Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Olle33

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Olle33

  • Placering
    Fänrik
  1. Ett tips är att kika på Fairline 28/30 eller 29. En mid-cabin i "lagom" storlek i mycket god kvalité och genomtänkt på akterdäck med "vänd" U-soffa. Ett litet minus är att den är ganska trång med dubbelmontage.
  2. Hej Jimmy! Grattis till båten! Ett första tips är att ta det lite som det kommer. Du kommer uppptäcka att det kommer gå åt helvete en och annan gång, men det är så man lär sig och så man börjar förstå vilka behov som man vill få uppfyllda. En bra start är att se till att du har ett bra batteri och en hyffsad motor. Så länge de grejerna funkar klarar du dig bra! En bra försäkring för om det skulle skita sig är att bli medlem i SSRS (Sjöräddnings sällskapet). Kan va de bästa pengarna att investera. De hjälper dig vid nöd, men även om du skulle få soppatorsk eller motorn krånglar. Glöm inte att njuta! Lycka till!
  3. För nåt år sedan funkade inte min skallerstråle alls. Blåste och petade som fasen, men inget hjälpte. Båten kylde trots allt. På våren monterade jag ner underhuset för att kolla impellern. Det är ganska enkelt. Brukar vara 4-5 skruvar att lossa, sen var underhuset löst. Där satt en massa saltavlagringar som jag tog bort. När jag monterat ihop allt funkade skvallerstrålen också.
  4. Hej! Paddan är ett jättebra komplement till en plotter/sjökort, men är inte tillräckligt driftsäker för att jag skulle lita på det helt. Jag har kört 88 sea under förra säsongen. I början var den ganska så buggig, men blev bättre vid uppdateringarna. Dock låste sig programmet ett par gånger och det funkar inte att multitaska utan att programmet startar om. Programmet kräver inte uppkoppling, men Ipad 3G (för gps) eller extern gps. Jag tror att 88 sea kommer bli kanonbra, men tyvärr känns programmet inte riktigt färdigutvecklat. Med facit i hand hade jag köpt något annat tills vidare. /Olle
  5. Hej! Säkert en mycket dum fråga, men jag förstår inte vad toppen på ankarspelet används till. Någon vänlig själ som kan förklara för dumstruten? Jag har ett liknande ankarspel i fören med endast kätting så jag fattar att kättingen går i själva skåran. Men toppdelen begriper jag mig inte på. Hur kan jag använda den?
  6. Tack för era svar.. Jag testade att dra igång vv-beredaren på landström och fyllde upp. Efter ett tag började vv-beredaren hosta och pumpa ut vatten genom en ventil och vidare ut genom skrovet.. Efter ett tag stannade den och allt verkade funka. Tyvärr hann jag inte testa under någon länge tid för att se om läckaget fortsatte eller ej.
  7. Efter att ha bytt ut pumpen så fungerar vattnet bra, men har nu ett annat problem som säkert har att göra med att den gamla pumpen gick sönder. Efter att ha fyllt vattentanken och bytt pumpen så märkte jag att pumpen slå till lite då och då trots att inte någon kran hade öppnats. Dsen upptäckte jag att det rann vatten från varmvattenbredaren ut genom skrovet. Kan det vara nån övertrycksventil eller liknande? Någon vänlig själ som vet hur jag löser problemet? /Olle
  8. Hej! Mitt tryckvatten funkar inte riktigt. Pumpen startar inte och det kommer endast lite droppar då och då. Elen till pumpen funkar och vattentanken är nästan full. Jag har ett expantionskärl och pumpen är en Jabsco. Har varken kallt eller varmvatten och allt har funkat tidigare. Vad kan va fel?
  9. Tjena! Jag tänkte kolla om det finns någon i Oskarshamnstrakten som kan tänka sig att ta med en gast och lära ut lite tips och trix kring segling. Har varit på sjön en del tidigare och kan navigera hyggligt och har egen motorbåt, men skulle gärna vilja lära mig lite mer på hur man seglar bra och lära mig alla grejer kring och runt segelbåten. Förhoppningen är att ordna en egen båt när man börjar kunna lite mer kring utrustning och segling. Är 33år gammal, men det är väl aldrig för sent för att lära- /Olle
  10. Skulle också gärna få svar på denna frågan. Med tanke på snäva vinklar och vassa kanter blir det inte lätt ned att skipa med papper. Vilka andra prisvärda alternativ finns det egentligen? Tacksam för svar.
  11. Hej! Jag har en buster xxl och tänkte fixa vattenavskiljaren inför vinterförvaringen. Jag hittar dock ingen info om detta i båtens manual hur jag ska gå tillväga. Ska jag byta hela eller räcker det det med att göra rent? Någon som vet? Tack på förhand!
  12. Kolla inställningen på GPSen. Jag satt och fipplade lite med min en gång och vips hittade den inga sateliter. Jag har för mig att det finns en system inställning som jag sedan hittade och ändrade till WPS eller liknande och sen var det ok.
  13. Tack för alla svar. Boken El ombord är beställd för oavsett lösning behöver jag nog ha lite bättre koll än jag har i dag. http://www.maringuiden.se/js/tiny_mce_209/plugins/emotions/images/smiley-wink.gif\ border=\0\ alt=\Wink\ title=\Wink\ />
  14. Jag har en 90hk Honda 4-taktare. Ska kolla upp generatorn. En el-bok är ett måste för min del, har jag insett ;-) Tack för tipset!
×
×
  • Skapa nytt...