Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

HasseG

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om HasseG

  • Placering
    Kadett
  1. Rullfocken, Furlex, på plats på min Maxi 84 men manöverlinan pockar på en bra funktionell lösning. Har ju alla linor dragna till taket vid nedgången till ruffen. Å andra sidan vill man kanske inte släppa rodret när man manövrerar linan. Tacksam för synpunkter och tips!
  2. Man skulle haft Stålmannens röntgenblick! Kloka ord om styrkan och det kosmetiska! Har aldrig plastat förr så jag får lära mig Och rostsprängning, men märker inget av det, ingen svullnad. Funderar på att försiktigt borra ett snyggt titt-hål för att se djupet och vad som finns därunder. Bara i golvet, inte skrovet nu när jag ligger i sjön. Och ha en plugg till hands.
  3. Håller med om att inte polera mer än nödvändigt. Trasslet efter poleringen behövs kanske inte men man ser resultatet direkt och blir motiverad att jobba vidare. Förra året stressade jag och fick inget bra resultat. Nu i år fick det ta tid och det blev bra. Förhoppningsvis har jag nu en bra yta som kräver mindre jobb nästa år.
  4. Menar du att du bara lagt på ny sealer utan att ta bort den gamla med snappys tvätt. Behandlade min teak idag med sealer och läste på burken att man ska använda deras tvättmedel, gel tror jag visst jag läste. Såg teaken så bra ut att du inte ansåg tvätt behövdes? Sandpappret snabbt och lätt. Snappy får inte sälja så mycket som man hoppas till oss flitiga båtägare Som en röst i hamnen sa, vi båtägare har en tendens att överarbeta och komplicera det här med underhåll! Tack för tips!
  5. Tittade på bilden av din teak och och min var ungefär likadan. Har du möjlighet att testa på en mindre yta, nån lucka eller så så gör det, värre lär det inte bli. Men annorlunda, så prova och övertyga dig själv innan du tar hela däcksytan!
  6. I mitt förra inlägg skulle jag sagt att teaken är tvättad men inte behandlad. Har köpt Snappys Sealer som jag ska behandla med när jag fixat pluggar och vädret tillåter däcket/sittbrunnen att torka.
  7. Här är ungefär samma område nu i veckan efter tvätt. De mörkare delarna är vatten som jag stänkte när jag samlade ihop mina hinkar. Känslan den dagen var enorm. Hade ju försökt med klorin och Owatrol deep cleaner med klent resultat tidigare så den natten sov jag gott. Ytstrukturen är klart inte jämn som på ett nytt däck det är halksäkert kan man säga. Med 8 mm hade jag aktat mig för att slipa.
  8. Före och efter tvätt, kollade och har bild före här innan sjösättningen i år
  9. Har just använt Snappy och de som sett det har frågat om jag slipat. Det ser ut som nytt. Ser ingen anledning att slipa. På en gammal båt där man slipat, som min, börjar skruvarna titta fram och jag räknar med byta ca 30 mot skruv med låg skalle och försänka lite med en träborr, för hand så det inte blir för mycket. Har testat med en första plugg idag och det funkade utan problem. För att få jämn färg, Snappys Sand look, får jag behandla pluggens snittyta med snappy också. Alltså, spara på teaken är mitt råd!
  10. Vet inte. Det är en Maxi 84. Såg att du skrivit nästan 3000 inlägg, Imponerad! Här finns en guldgruva med tips och erfarenheter! Vet du om man kan hitta ritningar på nätet eller kanske via märkesklubbar? Är pensionerad konstruktör och vill gärna se ritningen för att lösa problem, yrkesskada! Tittade idag och sprickan är i golvet under kojen där det är dubbelt, skrov och golv. Slutet utrymme men antar vatten kan rinna bakåt till lägsta punkten i aktern. Där är det torrt. Sent, får sova på saken och fundera på åtgärd och när i så fall. På den här sajten är inget omöjligt så man kan sova gott! Det löser sig
  11. Långt från kölen, har inte tänkt i de banorna. Ska kolla igen med det i bakhuvudet!
  12. Är nybliven båtägare och har just köpt en rullfock med UV skyddat segel. Såg idag i hamnen att det fladdrade i rullfockarna, blåste väl 10m/s. Ska man ha kapell eller räcker det med att vara noga med att rulla in hårt när det är storm på gång, eller kanske ta ner det när man ligger i hamn i dåligt väder typ kuling och storm?
  13. Har skaffat egen båt efter att tidigare ha hyrt och gillar att pyssla om båten. Bra terapi när man är pensionär och mycket trevliga kollegor Hittade en säkring som såg ut att vara gjord av plast. Solcellens panel visade att det laddade men ingen ström kom genom säkringen. trodde den var speciell för solceller, men den var bara gammal och oxiderad toll max. Då undrar jag hur elen i övrigt är och vad man bör göra för att hålla den igång på en 27 år gammal båt där märkligt nog, med tanke på den här säkringen, allt annat fungerar. Tacksam för tips!
  14. Kan man som amatör mäta eller uppskatta djupet på något som ser ut som en spricka. Läste någonstans att tipsrutan hade tips om sprickor men hittade inte rätt. Kan man hejda utbredningen genom att borra ett litet hål i änden, som man gör med stål, och plasta igen hålet? Sprickan jag talar om är som ett tunt rostfärgat streck, eller så är det bara ett streck, eller skarven mellan två glasfiberdukar. Rostfärgen antyder ju att den funnits där ett tag, och är egentligen inget problem Man vill ju ha lite mer fakta innnan man börjar slipa och laga. Om det är en spricka kan jag tänka mig att den uppkommit vid en våldsam torrsättning i vaggan snarare än en grundstötning. Båten ä3 27 år så mycket kan ha hänt.
  15. Har satt i ny logg för att den gamla inte visade något livstecken på skärmen. I går fick jag igång bryggrannens ekolod Navman 400 Fish. Skärmen där var ställd så den verkade helt död men man kunde ändra LCD-inställningar och plötsligt funkade den. Kan det vara nåt liknande med Silva-loggen? Kan man reseta den på nåt sätt? Nån som vet?, Innan jag slänger den Snopet om den funkar men förtjänar ett bättre öde än soporna i så fall.
×
×
  • Skapa nytt...