Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

maelarpirat

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    113
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av maelarpirat

  1. Står det B20 på blocket så är det också en sådan. Det är ingen skillnad på B18 och B 20 beträffande ev ras att ventilerna på en B 20 skulle vara mer benägna att slå ihop med kolvarna än i en B 18, det är ju bara borrningen som skiljer dem åt. Och att det är ett större avstånd mellan ventilerna i en B20, vilket innebär att en B20 topp går att montera större ventiler i.
  2. Tjyvluft får den att stanna och gå ojämnt. Vit rök på en diesel kan vara att den inte tänder på någon eller flera cylindrar, verkar nästan så eftersom den går ju ojämnt. Du kanske har missat nått vid filterbytet?
  3. Elektronik mår väl inte så bra av saltsyregaser??
  4. Jag köpte mig ett Huminbird ekolod, och den har fördelen att kablarna inte syns eftersom kablarna går ned genom foten, och dessutom snabbfäste gör det enkelt att ta med lodet hem. Nackdelen är ju att det regnar ned i kontakten när man tar bort skärmen, och där skulle jag vilja ha nån typ av skydd, brukar hänga över en plastmugg men den har en vilja att blåsa bort.....
  5. Kolla med försäkringsbolag va de kräver för vikt på bojsten. Den behöver vara tyngre än vad man tror........... Även om bojsänket är tungt på land så tappar det en hel del under vattenytan.
  6. Oavsett om det är reklam eller inte, och hur han har framfört båten i oväder eller ej, så tycker jag nog att den verkar ganska okay. Jag skulle verkligen vilja testa den, den är ju inte lika ful som en Örnvik tex.....
  7. En pesel som står i en burk md linolja e ofarlig, utan det är när en stor yta exponeras för luft, ex en trasselsudd med alla dessa trådar har en mycket stor yta även fast det bara är en masssa trådar, samma med trasor.
  8. Vad är problemet? Jag körde 100 sjömil med min 15hk säffle utan bekymmer. Ångrar jag sålde den, superenkel motor att meka med, visst jag gjorde en rejäl genomgång på den men ingen renovering, utan bara såg till att det va okay bränsletillförsel med rena filter och sotat toppen, justerade så den sprutade in vid rätt tidpunkt mm. Just some maintaince En evighetsmaskin.
  9. Anledningen till att linoljan självantänder beror på att oljan oxiderar när den utsätts för syre. När oljan oxiderar skapas värme och det är den värmen som kan bli så hög att oljan självantänder, det är bara vegetabiliska oljor som har denna egenskapen.
  10. Jag skulle ta AMTn lite dyrare tror jag det blir men AMTn har lite mera genomtänkta detaljer, som tex inbyggda lås till förvaringslådorna med samma nyckel över allt. Och sen har den grå durk så smutsen lyser inte. Den har väl 20 graders bottenvinkel också, men jag tror Yamman bara har 18 grader? Själv så vill jag ha en 200 DC
  11. Riktigt ballt med tändkulor. Jag saknar min Säffle 15hk
  12. Den är absolut inte överskattad, det är ju den man längtar efter från september till maj. Jag har så svårt att förstå att utlandsemestrar hägrar på sommaren? själv så längtar jag bort november till mars. Jag längtar redan efter de där fina dagarna som va i juli...............
  13. Jag skulle nöja mig med en 2T på en aluminiumbåt för aluminiumbåtar är i sig burkigare så där kommer inte den tysta 4T till sin rätt. Polaren har en Linder med en 60 hk Merc fyris å där måste man ju nästan ha hörselskydd......
  14. En tanke som slår mig efter alla dessa kommentarer är, att de flesta seglare inte tycks vilja släppa efter lite när de väl fått fart på skutan. Det måste ju vi motorbåtsägare göra hela tiden, bla för att visa hänsyn och kanske för att kunna ta svall från större båtar, förutom hastighetsbegränsningar. Det va nån som irriterade sig över en annan segelbåt som körde om på läsida tex, jamen om vinden kantrar så får man väl släppa efter så att kollition undviks sen får man ju börja om från början, eller? Bara för att man kan segla i 8 knop så är man ju inte tvungen att göra det. Sen det där med att köra nära, vad är nära? ja det måste ju stå i proportion till farledens bredd och trafikintensitet? hur många har blivit påkörda så de vet att ha anledning till att tro de ska bli det igen?
  15. Jag är inte förvånad!!! (asgarvar) De finns ju de som säljer bilar och båtar som i sina annonser skriver ny motor å så visar det sig att de har byt ut motorn som kanske hade gått 40000 mil mot en som de köpt på skroten som bara gått25000 mil! För mig är det ingen skillnad..............
  16. Vad jag skriver har ingenting att göra om vem som har större eller mindre rätt att framföra sitt flytetyg! utan hur, och var man framför det. Farleder har vi för att hjälpa större båtar/fartyg i sin navigering, och att ge sig ut i en kanot i en trång farled skulle kunna sätta ett större flytetyg på grund! och det är därför jag tycker att KBVarna skulle plockat väck kanotisten! Hänsyn som eftersträvas av trådläggaren måste ju ges åt alla! oavsett vilken båt/fartygstyp man framför.
  17. Nä det är riktigt att man då behöver hela farledens bredd, men när som i mitt exempel Trosas hamninlopp så är farleden kanske bara 10m bred, då tycker nog jag att det är oansvarigt att försöka kryssa sig ut när det är så många andra flytetyg i farten. Ett liknande exempel från den omtalade KBVsåpan i tv5 va när det höjdes röster för att stureplansfolket hade farit fram och slagit sönder bryggor och båtar med sina svall, men en stackars kanotist försökte ta sig fram mitt i farleden!! varför bad inte KBVarna honom att hålla sig undan? det är lika oansvarigt att paddla kanot mitt i en farled som de tidigare omskrivna exemplen, jämför med att cyckla på en motorväg.
  18. Klart att man e stolt för den svenska fanan! Nästan syndigt att inte ha någon........
  19. Jag håller med dig om att det är oansvarigt att köra på det sättet. Men jag tycker att det är lika oansvarigt att som den tok jag mötte för några veckor sedan när han promt skulle segla ut ur Trosas hamninlopp i motvind, dvs han kryssade ut bland alla båtar som skulle söka natthamn där, ni som åkt där vet ju hur trångt där är.......
  20. Gamla båtar säljs väl i befintligt skick om det inte avtalas något annat? Vilken kommun bor du i?
  21. Näe jag behöver inte uppgradera mina kunskaper utan du borde nog inte blanda så mycket? Dessutom så tycker jag att du just bevisat med den lagtexten att det är okay att framföra ett fartyg med alkohol i kroppen så länge man inte orsakar en olycka. Diktatur jo översitteri och det är vad våra myndigheter håller på med just nu
  22. Och vart får du 0,5 gränsen ifrån vad jag vet så finndet inte någon sådan såvida det inte blev en sån gräns i samband med beslutet att låta KBV göra polisens jobb. Diktaturvärld? Jag skrev så som ett skräckcenarie som jag inte vill ha, klart det inte går att påvisa men titta på historien, momsen va ju bara på prov, vägtullarna va ju bara på prov????
  23. Varför ska vi behöva bli så j...la kontrolerade? Frihet under ansvar! är det någon som fattat vad det innebär? tydligen inte de som ivrar för ett kort som ska göra oss till mönstermäniskor på sjön.
  24. Jag vet inte vad som är problemet?? Ska vi leva i en diktaturvärld där man inte får åka annat än i farleder, endast ligga i bestämda hamnar avsedda för fritidsboende på sjön, gps-krav i alla båtar så man har koll på att man inte kör en knop för fort mm, listan kan nog göras hur lång som helst ? Skulle inte tro att någon på detta eller andra forum vill ha en sån fritidsbåtsvärld? Man har i dag rätt att framföra en båt med alkohol i kroppen så länge man sköter sig, så är det och det kan ingen snacka bort. Att sen någon som är kanske nykterist el dyligt ska ha beslutsrätt att säga att om du tagit ett par bira så är du för onykter för att vara på sjön, det är han/hennes värderingar, vad är det som säger att den personen är en bättre människa och kan bedömma saker bättre? Människor tål olika mycket alkohol en del går i väggen efter kanske två öl å en snaps medans en del tål nästan hur mycket som helst, jag har en polare som kastar pil på elitnivå, han kan inte träffa tavlan utan två öl i kroppen. Det kanske är den personen som kommer farandes i sin stora Yatch, hållandes laglig fart och river upp jättesvall bara för att det är okay med den farten, istället för att slå av några knop till å göra mindre svall som inte är lika störande för omgivningen. Fortfarande så skadas nog fler personer på cyckel än vad som skadas på sjön, men det är väl inget att snacka om. Flera människor dör av rökning än vad all trafik på gator och sjö åsamkar på ett år, vad gör då våra överhuvuden? jo höjer skatten på cigg så de får in mera skattekronor istället för att kontrollera rökbehovet hos folk. Jag ser inte att det är några stora problem på sjön, visst är det väl en del som tror att de äger sjön och inte visar sin omgivning respekt, men det är inget unikt, så är det ju i vilken omgivning som helst.
×
×
  • Skapa nytt...