Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

uler41

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om uler41

  • Placering
    Fänrik
  1. Nu är kärran på bilden min! Den är lite mer än 6år och har haft två ägare min far och jag.. Den enda som använt trailern är jag. 90% av tiden har det legat en askeladden 14 på kärran (160kg) 10% Högarodd eka på den(200kg). Så någon överlast har det inte varit. Dock har jag använt trailern ganska flitigt. Jag har även använt kontakt uppgifterna på http://www.pbhyrservice.se/ men inte fått något svar från Per. DOCK va det max en vecka sedan jag mailade, så man kanske inte kan förvänta sig svar redan. Jag absolut inte fått något kostnadsförslag på lagning! Mina bröder och jag äger ytterligare 2 EU trailers En MAJAva och en TK trailer samt en bromsad Co trailer. Samt ägt ytterligare ett 10 tal trailers som nu är sålda. Denna trailer köptes för att lamporna inte behöver tas av vid trailning samt en fin rörlig vagga, dvs den ser väldigt fin och användarvänlig ut. Aldrig haft några skador liknande denna. Jag har alltid talat gott om Reko trailers och Per, samt sett till att Per troligen sålt ett 10tal trailers till mina vänner, dock ingen mer av denna modell, FB1720 tror jag den heter. Det knepiga med detta är ju att vi är två kompisar som köpt likadana trailers och båda har samma skador, hur många fler finns det? Jag kollade min trailer då kompisen meddelade att hans hade skador, fick då se skador även på min. Dessa skador innebär ju en ganska stor risk i trafiken, trailern är ju på väg att ge upp på mitten. Jag har även visat bilder på trailern för en svetsare och han har informerat mig att det hela troligen handlar om slarv/dålig förstärkning när den svetsats från fabrik. Nästa steg är att visa den live. Visst är det säkert lätt att laga, men jag kan inte svetsa och har inga grejer till detta. Jag fiskar hellre! Mvh ulf
  2. Tyvärr köpte den av en privatperson. Nu har jag läst i manualen(Tack för den), men hittar inge om detta. Nog måste det finnas. Finns det ingen som använder dessa GPSer som vet mer? Ska leta mer i manualen
  3. Självklart har jag fått med manual! Dock bara på Tyska, Jag köpte GPSen för 150euro där! Jag är inge vidare på att läsa tyska. Tala går dock bra
  4. Hej! Jag har köpt en Garmin gpsmap 520 men bluchart V g2. Jag hittar ingen datum information på de WP jag lagt in. När man trollar lax är det ju fint att veta när man la in en viss WP: I min gamla Garmin GPSMAP 76csx så har jag ju datum information på varje wp när jag skapade denna, finns inte denna information att hitta på min nya GPS? Jag saknar manual det är därför jag funderar, missar jag vart jag hittar detta eller saknas denna funktion? Dåligt i så fall! Senast ändrad av uler41 | 17 september 2009 | 21:15
  5. Körde en tidig vit df15 på min lilla askeladden 14 på vänern efter lax ett tag. ruskigt fin motor som drog ca 0.3l/dist i både trolling och max fart. lyckades inte tömma 12l tanken trots att motorn gick mer än 12h i sträck.
  6. Är det stora fiskar du siktar på är 8,6fots spön bra. Själv har jag gått över till Tica double strike 7fot till mitt lax/gädd/gös fiske. Mycke fina spön. daiwa mega force 7fots är lite med budget, dock fina de med, kör med dessa också! 7fots är ju mycke smidigare att lasta i bilen hela.
  7. Bra val, jag har kört Lowrance i många år men ny bytt till en garmin 520. Sjökorten till denna kostar tyvärr en hel del. Om man nu inte saknar samvete och laddar ner på nätet.
  8. Tror inte man behöver att måla den, bara om man vill slippa det mesta växter mm! Många nya bilar behöver man ju faktiskt behandla, då de har helt värdelöst skydd under!
  9. Som jag fattat det är Suzuki 40hk samma motor som Suzuki 50hk. Kan man bygga om motorn till en 50hk?
  10. jag kör en 4hk 2-takt som trolling motor på min båt. har även en 50hk fyrtakt. 4hk drar mindre än 50hk fast det är en 2-takt i ca 2knop då. Båten väger ca 500kg och gör ca 5knop med 4hkn. Har även testat en honda 4-takt 5hk 1cylindrig som trolling motor och den drog mindre än 2-taktaren dock sotade den igen vid långvarig trolling fart. Satsa iaf på en 2 cylindrig fyrtaktare går mycket tystare och lungnare.
  11. Jag har en 15hk 4-takt och en yamaha 25hk fyrtakt och de är nästan lika stora. skiljer bara 13kg tror jag. Så får du inte ned en 25 så kan du nog tyvärr även glömma 15hkn!
  12. Japp det är från 1995, haft den ett tag nu. Mycke trevlig och snål motor. Ser ut som dagens suzuki 15 fyrtakt dock är den vit och ej som de nyare =svarta. Senast ändrad av uler41 | 08 oktober 2007 | 11:29 Senast ändrad av uler41 | 08 oktober 2007 | 11:30
  13. Har haft förmånen att prova ovansående motorer på likadana båtar= askeladden 14= halvplanande skrov. suzukin är en 95:a och yamahan en 94:a båda i bra skick. det som skiljer är att ena båten är botten målad den andra inte. med suzuki 16knop på topp (bottenmålad) med Yamaha 18knop på topp (ej botten målad) Är det så stor skilnad på fyrtakt och 2-takt? Eller har även bottenmålningen inverkan?
  14. Hej! Jag söker Instruktionsbok till en yamaha-25hk 4-takt -1997. Någon som kan hjälpa mig med detta? Någon som har en som kan tänka sig att kopiera den mot ersättning?
×
×
  • Skapa nytt...