Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Macke123

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Macke123

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Snabb genomgång av vårat kompressorbygge I grunden en b23e motor från en 240glt. Ursvarvade kolvar så kompen ligger på ca 8,9:1. Toppen är den enklaste tyvärr(39 nånting) har en 405topp som ska på till vintern. Kompressor: eaton m90 med magnusson bypass ventil Databox: Megasquirt MS1 V3.0(styr soppa och tändning) Tändning: Komplett Ford Edis tändsystem. Intercooler: Egenbyggd vattenkyld. Använder bla cellpaketet från en saab 900 Soppa: volvo bränslepump, nybyggt fuelrail samt bearbetning i topp för saab turbo spridare. Ställbar bräsletrycksregulator. Orginal kyldetaljer från aq140. Värmeväxlare, expansionskärl, vattenpump, oljekylare och modifierad limpa. Verkar klara att hålla tempen. Har som max kommit upp i 95grader på vattnet med 92gradig termostat(kan vara felmarginalen på termostaten som gör det.) Oljan har inte kommit upp i mer än 90 grader så där finns mycket marginal. Ett litet filmklipp upp i plan med avslag på gasen Är det nån som har nån fundering så är det bara att skriva här i tråden eller skicka ett mail. Senast ändrad av Macke123 | 23 augusti 2007 | 19:23
  2. Det kan inte jag svara på riktigt. Men har själv ansett att ett vanligt eftermarknadssprut ska klara dessa fuktförhållanden. Blir nästan lika fuktigt under huven på en bil en ruskig höstdag så jag tror inte det ska vara nån fara. Vi beställde ett sprut i byggsats från usa där man får löda ihop prylarna själv. Är Megasquirt vi kör med. Ett mycket billigt eftermarknadssprut med en massa finesser. Men visst haltech och sånna sprut är väl strået vassare men kostar 10gånger så mycket också.
  3. Kyllimpan klarar evakueringen av avgaserna bra. Vi kör med orginallimpan från aq 140 till våran kompressorkonverterade b23:a. Enda modifieringen på limpan är en liten specialhylsa för att klara att montera en bredbandslambda. Laddar nu ca 1,2bar. Men laddtrycket kommer att sänkas något till nästa år pga av värmeutvecklingen som kompressorn skapar vid det höga trycket.
×
×
  • Skapa nytt...