Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Drutt80

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Drutt80

  • Placering
    Kadett
  1. Hej alla glad båtägare! Jag tänkte höra om ett gott råd från någon där ute. Det är så att jag har en Optimax på 150 HK. Som just har sjösatts. Händelse I förra veckan när jag förberedde för sjösättningen upptäckte jag att det sakta droppade olja från axelfästet som man sätter propellern på. Ja rättade till packningen och som man ser utifrån. Jag är ej säker på att det är den yttre packningen som det är fel på. det kan var någon inre med. För att vara på den säkra sidan så valde jag att byta växelhus oljan även fast det inte är att rekommendera så här dagarna innan sjösättning. Det jag då fick se var till att börja med att det rann ut lite vatten (mycket skumt efter som jag bytte till ny olja när vi tog upp båtarna och båten inte varit i sjön sedan) Efter någon minut av tappande av olja upptäckte jag också att det kom ut flagor som liknar glitter, som alltså var metall spån det kom en hel del. Expert Jag frågade en mek. om vad jag skulle göra han rekommenderade att inte kör mer med motorn och boka en mekaniker för att byta alla packningar i drevet. Detta skulle kosta 3500 ink material. Han sa även att det är normalt med lite metallbitar. Vågar jag köra en sommar till? Vatten och metall i växelhuset utan att båten varit i sjön. Stort tack för att ni tog er tid att läsa om mitt lilla problem. /Drutt80
  2. TACK! jag byter nog ut den om jag lyckas TACK åter igen!
  3. Hej Alla Glada Båtmänniskor! Jag har just tagit upp båten på land kändes mycket bra. Jag uptäckte en bottenskruv som man öppnar för att få ut vattnet i kölen. Det finns en heldel vatten som ska ut, så jag vill verkligen få upp denna skruv. Jag har försökt med stor skruvmejsel. Men den sitter stenhårt Har till och med jängorna har jag snugg på vridit sönder. Om någon har en aning om hur man får upp den bottenplugg snälla ge mig ett tips. Stort tack!
  4. Hej Alla Glada Båtmänniskor! Jag har just tagit upp båten på land kändes mycket bra. Jag uptäckte en bottenskruv som man öppnar för att få ut vattnet i kölen. Det finns en heldel vatten som ska ut, så jag vill verkligen få upp denna skruv. Jag har försökt med stor skruvmejsel. Men den sitter stenhårt Har till och med jängorna har jag snugg på vridit sönder. Om någon har en aning om hur man får upp den bottenskruv snälla ge mig ett tips. Stort tack!
  5. Jag ska slipa mitt teakdeck för första gången köpte en enkel vibrerande slipmaskin för 99kr. Men den går inte att slipa med. nåten har svält upp och behövs slipas ner. Vet någon en bra maskin som kalrar dett jobb, kanske biltema har en bra maskin? har hört att roternade och skakakande är de bästa maskinerna någon som vet om det stämmer. den jag har just nu är bara viberande och trekantig rekommenderas ej... TAck på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...