam för hjälp med detta!!!
 6. Hallå! detta svar kommer kanske lite sent:) men mitt absoluta tips måste bli solkems produkter när det gäller rubbing, polish och vax mm. kolla upp Solkem svenskt företag med toppklass produkter! dem har ett set med 4a flaskor för tusen spänn... låter kanske dyrt men räcker till att få nyskick på alla typer av fordon och båtar detta set räcker till att rubba, polera och vaxa minst 3 båtar i 30-35 fotsklassen .... och av min erfarenhet så är det överlägset alla vanligt förekommande märken. lycka till! p.s ska fixa fram ett tlnr. till Solkem ds.
 7. Edde80

  evinrude xp235

  Tack så mycket för tipset! ska kolla det.
 8. Hej! jag har en 235evinrude från 87 som jag haft samma problem med fast att trimma upp... det var glapp i reläkontakten, lätt fixat. Föratt släppa ner motorn manuellt så kan du skruva upp en tryckskruv som borde sitta lågt ner på styrbords sida av motorfästet, skruva ut den försiktigt så kommer motorn ner, se bara till att inte skruven lossnar lr att du skruvar den för långt då finns risk att du tömmer tilten på olja ... det funkar som en vanlig domkraft när du släpper på skruven. hoppas det ordnar sig!
 9. Tja! mitt tips blir nog svenska produkter som används bland annat av bilrecondproffs mm. dem heter Solkem. De säljer ett sortiment med fyra flaskor , rubbing, polish, vax och hårdvax för ca 1000spänn för en liter av varje. Funkar kanon även på båtar! Jag har en arabesque 32 från 76 som var hyffsat tärd av sol och smuts ... nu ser den ut som ny i gelcoaten och efter du gjort första behandlingen behöver du bara polera båten innan sjösättning. Kan varmt rekommendera dessa produkter, en liter polish blandat med ca 2.5 dl vax räcker föratt polera en 32fots båt ca 4ggr så det är inte alls dyrt i längden. Detta sortiment används av bla. navigare yatching i kroatien där min båtägar kompis arbetat och ger ett fullgott skydd hela säsongen även i medelhavsklimat. lycka till!
 10. Edde80

  evinrude xp235

  Hallå! någon som känner sig hemma på tändningen till min evinrude 235hp årsmod 87-88 kollade kompet med gott resultat idag tyvärr var dock gnstan borta på ena cylinderraden... vad kan detta bero på ? matning till tändspolen ? tacksam för tips! kört hårt!
 11. Edde80

  prop?

  tackar för svaret!! det jag får ut av detta är att ja borde gå upp iaf 5-6 tum som det känns, för att hamna på ett hyffsat varv.
 12. Edde80

  prop?

  Nu när jag ändå är igång så passar jag på att slänga ut ennu en fråga: har en joker 21 med 235 hästare på ... proppen som sitter på nu är en original 14 1/2 19tum stigning... varvar ur direkt! skulle tippa att toppfarten inte är mer än 55kn. vad kan anses lämpligt att byta till? funderar på en raker, någon som vet vad som är bäst 3/4 blad? vad vore lagom stigning på en raker 3bladare 28? jag siktar på 65kn:)
 13. Edde80

  evinrude 235xp

  hallå! alla sjöbusar där ute! tänkte höra om det finns nån med bra kunskaper om evinrude motorer? har en 235xp påmin joker 21 noblesse. min fråga lyder som följer: vad är det för skillnad på 2 respektive 3 kablars versionerna av trimmotorer? jag skall köpa en nya motor tillmin powertrim ... tacksam för info omkirng detta:)
×
×
 • Create New...