Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Lindesnas

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Lindesnas

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

414 profilvisningar
  1. blir inget jobb med den nu.tänkte ta det som höst/vinterprojekt med tanken.
  2. Jodå den läcker. Det blir till att lyfta motorn och byta tanken men inget jag tänker göra nu. Ska dra igång en annan liten båt istället så vi kommer ut på sjön i år.
  3. Haveri, det satt en klen 5,7l innan. Den har blivit ersatt med 6,2l med lite mer pulver så jag hoppas det blir lite roligare.
  4. Den står på land pga. motorbyte så jag har inte tankat. Alla slangar sitter och det är vädrat men luktar som faan i ruffen.
  5. Bytte bussningarna på sprängkåpan sen var det inga problem.
  6. Jag har en Bayliner 2855 94:a som troligtvis tanken läcker på. Är det någon här som varit ute för detta på en sådan/liknande båt. Det är mest i ruffen det luktar bensin, ser ingen soppa nånstans. Ska det behövas att såga upp durken i midcabinen tro?
  7. Har för mig 3,12m tog min på lastbil från Höganäs till KARLSKRONA utan problem.
  8. Hallå Torgny, det blev en strokad 383:a nybyggd på 350-370 HP. Mycket medveten om att hon är klent bestyckad där bak men får köra därefter. Jag fick med en plastpropp på 17” som jag tänkte prova när allt är färdigt, just nu finns varken ork,lust,tid eller pengar för nåt. Men nån gång blir det alpha 2eller 3. Med vänlig hälsning, Patrik.
  9. Hallå Tugge. Detta båtåret har gått åt helvete. För att göra det kort så hade limporna rostat sönder i vinter så det blev motorbyte med en massa problem till följd. Hon kom inte i sjön i år. Med vänlig hälsning, Patrik.
  10. Ja det är Mercruiser, lagret har jag riktat om några hundra gånger. Tolken passar både i Stödlager och ryckutjämnaren. Drevet går inte i alls( än). Jag har provat med talja och bara skruvat på muttrarna vid motorfästet nerifrån och upp. Tolken har kommit in Max 52mm i Stödlagret sen är det stopp vid splinesen.
  11. 96 på sprängkåpa 94 på skölden. Det är med fiberbrickor och fjäderbeickor
  12. Lindesnas

    Motorbyte

    Hallå, jag har ett problem som jag håller på att bli tokig av. Jag har bytt motor från 350 till 383 alltså samma block. Nya motorfäste ny sprängkåpa,svänghjul och ryckutjämnare. Vi/jag har försökt i 4 dar att linjera men det vill sig inte. Jag använder mig av en centreringstolk och ett 1" rör för grovlinjering, det känns som hela paketet skulle några mm åt barbord men det går ju inte. Nån som har nåt tips att ge mig?
  13. Ska tillägga att enl. förra ägaren och gps:en så har den gått 27 knop så jag ska inte bara byta propp. har slipat ner bottnen och ska fixa lite skavanker innan jag lägger på epoxi.
  14. Jo jag vet att motorn är i minsta lagret och förstår väl inte varför dom såldes med det alternativet men som sagt så blir det byte av drivlina nästa år. Ja jag trimmar ut drevet optimalt men misstänker att förra ägaren har bytt propp av nån anledning. Har ett gäng proppar så det blir till att prova sig fram.
  15. Någon som kan propellrar? Jag har en Bayliner 2855 med en 5,7 och ett alfa one gen 2. Kör idag med 3 bladig Alu p17 den varvar 4800 men tar väldigt lång tid och den gör bara 23 knop under gynnsamma förhållanden. Jag har en QuickSilver stål 21p och en 4-bladig alu p16. Liggandes och några till. Går det att använda nån av dessa för bättre prestanda? Vill ha högre fart och snabbare planing
×
×
  • Skapa nytt...