Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

ankaon

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    53
  • Gick med

  • Besökte senast

Forum Inlägg postade av ankaon


  1. OK, eftersom jag mätt så och fortfarande inte får nåt resultat mellan Vit och Blå, så verkar det ju mer och mer troligt att triggern inte mår så bra, eller?
    Om triggern är hel, blir då värdet 38-42 ohm på varje färg, och eftersom det är avbrott i den nu så blir värdena ca: 17 ohm på dom färger som är hela?


  2. Håller på att felsöka en 1981 Evinrude 70 HP som inte vill ge någon gnista, har mätt upp statorn och den är ok, ska nu till att mäta trigern och hittade följande instruktion:

    Check the timer bases resistance from the white wire to the blue, green and purple wires. Reading should be 38-42 ohms.
     

    Betyder det att jag ska mäta mellan vit och respektive färg och då ha mellan 38 - 42 ohm på respektive färg, eller ska man bygla ihop blå, grön och lila och mäta mot vit och då ha mellan 38 - 42 ohm?

    Har mätt och får mellan Vit och Grön 17 ohm, mellan Vit och Lila 17,6 ohm och mellan Vit och Blå inget värde alls.

    Har även testat detta:

    Check the DVA output from the timer base. A reading of at least 0.5V or more from the white wire to the blue, green and purple wires (while connected to the pack) is needed to fire the pack 

    Och får då ström mellan Vit, Grön och mellan Vit, Lila men inget mellan Vit, Blå
    Antar att triggern är trasig men vill gärna ha mer tips.


  3. Har en Mercury 6hp -93 som beter sig konstigt, den går jämt och fint när man nystartat den sen efter ett tag börjar den gå ojämt/misständer ibland och ibland så börjar den bara låta böö, böö, böö för att sedan stanna.

    Har fått lite olika tips om vad felet kan vara men kan inte riktigt komma fram till rätt lösning.

    Har mätt upp statorn och fått fäljande värden.
    Svart/Vit till Jord 
    REK: 120-180 OHM
    ÄR: 136
    Svart/Gul till Jord
    REK: 3200-3800 OHM
    ÄR: 2920
    Svart/vit till Svart/Gul
    REK: 3100-3700
    ÄR: 2780

    Triggern
    REK: 650-850
    ÄR: 760

    Var in till den lokala handlarn och tänkte köpa en ny stator, men han var inte riktigt säker på att den var trasig trots mätvärdena.
    Han var inne på att det kunde vara CDI boxen som tackat för sig, finns det nåt sätt att kolla CDI boxen?

    Eftersom man inte får lämna tillbaka tändningsprylar så skulle jag vilja vara ganska säker på vad som är fel, innan jag köper nån del.
    Så vad skulle ni ha satsat på? Stator, CDI, soptippen...



    Senast ändrad av ankaon | 17 juni 2009 | 19:21

  4. Nu har jag lyckats med att gå på grund och skadat kölen i min Uttern ganska ordentligt, ett hål en lång spricka.
    Hade tänkt kapa upp durken i båten för att komma åt att laga skadan, men eftersom den spruckit i kölen så är det svårt att få en överblick av skadan.
    Har även fått tips om att fylla kölen med en blandning av polyester och sand eftersom kölen är relativt tunn. Tydligen har nyare Uttern 510 HT betongfylld köl.  
    Kom att tänka på att man kanske kan dela båten genom att lyfta ur innerskrovet och på så sätt få bra åtkomst till skadan och att även fylla kölen, HT:n sitter skruvad så den är ju inget problem att ta bort men är inner & ytterskrovet ihopplastade eller hur sitter det ihop?


  5. Har kopplat in min via det främre uttaget på reglaget och det funkar finfint.
    Kopplade in min enl. bild.

    Hittade detta, kan kanske vara bra att ha koll på: De flesta utombordare har varvräknaren kopplad till växelströmssidan av a 12 V generatorn som inte har någon koppling till tändningen. Det som skall ställas in är då poltalet på generatorn, som inte har ett dugg att göra med hur många cylindrar motorn har.

    På Mercury/Mariners Quicksilver instrument så har man indikerat detta genom att de olika läggena är märkta med 4p, 5p, 6p osv. Minns inte exakt vilka poltal som gäller.



    Senast ändrad av ankaon | 19 juni 2008 | 12:38

    post-26317-1394235516,482_thumb.jpg

×
×
  • Skapa nytt...