Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Tubbs

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    37
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Tubbs

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej, Av samma ursak bytte jag från Yamarin 64 till Marino Cobra. Efter priserna har rasat, finns det par exeplar till salu för 69 000 EUR (=under 600 000 sek). Dessa båtar kostade ju runt 140 000 med alla utrustning som ny. http://www.nettivene.com/moottorivene/marino/511839 http://www.nettivene.com/moottorivene/marino/516260 Den är genomgångbar, har nästan 1m hög stick koj i aktern, och en extra mini stick koj för barn under dubbelkoj i fören. Jämfört med adra båtar handlat här, är den större, mer rymlig och stabil. Inredningen har bra kvalitetkänsla och toalett är jätte stor för båten av denna storlek. Den har modern design, första båtar ut höst/vinter 2005. Kaske inte sådan högsjö rakett som falcon, men räcker till mig. Bottenvinkel är 20 grad, och Marinos APB 27 modeller består av samma skrov. D4 med turbo och kombressor ger mycket bra prestanda: Den marchar runt 23 knop med 2500 rpm, och toppar 38 kn i våren tomt.
  2. Aceton. Sedan jag hittade den, har använt inget annat för att rengöra relingslist. Viktigaste är att anväda tillräckligt av den, duken ska vara värkligen våt.
  3. Av samma startpunkt skaffade ja Marino Cobra med VP D4-260 förra sommaren. Jag har ochså två barn, 1 och 4 år. Den är ju lite mindre båt, och är inte walk around utan har smala skarndäck. Men fördäck är åtkomlig ochså genom öppningsbara vindruta. Bilder finns i min sjöbod. Takluckan är enorm, egenskap som ja gillar mest i min båt.
  4. Här är mina åsikter: Bella Falcon + bättre bobåt, med alla apparater + Bättre dålig väder båt vid regn + Separat toalett + bättre pentry +/- Utrymmerna är mer separata, bättre att bo men sämre för socialisering med flera vänner Yamarin 76 DC + Lättare att meka och serva + Om du tycker att sitta tillsammans med vänner, här finns plats upp till åtta person i sitbrunn + Sportiligare, speciellt med +200 hk. + Detaljer av bättre kvalitet (tycker jag) + Lättare att hantera, bättre gång till fördäck Vilken är bättre i sjön vetr jag inte. Men Yamarinen är säkert enklare att köra, lägre planingströskeln och mjuk. Falcon har lärgre tyngdpunkt och är kanske mjuk ochså i sjö
  5. Just så, men förbrukningar har du inte rätt tycker jag. Enligt vi båtägarens test från 6/2006 har Y64DC F150 lägsta förbrukning på 0,78 l/nm, och den är exact den siffra som jag har ochså nått i optimala förhållnaden. Ochså andra Y64DC F150 ägare på forumen som har läst Yamaha körfakta säger att deras förbruningar for Y64 F150 är för höga.
  6. Jag har ingen foto på min CDF35, men den var inte för hård att installera. Att flytta filtret akterut måste du bulta filtret till ca. 25*10 cm faner, och fanerskivan ska bultas till glasfiber. Filtern sitter då lite lägre än nomalt, men går at tömmas och växlas. Bakre faner vägg måste av. Då blir den ochså en extra stuvutrymme för livväst eller sånt. Jag har min CDF-35 i bra skick till salu, ja har kylskåp i min nuvarande båt.
  7. Jaha. Den går inte att attach bilder. Dom är i min sjöbod. Senast ändrad av Tubbs | 15 december 2011 | 21:46
  8. Hej, Ja hade sommaren -11 ny kapell, som har ståhöjd på cirka 180 cm. Jag blev trött med den gamla låga. Jag beställde den från VA-Varuste, som har är original manufacturer. Nu är det mycket mer bekväm att ligga på båten kapellet på. Ochså vid högsta temperaturer är det bra att det kan ändras till suntop. Men på minussidan ryms det inte mer till kapellkaraget helt, utan man måste ta sidbitar av och kasta dom tex. till hyttten. Även då år det lite hårdare att tuffa till karaget. Men i helhet är ny kapell mycket postitivt förändring. Senast ändrad av Tubbs | 15 december 2011 | 21:38
  9. Jag har CDF-35 i mellersta back luckan av min 64 DC! Jag har bytt bränslefiltern 20cm bakåt, och tagit av faner skivan, som inte ännu finns på 65:an. På en sådan box ryms mer mat och drycker än på 45 liters kylskåp.
  10. Jag har nu 315 timmar i början av femte säsong, so blir det ca. 75/ året. Enligt min gps har ja nu ca. 4300 nm totalt med min nuvarande båt
  11. 4-taktarna upplevs som väldigt sega jämfört med 2-takt oavsett inom eller utombordare Nja, nu har du det ganska fel. När alla marknadens 150-hästare testades på båtnytt, de ända som värkligen skilde pä ax var verado och Honda. Veradon var bästa som förväntat tack vare sin compressor, och Honda sämst med sin 2,3 l cylinder volym. Suzuki, Yamaha och e-tec var lika bra, ocså med toppfart, och hade likadana cylindervolymer. Egenskaperna har ju utväcklats på nyaste high-output 4-t utombordare. Och på minde motorer Honda har ny sin blast system med dramatisk effekt, och så vidare.
  12. Tyvärr kan jag inte fotografera min båt insidan innan våren kommer. Ja har lagt extra skiva ovanför bränsletank och fästat kablar till övre kant. På så vis blir utrymmen ändo ganska öppen till sidorna.
  13. Jag har erfarenhet bara med 150, och lite med 115 ochså Min synpunkt: 150 hk räcker bra, men på lilla insjöar eller inre skärgård går den för stabilt med den, och där hastigheter up till 50 knop skulle vara kul när man vill vara sportig. Båten ju klarar den. Å andra sidan 115 hk räcker helt perfekt på Finska viken eller Ålandshav, där vågårna är nästan alltid många båtlängder långa. Jag fick ryggvärk när jag körde tillbaka från Tallinn till helsingfors i 12-17 knop, då behöver man inte ens 150 hk.
  14. Jå, mycket bra info här. Jag enkelt tog bort täckskivan. Utrymme bakom den är så mångformig att det går inte bara att flytta den bak. Nu finns bra plats för lätta prylar som flytväst osv.
  15. Hur monga av skribenter har sina 64:or ännu? Jag har överkommit några irriterade problem, och hoppningsvist är min båt lite bättre som bobåt nästa sommaren. Men inget att klaga över dagsturer. Äntligen rymdes waeco CDF 35 compressor box till mellersta backluckan, jag bara bytt bränslefiltern främre till bak. Länspumpen fick vara i sin ställe. Nu ryms alla mat och dryck som är nöjdig, och inte mer problem med elkonsum. Obs! CF35 ryms inte. Jag tog av väggen i backluckan ochså, nu finns det bra plats för extra flytväst. Låga kapellet som är standard, fick gå, jag har beställd ett nytt med ståd höjd av 180cm, typ yamarin 68. Färgen ska vara blå nu, lättare att holla ren. Orkar inte ännu att spela med bordet så myckett, jag har nu en lite bord cirka halv dimensioner av original, mycket lättare att gå runt. 65 DC men många bra forändringar syns vara ut nu
×
×
  • Skapa nytt...