Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

AndyTheBest

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    165
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av AndyTheBest

  1. Chansar med o lyfta tråden. Jag har liknande problem, fann man felet.
  2. Har du terminerat i vardera ände, det är en klassiker att det missas första gången man bygger can system. 120 Ohm i vardera ände mellan Can H och Can L sedan skall man kunna mäta 60 Ohm mellan Can H och Can L. Smartcraft har anpassade kontakter med inbyggd resistor(terminering) och även kablar med inbyggd resistor(terminering). Utan korrekt terminering kommer det inte fungera. mvh
  3. Hej! Är på väg ut på västkusten från Vänern. Har våra kära norrmän invaderat västkusten ännu i gästhamnarna. Hur ser det ut med platser i gästhamnarna? mvh
  4. Jo det har den, impellerpumpen när det är bravo sitter framtill under motorn. Eller förtydliga lite, det är ju inte drevet som har impellerpump och option är 6,2 MPI med bravo 2.
  5. Hej! Hur många liter i minuten pumpar bravos impeller pump. Någon som vet?
  6. Nämen jäsiken, det blev en bättre tråd än vad jag hade föreställt mig. Alla frågor och inlägg är intressanta i ämnet för mig, jag har ju inte ännu akterspel, oerhört intressanta diskussioner där för/nackdelar kommer upp. Tack för era inlägg men fortsätt gärna med tips och tankar i tråden! Med vänlig hälsning
  7. Det var ett bra tips! skall ta med detta i övervägande till ankarspel. Jag tycker jag saknat ankarspel många gånger i naturhamn också, men som sagt, det har ju funkat utan.
  8. Tack för era svar. Min båt är 31 fot. Det jag sett är öppningsbart block med typ Handyduck kopplat som andra haft, ankaret sitter kvar på badbryggan bortkopplat från linan. Det ser smidigt ut att styra linan, bromsa eller justera från en fjärr från var som helst eller från förarplats när man förtöjer fören. Det är nog krånglig överkurs jag dillar om nu kanske, det har ju funkat bra hittills utan, kanske lite prylgalen.
  9. Hej, jag går i funderingar att installera ankarspel i aktern. Brukar ni även använda ert spel i gästhamn vid bojförtöjning, jag har sett detta emellanåt och det verkar väldigt smidigt om man bara är två personer vid förtöjning.
  10. Jag är ingen som världs omseglare utan befinner mig i en motorbåt på 32 fot runt Vänern, Västkusten och Östkusten. Vad skall man köpa för storlek? MVH
  11. Ingen specialist här? Ni amatörer som tror får gärna ventilera också!
  12. Jag har dubbelmontage 6.2 MPI -03(eftermontage) utan Smartcraft installation. Störst sannolikt att konfigurationen i bägge ECM boxarna är styrbord. Mitt mål är att få ett fungerande VesselView mobil. Som det funkar nu efter installation så får jag i Appen upp två kolumner när appen anslutit till vvm. Däremot så fås bara data upp i styrbords kolumn. Stänger jag av ena motorn fås andra motorns data upp i styrbords kolumn och tvärt om. Med bägge motorer igång vet jag ej vilken motor som visas, kanske den som jag startade först. Nu till mina frågor: Kan jag överhuvudtaget få upp bägge motorer samtidigt i VesselView mobil med korrekt visning(styrbord babord)utan omprogrammering av ena ECM:en till babord. Kan jag endast skicka iväg ECM boxen för programmering. Vilket företag kan göra detta. Mkt tacksam för svar!
  13. Hej! Har exakt samma problem fast med VesselView mobil. Tolkar jag det rätt så behövs ej omprogrammering av databoxen på babordsmotor om man kopplar med P Can kabel och option 3.
  14. Självrinning med den tunna slangen funkar skit även med varm olja.
  15. Funkar bäst med pump och varm olja, jag använder Biltemas http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Verktyg-och-Verkstadsutrustning/Olja-och-Fett/Oljesug-manuelltryckluftsdriven-2000028386/, då funkar det lika bra med kall olja. Med vänlig hälsning
  16. Kondensatorn i fördelaren kan va en trolig orsak.
  17. Japp, jag kör också med exakt samma 25 kg säck. Funkar minst lika bra som torrbollen original. Jag kör några 10 liters hinkar med durkslag från rusta. Betydligt större och bättre än original.
  18. Ovan jag skrev gäller endast om motorn är sjövatten kyld.
  19. Drevsäck känns krångligt, har själv varit inne på det men inte köpt någon. Lossa slangarna på termostathuset. Tappa ur vardera block, tappa ur limporna, tappa ur impellerhuset, alltså drän pluggarna. Börja fylla vardera slang till limporna med 50/50 tills du hör att det rinner bak vid drevet ute vid varje limpa. Sedan slangen från impellern. Sedan om du har VV beredaren, slangarna till denna. Till sist den tjocka ner till vattenpumpen fylls till det rinner ren 50/50 blandning från termostathuset. Efter varje slang du fyllt monteras tillbaka. Låt motorn stå uppfylld så under vintern, bra korrosionsskydd och inget syre. Förfarandet tar ca 40 min när du gjort det en gång. Se till att ha kärra så hög som möjligt fram så du slipper få massa vatten stående framtill under vintern utan istället finner ut via dyvikan.
  20. När jag körde förgasare så hälde jag i motorolja i förgasaren det sista tills den i princip korkade motorn och nöjde mig så. Det borde vara tillräckligt. Ibland var det 2 taktolja, det blev vad man hade, någon form av olja dock ej gamal är nog sämre. Det var en 5,7.
  21. Hej Är det sötvattenkylning eller sjövattenkylning? Med vänlig hälsning
  22. För att fortsätta på mättrenden... Om du har en tångamperemeter så mät hur mycket ström värmaren tar under uppstarten. Om det går mycket ström (många ampere) till värmaren under uppstarten så fungerar troligen glödspiralen. Om inte så kolla anslutningar till spiralen och spiralen i sig själv igen. Du kan ju t.ex. ha råkat komma åt så att spiralen gått av när den återmonterats. Har du kollat värmesäkringen så att den inte har varit överhettad och löst ut (eller dålig kontakt i värmesäkringen). PS Vanligaste felet på krånglande värmare är spänningsfall i anslutningar o kablar. Ja, tångamperemeter är enklast men inte så vanligt bland icke yrkesfolk. Du kan även få en hint om att spiralen fungerar med att mäta ett "litet" spänninsfall vid tändning med en vanlig multimeter, eller ja, sätta om mätaren och mäta strömmen. Värmesäkringen är också en grej som blivit bortglömd, den bytte jag i förra brännaren pga dålig kontakt. Mvh
  23. Vad är batterisänningen under uppstart I det läget när glödspiralen tänds, inte direkt alltså när man sätter på värmaren utan efter ett par minuter. Mät spänningen på värmarens anslutningar i några minuter under uppstart. Det får inte vara för låg spänning där och bli för stor dipp vid tändning.
  24. Ok, nu läste jag inte riktigt. Det finns alltså förbi termostaten, då går det nog ganska snabbt att fylla upp med stängd termostat.
  25. Hur många liter i minuten tro strömmar genom bypassen, alltså hur länge innan motorn är uppfylld. Hålet är inte stort, det rör sig om ett par millimeter eller nåt sånt.
×
×
  • Skapa nytt...