Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Dunkelfink

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    310
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Dunkelfink

  • Placering
    Kommendör

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. jag plockade ur sprinten om det är den som går igenom huvudet du menar
  2. jag fixade det på min , fick lossa motorn och sedan dela på halvorna lixom, själva motorfästet. Sedan lossade jag rören till cylindern för att kunna vika ut den, sedan lossnade den ganska lätt när man delade på fästet. huvudet som den genomgående bulten/röret satt genom längst upp på cylindern var gängat på själva stången , satt ganska hårt , men med rörtång så fick jag loss den, se till att hålla på översta delen av stången med rörtången/polygripen, den delen går nämligen aldrig ner genom packboxen i cylindern så det gör inget att det blir skador på axeln där. i mitt fall så var själva muttern som packboxen sitter i så anfrätt av saltvatten så den gått sönder i en stödkant , därför gick packboxen sönder. Jag lämnade in den gamla till en svarvfirma som gjorde en ny mutter åt mig för 500:- utan kvitto. köpte nya packningar och packbox samt stödringar på momentum i Sundsvall , kostade ca 300:- sedan var det bara att sätta ihop allting igen i omvänd ordning. Hoppas du blir hjälpt av detta, det var inte så avancerat som jag inbillade mig från början. Förutsätter iofs att man har en viss vana att meka samt att det underlättar ju väsentligt om man har tillgång till verktyg och maskiner och skruvstycke i en verkstad
  3. Min tilt cylinder sprutar ur sig olja uppe vid cylinderpackningen, måste på något sätt få den därifrån för att fixa till den antar jag, någon som vet ifall man kan plocka bort den utan att lossa motorn ? Övre fästet verkar bara vara en genomgående sprint med CG säkring, men hur sitter den fast nertill ? Tacksam för svar om någon gjort samma operation som jag tänker ge mig på
  4. ser inte att någon tipsat om kaustiksoda å tapetklister här ?, det funkade kanon för mig iaf. man blandar jaustiksodan själv, (paket inte flaska) men blanda dubbelt så starkt som det står i anvisningen på paketet, å sedan i med tapetklisterpulver tills konsistenen blir lagon för att det ska fästa och sitta kvar på botten. låt verka 20-30 minuter å blås sedan av med högtryckstvätt. Det funkade för mig iaf.
  5. jämför man fjordling mot örnvik så ser ju fjordlingen ut som nåt kriget ratat, örnviken däremot är enligt mitt tycke en av de absolut snyggaste ht båtarna i den storleken, men det måste vara 530HT, eller möjligen 535HT, 510 ser förjävlig ut och 550 likaså. när det gäller motor så har jag åtminstånne hört talas om att yamaha ska vara driftsäker, även äldre motorer. sen om yamaha är säkrare än något annat märke har jag ingen erfarenhet av, jag vet bara att min gamle yamaha 115 går fint och startar alltid lätt. Senast ändrad av Dunkelfink | 24 augusti 2008 | 21:57
  6. hur har du tankat förut ?, från dunkar eller sjömack ? jag tankade från jeepdunk och fick en otrevlig upplevelse när jag ser hur röda flagor innifrån dunken följer med soppan ner i min fasta tank
  7. Har hört att det ska finnas en knop som funkar så att man från förarplatsen kan dra i änden på repet för att göra loss fören te.x om man är ensam i båten, utan att behöva klättra ut och runt och sen tebaka igen. någon som har en aning om vad jag pratar om ? och i så fall kan tipsa om hur man gör en sån knop.
  8. i sundsvall är det en automatstation, men där kostar soppan ca 1 kr mer per liter, får väl se hur länge den blir kvar då ?
  9. Det funkar ju som så att när man öser på så öppnar en bypassventil kan man säga och släpper på fullt flöde på kylvattnet, således går motorn kall, men pga den höga belastningen så förbränns bensinen bra iaf. när du kör lugnt och på tomgång så är det termostaten som sköter kylning och då går den varmare.
  10. om/när åkaren ramlar, ska man stanna för att hala in linan eller ska man ta en stor sväng och passera förbi igen och stanna på lagom ställe så åkaren kan ta tag igen ?
  11. Har aldrig dragit upp en vattenskidåkare, skulle behöva lite tips och råd på vad man bör tänka på, han som ska åka har åkt lite tidigare, har en örnvik 530 med en 115 hk är det fullt ös som gäller tills båten planar eller ? sträcka linan först, eller rycka upp med lite slack ?
  12. jag har ingen aning om hur stora tankar de har i sundsvall, men själva principen att ha ett system som larmar vid låg nivå , så de kan fylla på INNAN det tar slut PGA detta så vart jag världens miljöbov sist jag tankade,, rann väl ut ett par liter i vattnet när det blev överfullt, en pump slår ju ifrån innan det går så långt. då kan man ju undra hur miljökärringarna tänker när de vill stoppa sjömackar pga att de tror det blir mycket spill i vattnet när man tankar båt....
  13. de borde ju finnas ett system som larmar om nivån sjunker under 5 kubik i så fall eller nåt, så det får fylla på i tid, även om det råkar vara lördag.
  14. klart man INTE kalkylerar med att gå på grund, men det kan vara intressant att veta för och nackdelar, även om man inte räknar med att köra på grund så är det väl aldrig fel att tänka till en gång extra, beror väl på hur man prioriterar, som alltid. Jag tror nog att många bara hört gott om stålproppar och därför inte ens överväger tanken på att det kan medföra andra problem, för att nå den där extra knopen, de allra flesta har inget behov av det extra fäste och den extra knop man tjänar med stålpropp. men det är väl så, det som är inne och populärt är bäst, det ska man ha, och utan att blinka så följer man strömmen och gör som alla andra.
×
×
  • Skapa nytt...