Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Finmar840

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    43
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Finmar840

  • Placering
    Fänrik
  1. Hej, jag skulle vilja hitta ett proffs som kan serva en Mercruiser 470 och göra lite småfixar (litet oljeläck och byta ansatta bultar till skölden). Båten ligger på Djurgården på vintern så han behöver kunna åka dit och skruva. Finns det någon som har en rekommendation? tackar Joakim
  2. Hej, jag har en Thermo 2500 i min båt men ingen manual och lyckas inte hitta nån heller. Egentligen skulle jag bara vilja veta hur man kör den. Den har tre lägne på switchen: START/HEAT - OFF - VENT. Är det så att den ska stå i START/HEAT så länge man vill ha värme eller ska man göra något när den kommit igång? Är VENT till för att kyla ner den när man vill stänga ner? tack
  3. Ok, låter trevligt att få rätt längder. Var köper ni skor, slang och kabel i lösvikt nånstans? En anna grejja: Finns det några tumregler på hur stor area man ska ha på kabeln till startmotorn?
  4. Tänkte byta ut alla grova elkablar i båten. Alla färdigpressade kablar från t.ex. Skylllermarks verkar ha kablelskor med ett hål som rymmer ca en M6-bult. Mitt problem är att alla huvudbrytare verkar ha mycket större bultar att fästa kablarna på, typ M10 eller M12. För att kunna koppla nya kablar dit måste jag alltså hålla på och göra egna kablar och då vet man ju att det aldrig blir lika bra som dom färdiga. Någon som har nån smart lösning på detta? Eller som vet var man kan köpa färdiglödda kablar med större kableskor? Känns så himla basic. Alla som har renoverat elen måste ha åkt på det här eller så har jag missat nåt fundamentalt tack
  5. Tack för svar. Den har jag redan bytt packning till (den läckte oxå). Det är den som sitter längs upp över ventilerna. Den jag menar sitter på sidan av motorblocket, under insuget. Den är ungefär lika stor som ventilkåpan...men den kanske också kallas ventilkåpa?
  6. Det sitter en kåpa på min Mercruiser 470 -82 som läcker lite olja. Tänkte byta packning. Men, vad tusan ska man fråga efter? Nån som vet vad det locket/kåpan heter. Det sitter på styrbord sida under insuget och förgasaren. Det sitter utmed hela motorblocket och är sådär en 10-12 cm högt och det står ingjutet Mercruiser på det. Det sitter fast med 4 bultar som är placerade utmed mitten på locket. Tack på förhand. /jocke
  7. Ah, koppar, tänkte inte på det. Tackar! Åkte och fixade, fanns en som passade. Synd bara att gängorna i förgasaren gick åt h-te när jag skulle dra dit den. Ja jisses...tack för det klockrena tipset i varje fall.
  8. Hallå, efter att ha lyckats renovera upp en beg. förgasare till min Mercruiser 3,7l och bytt den gamla återstår bara ett problem. Motorn går fint med den nya förgasarn, bara det att det pissar bensin från där bränslefiltret sitter. Packningen slut. Det var tidigare en tunn metallpackning (se bilden). Vad kan man använda för alternativa material som funkar med bensin? Skulle vilja ha nåt mjukare som tätar bättre.
  9. Nu vet jag inte riktigt hur förgasarna ser ut på en utombordare men i min inombordarförgasare sitter en pump som ger motorn en extra liten sup med soppa när man gasar till för att motorn ska svara snabbare på gaspådrag. Om du har en sån kan det kanske vara ide att kolla.
  10. Låter som för hög tomgång, tycker jag. Jag har 900 på min Merc 3.7, 4-cyl. Om jag har 1200 hugger det så folk kan trilla av däck. Kan kolla i min merc-manual exakt vad du ska ha för tomgång. Återkommer. Om det häder ofta att drevet står och rasslar istället för att hoppa i växel är det dags att justera växelwiren.
  11. En vild chansning - kan generatorn vara död. Då borde du få gnista när du vevar med startmotorn men ingen gnista när du släpper.
  12. Jag fortsätter att prata med mig själv Bytte stift, kondning, brytare och spole. Nu gick det perfekt, även varm. Jag gissar på att det var kondningen som hade passerat bäst-före.
  13. Gelis, fungerar en regulator som en passningsfri batteriladdare att den sänker från 14.4 till 13.7 ca när batteriet är laddat för att inte överladda?
  14. Köpte idag två nya batterier. Dom låg som väntat på 12.77V Inkopplat och startad motor gav 13.8V. Enligt vad jag läst ska det stämma. Man ska inte köra in 14.4V i fullmatat batteri. Då skadar man väl det. En passningsfri batteriladdare går ju ner på 13.7V när den är klar. Frågan är: När du får 13.8V laddning, vad har du för spänning över polerna när batterier helt urkopplat?
×
×
  • Skapa nytt...