Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Daniel_B

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    1 827
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Daniel_B

  1. Har märkt det till och från.. men inte idag. Eller rättare sagt tills jag loggade in. Tjena vad segt det blev då..
  2. Så du menar att jag ska bli konfliktbenägen nu hädanefter alltså..
  3. Båten är förövrigt en sådan här.. kom på att jag glömt nämna det. http://www.sailguide.com/batfakta/info.php?id=1117
  4. Det högst troligt en axel, då propellern sitter på baksidan av kölen och motorn är längst bak i aktern. Har inte rotat så mycket i den utan bara köpt/bytt till mig den och ställt upp den för vinterförvaring. Senast ändrad av Daniel_B | 06 december 2011 | 18:51
  5. Liten uppdatering från Expressen/KVP.. http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2643298/min-syster-och-pappa-overlever Senast ändrad av Daniel_B | 06 december 2011 | 13:29
  6. Ok.. Om det är en hydraulhistoria.. vad blir skillnaden mot vanligt backslag? Något man ska tänka på? Hur sköts underhållet på sådana? Senast ändrad av Daniel_B | 05 december 2011 | 22:26
  7. Ok. Tackar! När du säger påfyllningspluggen.. Hur kan en sådan se ut? Den enda plugg jag hittat är den gula som syns på bilden. Men den sitter i en liten låda ovanpå den större.. Ska se om jag kan pumpa förra ägaren på några svar..
  8. Då det är första gången jag har en inombordare, så vet jag inte så mycket om den. Kan försöka göra en ritning nästa gång jag åker till båten.. den står 12 mil bort. Då jag själv inte har en aning om vilka slangar som är vilka.. så hoppades jag att det var någon här som hade sett en sådan eller liknande som kunde hjälpa mig. Motoroljan har jag bytt och det var inga problem men nu vill jag även byta oljan i backslaget, då jag inte vet när den är bytt. Har sökt ganska mycket på nätet och inte hittat något.. Det finns ingen beteckning på själva backslaget heller vad jag sett. Har försökt fotografera baksidan också utan att se något..
  9. Har skaffat ny båt och har lite funderingar. Första gången med både segelbåt och inombordare, så kunskapen tryter lite på allt. Så jag kommer nog att ställa fler frågor framöver.. Men den fråga som är mest akut är väl hur jag byter olja i backslaget.. I båten sitter en gammal 6HK Yanmar 1GM och en låda med slangar i till backslag bakom. Bilden föreställer backslaget. Hur kan jag kolla oljenivå och byta olja i detta backslag? Ser själv bara en massa slangar som går in i lådan och en gul större plastplupp. Då backslaget ska vara vattenkylt, så antar jag att det är kylslangar? På sidan sitter ett oljefilter, men där går det ju inte att göra något. Någon som har någon idé?
  10. Sänk ner riggen/växelhuset i vattnet så är det lugnt, hur kallt det än blir. Har själv legat i på det sättet, med flertalet minusgrader, innan jag fått upp båten..
  11. Då har det hänt.. det som jag inte trodde skulle hända. Har bytt från motorbåt till segelbåt. Det blev en 24 fots som första försök, för att se om det är något som passar mig. Har i alla fall en inombordsmotor.. om jag skulle få abstinens. Men detta ställer ju en hel del nya frågor.. Hur går det till att vinterkonservera en gammal 6hk Yanmar inombordsdiesel? Hur blandad ska glykolen vara? Byta olja i motorn? I sådana fall vad för olja? Bränsletanken.. ska man fylla på med diesel, tömma eller låta vara? Det jag har koll på är att jag ska skruva ur bottenpluggar 2 st och köra igenom glykol.. Ta ur textilier och annat löst, samt täcka med pressar. Vattenkran/system är inte använt.. något att kolla över ändå? Båten står på trailer och har masten längs över skrovet. Är det något annat jag missat?
  12. Med pinnhål menade jag de bulthål som finns på motorfästet.. så ja, du bör höja motorn tills du kommer rätt om du kan. Sen så får du prova dig fram med den andra pinnen.. om man har trim/tilt så justerar man under gång, men det blir ju lite svårt att göra om man inte har det. Så då blir det bästa allroundläget som gäller..
  13. Kan du höja 1-2 pinnhål så du kommer rätt, så gör det. Det blir mindre vattenmotstånd och det drar mindre bränsle. Sen går det ju lite fortare också kanske... ;-)
  14. Glömde skriva att båten går saktare också, med för lång rigg.. förutom konstiga köregenskaper.
  15. Låter som du har en långriggad motor till en båt som ska ha kortriggad. Precis som jarb var inne på, så får båten konstiga köregenskaper med för lång rigg. Hur farligt det blir, beror på hur stark motor man har. En plasteka med en 4hk.. blir ju inte så farligt, medans en 90hk kan få ödesdigra konsekvenser när båten skär ner snett i sjön, då båten gärna vill vandra från sida till sida. Å andra sidan finns det inte så många båtar för kort rigg, som kan ta en sådan motor..
  16. Antikavitationsplattan.. den platta som sitter ovanför propellern, ska vara i höjd med båtens skrovbotten eller strax ovanför.
  17. Då jag själv är utbildad inom handel, så har jag svårt att fatta hur en företagsägare kan uttrycka sig så mot sina kunder. Kundbemötande är A och O, för att överleva.. Kan bara säga ett ord: FAIL!!!
  18. Ratsit = Offentlig handling Liksom Newsmill.. http://www.newsmill.se/user/bobbanturang Lite vidare google sökning visar att han kommer från Luleå och hette Johansson då.. Troligen gift med Yvonne och delägare/bolagsman tillsammans med henne i Yvonnes sytjänst. Läste någonstans att de har 3 barn.. kanske en Pernilla? (nilla...) Senast ändrad av Daniel_B | 08 september 2011 | 02:11
  19. Tycker de gott kan betala lösensumman själva... Är man så dum så man struntar i alla varningar och trotsar sunt förnuft, då kan man ha det..
  20. Tycker inte den ryker onormalt mycket.. är den kall så är det defenetivt normalt. Dock tyckte jag när jag såg andra filmen att det var blårök.. dvs att det är förmycket olja i blandningen. Är röken vit så kommer det in vatten i förbränningen..
  21. Daniel_B

    TV-tips..

    Hittade ett nytt tv-program på SVT, som kanske kan intressera en del, om ni missat det.. Handlar lite mer om äldre träbåtar.. och intervjuer om varför folk satsar så mycket tid och pengar på att renovera och underhålla dessa. http://svtplay.se/t/136952/battokig
  22. Om du ska åka i okända sjöar så kan det ju vara skönt med en ganska robust båt, som tål lite grundpåkänningar... då är aluminiumbåtar rätt bra. http://www.blocket.se/jamtland/Big_Buster__93_35629050.htm?ca=14&w=3
  23. En stor anledning kan ju vara att många (om inte alla) inte blir autoinloggade utan måste logga in själva, varje gång man vill skriva ett inlägg. Själv loggar jag bara in en bråkdel av de gånger jag besöker sidan.. Senast ändrad av Daniel_B | 28 augusti 2011 | 12:27 Senast ändrad av Daniel_B | 28 augusti 2011 | 12:27
  24. Väldigt bra väder igår..? Inte satt jag hemma och glodde på datorn, när jag kunde vara ute och njuta av kanske den sista sommarvärmen.
  25. Jag och en kompis var ute en kall höstdag för många år sedan och rodde drag (trolling). Vi blev rätt nerskylda och bestämde oss för att ro hemåt. Jag satte mig vid årorna och började ro lite lugnt till en början men efter ett tag så tog jag i allt jag hade och det gick undan. Var en snabbrodd båt.. Det jag inte märkte var att kompisen hade lagt i sitt drag igen och fick hugg när jag rodde som snabbast. Killen börjar skrika att han har napp och börjar veva in, jag stannar upp och tar reda på håv och huggkrok. Nu börjar kompisen tveka och säger att fisken släppt.. men när han får in den så är det en gädda på 3 kg som brutit nacken.. :-) Hade tydligen huggt från sidan och det vridit till.. stendöd var den i alla fall. Hur fort jag rodde vet jag inte, men snabbt var det. Senast ändrad av Daniel_B | 26 augusti 2011 | 00:05
×
×
  • Skapa nytt...