Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

jonsey

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om jonsey

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej, funderar på att köpa en Scand 7100 som det sitter en VP AQ271. Båten är 20år gammal och jag anar att den inte har varit helt perfekt skött, så det jag undrar är vad en liknande utbytesmotor kostar på ett ungefär. Jonas Senast ändrad av jonsey | 18 juni 2010 | 23:27
  2. Tack för länken, trevlig läsning... i alla fall det jag förstog Skall iväg och kolla på en till veckan så då vet jag väl mer om hur den är.
  3. Hej, Funderar på att köpa en sådan båt! Fast först skulle jag vilja läsa några tester. Har sökt men det verkar vara dåligt med tester på den. Är det någon här som äger en/har ägt en/känner en/har provat en... 540 och kan säga nått om hur den är att fiska med, bada med, campa med... eller kanske bara om ni tycker färgen är fin Den jag funderar på har en Mercury 115 Optimax på
  4. Om motor är kall så är det inga problem när den startar, utan den går upp i varv på tomgången tills den här blivit varm för att sedan gå ner till normalvarv. Om jag nu kör en stund och sedan stoppar för att fiska eller bada så krånglar motor. Den startar direkt coh går upp i varv en liten stund, när den går ner i varv så stoppar den ibland och den är nästan omöjlig att försöka köra iväg med, utan den stoppar så fort växeln kommer i. Enda sättet att komma iväg är att dra på direkt som motorn har startat. Någon som vet vad som behöver byttas?
  5. Jag gick ner ett snäpp och fick 400 mer varv. Om jag hade köpt en storlek mindre så hade det nog varit perfekt( den modellen var slut på den firman jag var) Men jag är ganska nöjd ändå och om jag skulle bli tvungen att byta propeller igen så vet jag ju vilken jag skall köpa Tack för alla svar.
  6. Det är en 2-taktare. Har pratat med en firma han rekomenderade att jag provade en propulse. Så vi får se hur det blir.
  7. Har en problem med att få upp farten på båten Som det är nu så gör den inte mer än 24 knop och varvar 4800 rpm, med 2 pers i båten. I instruktionsboken står det att motorn skall varva ca 5500. Båten är en ryds 510 GTS. Det sitter en 14X17 propeller på. Det jag undrar är om det hjälper att byta propeller till 15X17 eller kan det var nått mer som är tokigt?
×
×
  • Skapa nytt...