Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

MartinA

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    141
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av MartinA

  1. Du tror inte det är Volvo Penta-manualen du ska läsa då? Den ingår i dokumentationen som du får från Aquador.
  2. Och Köpenhamns avloppsvatten, 5-10 miljoner m3 per år, rätt ut i Öresund………
  3. Nja, normalt sett försämrar hög värme solpanelernas förmåga att generera el.
  4. Jag kontaktade Victron för några år sen när jag också var osäker.
  5. Jag vet inte om det gäller fortfarande, men tidigare skulle man för blybatteri välja ”PzS tubular”. Om den möjligheten finns, så välj det och därefter finjustera värdena efter din batterispec.
  6. Rostfri 23-tum, vaxad botten, olastad båt, blankt vatten, inga trimplan = 52 kn på topp. Dock seg i accelerationen. Föredrog 21-tummaren och några sandsäckar i fören för att motverka pendlingen.
  7. Du verkar vara inne på helt rätt spår, undvik D3-motorn! V6-bensinaren passar perfekt till denna båt och ger en toppfart runt 50 knop. Ett gott råd är att lasta ner fören med ca 100 kg sandsäckar så slipper du lite av gungningarna i fören vid fart över 40 knop.
  8. Köpte den nya 100/20 som även klarar 48 V och den har uttag för jordning. Dock samma manual och därav min fråga.
  9. Aha, så du menar att minus på batteriet är direkt kopplat till motorblocket?
  10. Har bytt ut en Victron MPPT 75/15 till en likadan 100/20, men varför ska den nya jordas och inte den gamla? Har ingen jord framdragen och vill gärna slippa.
  11. Det man istället kan och bör göra vid servicetillfället, är en självtest av spridarna som initieras i EVC. Dock ska man nog låta en VP-tekniker utföra det.
  12. Finns ingen servicebulletin på att provtrycka!
  13. Så länge det är Biltemas västkustkvalitet behöver du inte göra någonting i år. Om ett år eller två bör du måla om med samma färg. Biltemas västkustfärg fungerar mycket bra.
  14. Har en Garmin 7012 och tänkte uppgradera sjökortet. Men det verkar som Bluechart G2 inte finns längre, vad gör man då?
  15. Sanslöst dåligt skött av Ryds. Sprid infon så inte fler blir drabbade av Ryds usla kvalitet. ”Båtsnack och tips” på Facebook!
  16. Eller lägg ut det i Facebook-gruppen ”Båtsnack och tips” med 15 000 medlemmar. Det är tydligt att Patrik Håkansson, VD Ryds Båtar känner till kvalitetsproblemen och nu försöker tysta ner det hela genom att inte ta ansvar för sina kvalitetsbrister samt undvika diskussioner med sina kunder.
  17. Påminner om när Magnus Rassy betedde sig som en idiot mot ett par i Karlskrona som hade köpte en ny HR-båt med allvarliga produktionsfel. Slutade med att Christoph Rassy (pappa till Magnus) fick ta sin son hårt i örat och rädda situationen.
  18. Jag hade kontakta VD’n för Ryds Båtar AB, han är relativt ny och borde ha energi och vilja att få bolaget på rätt köl igen. Han har dessutom Kamprad-familjen bakom sig!
  19. Verkar som Biltema slutat sälja solcellsventilatorn. Valde att lägga till en femhundring och köpte på Seasea, men tyvärr riktigt dålig kvalitet. Den första vibrerade, fick den bytt, och den andra började vibrera efter ett halvår och efter ytterligare ett halvår la motorn av. Verkar vara svårt att få bra kvalitet, i alla fall på de låga varianterna.
  20. Verkar som du missförstått stora delar av tråden, men låt mig förtydliga vad vi diskuterar: - Dubbla duopropdrev kombinerat med bogpropeller - Vi bortser från skoveleffekten, som t ex inte finns i duopropdrev - Ej individuellt styrda drev - Ingen akterpropeller - Förflyttning rakt i sidled När du slår fram/back med dubbla drev uppstår en rotationskraft som ej bidrar till en förflyttning rakt i sidled. Bogpropellern kommer enbart att motverka rotationen. Länka gärna till en joystick-installation som fungerar ihop med de villkor vi diskuterar. Jag kommer att beställa den direkt👌!
  21. Nej, inte om man är själv, men betydligt mycket billigare i alla fall. ”Sedan är det ju alltid kul att se vad som är möjligt med den utrustning båten har” Precis vad jag är ute efter!
  22. Intressant det här, tack för input! Håller helt med dig när det gäller fasta axlar (och drev med singelpropeller) och man får hjälp av skoveleffekten. Men jag är tämligen säker på att din beskrivning ovan, vad gäller duopropdreven, inte kommer att kunna ge en rak sidoförflyttning. Du har inga krafter som kan bidra till en rak 90 gr förflyttning. Förmodligen därför det inte finns några joystickmontage på denna typ av installationer.
×
×
  • Skapa nytt...