Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

_Jorgen_

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    12
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om _Jorgen_

  • Placering
    Kadett
  1. Tackar för för era inlägg. Nu börjar det ju äntligen hända något........ /jörgen
  2. Letar fortfarande efter återförsäljare. Ingen som känner till någon ?
  3. Någon som kan tipsa om någon/ra återförsäljare som säljer s.k USA trailers i vårt avlånga land. Gärna södra halvan. Intresserad av i första hand nya vagnar men kan ev. fungera med begagnat. Har sökt förgäves själv. Hittar inga passande begagnade på olika säljmarknader på webben. ps. Skicka gärna pm om man inte får uppge företag här ds. Tackar på förhand. (Vagnen jag söker skall passa följande mått 7.6m x 2.6m samt en vikt på runt 3000kg)
  4. Har en defekt trimgivare på mitt SX-drev och undrar nu lite om detta. Var hittar man beskrivning på hur ett byte av en sådan går till? Om man inte har tummen mitt i handen, hur avancerat är ett byte? Några tips eller råd på vägen. Tidsåtgång på verkstad?
  5. Har akut behov av hjälp över telefon. Någon som är kunnig på VP motorer..
  6. Har inte kollat något ännu. Blev bara j.....t matt. Kan inte heller skryta med några djupare kunskaper om drev. Tar tacksamt emot ditt tips för att senare kolla vidare.
  7. Två dagar före sjösättning och en sista koll på motor och drev så kunde jag konstatera att mitt drev inte innehöll någon olja, utan två liter vattan och 1 dl.grå sörja.Tar tacksamt emot erfarenheter och eventuella tips råd ang.ev. renoveringar utbytesdrev osv. Kanske någon har lite förslag på vad som kan ha orsakat detta ned mitt drev. Drevet har alltså stått med vatten under vintern. Drevet är ett SX drev från 2003 Senast ändrad av _Jorgen_ | 25 april 2007 | 19:08
  8. Står som ett frågetecken just nu. Försoker suga upp motoroljan med hjälp av en 12v pump (ny) i min Volvo Penta 4.3 l Gxi C. Får bara upp ca 1.5L sedan suger pumpen luft. Något man skall göra som jag missat. Kört ner den tunna slangen i botten genom olje stickans hål.Obs inget fel på pumpen. Kör jag ner oljestickan och kollar så ligger oljenivån ca 0,5 cm under min på stickan. Kanske gör jag något fatalt fel eller. Tips mottages snarast då jag måste få detta gjort i dag.
  9. Pratade med Drevia idag och det löste dom flesta funderingarna som dykt upp. Tydlige så blev motorerna tillverkade efter -02/-03 lite rörigare vad gäller reservdelar oljor osv. Tack för hjälpen med tipset till Drevia. Även länken till Volvo Penta funkade. /Jörgen
  10. Kanske var lite väl otydlig i min frågeställning. Jag har en Volvo Penta från -03. Det är en direkt insprutad 4.3 l motor. Just denna motorn finns i en mängd olika varianter. Det är dags att vinterkonservera nu och jag är ute efter villka oljor, filter osv som är specade till just min motor. Var hos en handlare och köpte lite delar men ungefär hälften passade inte. Inte ens oljan verkar rätt. Någon som sitter på ett bra tips.......?
  11. Vill ha exakta uppgifter på min motor. Någon som vet? /jörgen
×
×
  • Skapa nytt...