Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

bumbi

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    24
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av bumbi

  1. Vore fint och veta var du fick tag i handboken?. Skulle själv vilja ha en till årsmodell 92
  2. Vad är det för behållare du pratar om i motornummet?. Hur ser den ut osv.? vart fyller du på oljan? Senast ändrad av bumbi | 20 maj 2010 | 21:14
  3. bumbi

    Elverk i båt

    Ja, det är klart att du får ett NEJ från Honda. Skulle jag tillverka ett elverk så skulle jag oxå säga NEJ till ett slutet utrymme. Men jag tror det går om man har en fläkt som går samtidigt där nere med elverket, det finns ju ventelationshål. Hålla på att slita saker upp o ner är ju det man vill slippa.....
  4. bumbi

    Elverk i båt

    Jo elverket ligger ju på 650w och jag ska kolla upp vad batteriladdaren vill ha för ström. Sen kommer jag ju att dra ut avgaserna i vattnet så det ända som låter är ju själva motorn, så det lär bli betydligt lägre än 92db. Vill bara veta vad man ska tänka på ang. elverket med värmeproblem osv.
  5. bumbi

    Elverk i båt

    Jag har planer på att köpa det elverk dem har på rusta för 699kr 650watt. Tänkte sätta verket nere i motorutrymmet och en avgasslang ut i vattnet. Elverket ska bara driva en batteriladdare på 50A. men undra om elverket blir för varmt nere i motorutrymmet?. Behöver man jorda elverket? och i såfall kan man göra det på båtmotorn V8?. Tror ni att det är en bra lösning? Senast ändrad av bumbi | 18 januari 2009 | 22:49
  6. Hmmz.. kanske skulle prova Snappy på Räcket där bak på min bayliner 2455. Har nämligen lyckats att få det trät att se helt för jävligt ut. Tar Snappy bort gammal båtlack,grundolja osv?. och var köper man det? Senast ändrad av bumbi | 11 december 2007 | 21:42 Senast ändrad av bumbi | 11 december 2007 | 21:42
  7. Jag det låter som en bra idé. Vilka dioder ska jag titta på?. det finns ju en hel mängd med olika. Samt hur ska jag koppla och motera?. hur sitter dioderna fast osv.? Men det måste ju finnas nån här inne som inte har targabåge på sin 2455 -89, som har monterat någon form av lyse där uppe.
  8. ja.. fixar du in dioderna oxå och tillverkar bordet?. va ska du ha för detta? =)
  9. Grymt iofs... sätta diodrarna runt bordet i en ram och sen glasskiva?
  10. Tycker den största frågan är ju hur man ska montera. Borra hål o silicona?.
  11. Var har du köpt dem där dioderna Calle? tillför inte dioderna någon värme? Fäster man dem direkt på plasten bara? Senast ändrad av bumbi | 28 november 2007 | 19:28
  12. Hmmz jag tackar för tipset! Funderar nog på att sätta något som lyser uppåt i nån form av list. Frågan är ju hur mycket det lyser vid bordet. Har du något förslag på nån slags ledspot?
  13. Någon som har några bra ideér eller tips om var man kan sätta diverse lampor uppe vid l-soffan? Jag har ingen targa båge, så jag vet inte riktigt vart jag ska sätta dem? Senast ändrad av bumbi | 27 november 2007 | 20:55
  14. Hur fan ska dem kunna hitta alla på sjön som inte har körkort?. Det lär gå åt en hel del patruller på sjön för att sätta dit folk?
  15. Batteriet jag har är fulladdat. Jag tackar för alla inlägg och ska prova att koppla på ett extra batteri och lite strömförbrukare och se om det blir bättre. tror ni på det?
  16. jag har en Mariner 80hk som jag mätte laddningen på idag. Den laddar 17V när jag gasar, och 14-15v på tomgång. Tycker det verkar lite mycket. Hur mycket ska motorn ladda?. Hur ställer jag ner laddningen?
  17. Jag har en Selco Rival. Den fungerar alldeles utmärkt. Det ända är att dem är ganska stötiga i vattnet när det är sjögång. Men när det är glans på sjön går den underbart
  18. Det bästa är väl ändå att köpa en billig press och ställa båten i en lada? Så har jag gjort i alla år, det har inte varit några skador =)
  19. Ja.. det tror jag med. Jag funderar på att fylla nån säck med nåt skit och lägga framtill i båten. Den gjorde 24-26 knop med 40 hästarn på. Vad tror du den kommer göra nu med 80hk?. Vet inte riktigt viktskillnaden på motorerna.
  20. Varför tror du den kommer sjunka? =)
  21. Har slängt till med en 80Hk Mariner på båten nu. Har även förstärkt akterspegeln med en 3mm aluplåt. Tror ni detta kommer att funka?
  22. Men 50hk kan inte göra så stor skillnad?. Däremot hade jag tänkt mig att sätta dit minst en 60hk. Vill bara veta att försäkringen gäller och att båten håller?
  23. bumbi

    Selco Rival

    Äre nån som vet vad lämplig motor är för båten? jag har en 40hk mariner på den nu, men funderar på att byta motor till nåt värre. vad är max motor för att försäkring ska gälla och båt ska hålla? =)
×
×
  • Skapa nytt...