Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

davahl

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    236
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av davahl

  1. Min är en -04 och är inte sötvattenkyld.
  2. kolla sea ray 280/315, four winns, monterey. Snygga båtar med bra kvalité. Även chapparal.
  3. Jaja, det gör var och en som dom vill. Det är ju inte så att den tar en massa plats i båten. Men man kan ju fylla upp, vilket jag gjorde förr, en hel väska med bra att ha grejer till motorn utan problem. Nu servar jag motorn ordentligt varje år och tar smällen om något skulle gå sönder ute till havs. Propellernyckel har jag dock alltid med. Jag vill ändå hävda att det är lättare att hitta impeller än båtlyft. Iaf i öresund där jag håller till.
  4. Nu ljög jag lite kom jag på. Har handlat av Göran på drev ett par gånger. Jag handlar där när jag ska göra det själv. Har jag den på service så låter jag dom byta och då blir det original.
  5. Varför ha en extra med sig i båten? Om den havererar hoppar man inte i vattnet och särar drevet precis. Jag byter varje år, samtliga packningar och köper original. Onödigt tom enligt min motormeckare men känna bra att veta att allt är ok. Man kan ju hitta andra fel när man delar drevet.
  6. Varför är frågan? Var ser du att jag ställer den frågan i mitt inlägg? Jag skiter i varför, bara konstaterar att det ser hobbymeck ut. Du som inte ser hur man i hela friden kan Var ser du att jag skriver det i mitt inlägg? Jag skiter i varför, bara konstaterar att det ser hobbymeck ut. Att jämföra konto på ett internet forum säger mer om dig än om mig. Nolla. Jag kommer inte ändra uppfattning. Att du tar illa vid dig av mitt inlägg tyder bara på stor osäkerhet (Och liten kuk). Seså, kryp tillbaka under stenen nu. Senast ändrad av davahl | 24 april 2009 | 21:30
  7. Boatfix.com är också bra att ha med att göra. Om det skulle behövas en annan gång.
  8. Be att dom skickar med usps, då går det via svenska posten. Mycket mindre risk att åka på skatt och tull då. Skickar dom med ups så är det garanterat skatt och moms. De flesta kryssar i gift rutan om du ber om det.
  9. Jag har gjort en liknande renovering på min Sea Ray 230. http://www.maringuiden.se/forum/;thread=187219
  10. Skruven på baksidan får du loss med hjälp av ett spärrhandtag och stjärnbits. Sen delar du bara på handtaget.
  11. Jag hade satt den till vänster.
  12. Lika pinsamt som denna. Jag hade inte råd med en sportbil så jag köpte en renault och hottade den. Tut tut
  13. Yesbox, har precis bytt mitt. Vad är det du int får av?
  14. Jo.. den där bugg-emma också, Hon drar nog en vals.
  15. Haha,nä så är det ju. Jag tycker att undervattenbelysning är lika häftigt som neonlysrör under bilen. Coolt tycker vissa, pinsamt tycker andra. Men det stör mig ändå att han spammar forumet. Kan inte gå så bra om man måste göra smygreklam för sig själv.
  16. bild på rutorna? Är det likadana som jag har? Senast ändrad av davahl | 07 april 2009 | 19:15
  17. 18 April! Har servat motorn och bytt reglage och vajjrar men har allt putsande kvar. Tjoooohooo.
  18. Men, missade du vad vi skrivit? det finns varken båtar eller tillbehör av intresse. Klart folk super ner sig. Åk dit på Elfack så ska du få se på fulleslag. Slippa stekare.. Haha, jo där är nog båtar som intresserar dig ändå. EDIT: Var inne på din hemsida nu, där är nog mycket som faller dig i smaken. Missa inte jubileumshallen. Senast ändrad av davahl | 01 februari 2009 | 15:51
  19. Skönt att jag inte är ensam om min negativa kritik. det är underbart att kommande generationer får ett intresse för båtlivet redan som barn. Håller själv tummarna för att min son ska föra min familjs traditioner vidare. Att släpa med sina barn och låta de härja fritt i hallarna är inte ok. Tror att föräldrarna iaf till de lite äldre barnen säger direkt vid ankomst Nu ses vi vid hamburger´ baren klockan 12.00 och sen går de i lugn och ro och tittar på vad de vill medan ungarna härjar fritt. Kan ändå inte släppa tanken.. Hur kan man inte ha de båtarna som majoriteten i motorbåtssnack är intresserade av. Hittade TVÅ Maxum .. Det var allt. Inte ens en bayliner, inte ens en Sea Ray. Vafan... Det är inte ok. Hur många av desssa båtar importeras till sverige varje år? Hur många bayliner/Searay/Crownline/Fourwinns/Chaparral etc. ägare har vi i sverige? Måste snart gå en på varje tändkulemotor.
  20. Nyss hemkommen efter att ha avverkat 60 mil för att gå på båtmässan. Tycker mässan är en flopp och enda undantagen är Sea Sea och Hjertmans som har trevliga montrar. Och givetvis Maringuiden som sålde trevliga T-shirts. Helt ärligt, var Watskis monter ett skämt eller? Var är affärsmannaskapet? Hade jag haft en båttillbehörsbutik hade jag tagit mina 50 bestseller produkter och samtliga nyheter och sålt utav helvete. Ville idag köpa ett nytt teleflex gashandtag vajjrar, samtliga instrument, fenderskydd, mm mm. Men det kunde jag glömma.Inte ens bottenfärg fick jag med mig. Men visst, jag förstår hur ni tänker. Vi tar med en produkt av var, monterar fast den i en provisorisk vägg och hänvisar alla som vill köpa till vår hemsida. Då slipper vi jobba i onödan och framförallt så kan vi fortsätta ta hutlöst betalt utan att ge mässrabatt. Frakten får kunden ändå betala så det blir skitbra. Jag lovar på heder och samvete att aldrig mer handla i en svensk båttillbehörsbutik utan kommer beställa allt från usa eller köpa i danmark. Övrigt på ovanvåningen; Britt-Maries rengöringskräm, Sven-åkes dundertvätt, Jackor tillverkade av gamla segel, Kentas super magica de hex rengöring, huvudmassage pryl, och 5 par strumpor för 100 kr. Sorry, alla rengöringskrängare. Autosol slår era hemkokade produkter med hästlängder. Såååå, till anledningen att jag åkte dit, MOTORBÅTAR. Man får stå och köa för att få komma ner och titta i båtarna. Inte så konstigt tänker du eftersom det är mycket folk och det finns ett stoort intresse. Hade varit helt ok för mig. Men när det beror på att det är klassvis av snorungar som leker pjätt på båtarna och provligger durken så blir man sjukt irriterad. Hur kan man som förälder inte skämmas? Hur kan man som utställare inte säga till? Helt sjukt. Likadant på samtliga montrar. Jag tycker också att det är ett hån mot oss ägare till amerikanare. Kajaker, kanoter,vattenskotrar, ryds samtliga 6532 modeller, örnvik, mfl fanns det i överflöd. Och ja jag vet att brunnswick äger dessa samt flertalet amerikanska märket. Men fan. In med lite intressanta båtar i 26-32fots-klassen tillverkade i USA. Var i köpenhamn förra året och där fanns ALLA nyheter representerade. Men fan.. 400 olika variationerpå en styrpulpetare. Det är inte ok. Goe Glenn från Göteborg tänker inte byta ut sin ändå. Nu ska jag dricka whiskey och beställa prylar från Boatfix.com. Och nej... Jag är inte bitter.
  21. Kolla kommentaren längst ner i denna artikel. Duells suger helt enkelt. http://www.batnytt.se/Portabelt_A-859216_DXNI-693_.aspx
  22. Håll till godo: http://www.boatersworld.com/product/356452136.htm Har kollat runt på säkert 30 olika sidor så jag är hyfsat säker på att detta är bästa priset.
  23. Jag har hittat den billigare. Har den hemma för 12-1400.
  24. Jag beställer en från USA idag. Fler som är intresserade så kan jag ta hem ett par extra.
×
×
  • Skapa nytt...