Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Logstream

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    55
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Logstream

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Japp man skall montera ett motstånd som drar lite ström hela tiden vilket gör att varvräknaren får signal även utan förbrukare som drar ström (vid fulladdade batterier). Detta finns att köpa hos VP handlare och var rätt dyrt. Jag köpte det för några år sedan och har haft inne båda generatorerna för genomgång hos specialistfirma. Men jag har kvar problemet. Varvräknaren fladdrar eller visar noll då batterierna är fulladdade. Jag har givit upp tills vidare och väntar på nya tips.
  2. På positiva sidan är att det finns två separata kabiner och en sittgrupp och kök i mitten. Enormt förvaringsutrymme under passagerarplatsen för utombordare, grillar mm Skrovet går mjukt och fint i sjön utan trimning eller justeringar nästan oberoende var passagerarna befinner sig i båten. DC utan tak och luckor ger fantastiskt känsla när solen skiner (som den oftast gör när man är ute och åker). Lätt att manövrera och ligger still även vid viss sidvind. Kvaliteten är mycket hög, om än inte helt i topp som Nord West och andra sjukt välbyggda båtar. Rimligt gott om utrymme i motorrum och välbeprövad KAD 42 eller helst KAD43 som bestyckning. Original instrumentpanel är kexig, vajerreglage bör helst vara bytta till EDC. Relingsräcket är lite rangligt. På en båt som har några år på nacken måste även regelbundna uppgraderingar ha skett av kylar, instrument mm Sammantaget fantastisk båt som är bättre disponerad än Windy 37 och billigare än V42.
  3. Hej, Det skall absolut vara dieselmotor Volvo Penta KAD 42 eller ännu hellre KAD 43:or. Då får man hyffsad ekonomi framförallt vid lågfart. Undvik bensinare som pesten, de går inte att sälja och det är rätt obehagligt med 700 liter lättantändlig bensin i båten. Det är en stor och tung båt så den går mjukt i de allra flesta sjöar. Skrovet är omvittnat bra och behöver väldigt lite trimning med trimplanen. Jag tycker själv att den är mycket snyggare än Windy 37:an som är det enda konkurrenskraftiga alternativet. V42:orna är lite för stora och dyra för min smak. Jag har haft min i 6 år nu och är väldigt nöjd. Dispositionen är perfekt, detaljkvaliteten är fantastisk och vårdar man den bra ger den många år med mycket nöje. Attachar brochyren och hör av dig med mer frågor om du vill veta mer.
  4. Hej, jag har hur mycket som helst. Vad vill du veta? Det är en kanonbåt.
  5. Låter skönt. Fick liknande tips från rutinerad båtmeck som skruvar med taxibåtar. Han sa att KADarna är som gamla kärringar - de läcker lite för det mesta :-)
  6. Bra teori, men jag vet att det är kylvätska från motorsystemet och inte konservering för de har olika färger.
  7. Har samma problem på min VP. Jag har dragit bort locket på expansionskärlet för att se om det hjälper i vinter. Otroligt svårt att leta läckor på dessa maskiner. Det är klart att det kryper ut någonstans, men var...
  8. Vid närmare eftertanke så är det inte troligt att två motorer får samma fel vid samma tillfälle. Det måste nog bero på bränslet. Kör slut på skiten (om den nu går bra på den) och fyll på med riktig diesel.
  9. Rykande KAD vid start brukar bero på slitna spridare som läcker bränsle ner i cylindrarna. Men att kompressorn startar vid tomgång låter mycket skumt. Är du säker på det??
  10. Är det någon som vet var man får tag på begagnade duolock? Jag har letat lite på Blocket. Jag behöver 2 st och det känns lite dyrt att köpa två nya från Drevia.
  11. Jag har rörelsedetektor från Clas ohlson och det funkar utmärkt. Rikta den lite nedåt så får du inga falsklarm från fåglar och annat som rör sig / ändrar temperatur. Kostar 150 kronor och skrämmer skiten ur det mesta
  12. Fanns ett gammalt test för några år sedan i en båttidning där en produkt vann från specialplast. Jag åkte till dem, ligger i Täby vid Gillinge halkbana och köpte du hittar dem här http://www.special-plast.se/ Principen är att materialet skall vara tungt och därmed ta upp energin som finns i ljudet och dämpa bort det.
  13. Vanligaste är läckande spridare, men det låter konstigt efter bara 300 timmar. Jag får samma sak på mina KAD43:or om jag tankar gröndiesel.
  14. Vem skall titta på den??? Fiskarna??? Finns att köpa på tex. Micab.
  15. I fart så suger KAD motorerna i sig en hel del, men i farter upp till 6 knop är de riktigt snåla. När du tittar på de båtar du gör så hoppas jag att du noterat att de inte har avskiljd förkabin. Skall man sova i soffan/sängen så blir det mycket bäddande eller stökigt med sängkläder. Är ni fler än två så köp några fot till så du får två avskiljda hytter.
×
×
  • Skapa nytt...