Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

emmersson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om emmersson

  • Placering
    Kadett
  1. Hallå ja! Jo visst är anslutningen som du frågar och det sitter en ny packning på oljelocket. Skruvade bort oljefällan och kollade men packningen föll då i bitar, ska fixa en ny omgående. Anslutningen till filtret är ok o slangen är ny samt att oljefällan är ren o fin och jag kan lätt blåsa rakt igenom. Kan ventilerna spela någon roll i detta tro? Undrandes Micke??
  2. Hallå ni som kanske vet? Min motor (aq130) startar och går bra men vevhusventilationen trycks ut vid påfyllningslocket? När motorn blir varm och vid höga varvtal under färd så kommer röken in i båten vilket är obehagligt och knappast hälsosamt. jag har kollat silen och slang till luftfilter vilka är rena och ej igensatta. Det är inte heller något direkt tryck i slangen till luftfiltret? Undrade?
  3. Hej Jag hade bara en tanke på att det skulle bli så mycket lättare att komma åt och få det ordentligt fixat istället för att krypa i båten som den är. Det blir ju även lättare att förstärka under skivan i så fall, eller? Dessutom är avbärningslisten av på flera ställen så den tänkte jag byta ändå.
  4. Har en Askeladden segelcombi som durken har knäckts i pga. fukt i den gamla plyfaskivan. Funderar nu på att sära på däcket från skrovet och göra det hela grundligt men ??? Är det knepigt tro att gfå isär det hela? Avbäringslisten runt om är redan borta och det jag ser är en massa rostfria nitar runt kanten. Räcker det att borra bort nitarna eller?? Någon som vet mer?
  5. Har en Askeladden segelcombi som durken har knäckts i pga. fukt i den gamla plyfaskivan. Funderar nu på att sära på däcket från skrovet och göra det hela grundligt men ??? Är det knepigt tro att gfå isär det hela? Avbäringslisten runt om är redan borta och det jag ser är en massa rostfria nitar runt kanten. Räcker det att borra bort nitarna eller?? Någon som vet mer?
  6. Tack för att ni finns och har intresse!!!! En liten saxpinne var av i reglaget så enkelt det kan vara ibland....
  7. Kan ju vara så men jag ska riva reglaget på torsdag så vet jag förhoppningsvis mer.
  8. Inget sitter fast och det är inga problem´ att ge gas. Det fungerar utmärkt åt båda håll, även växelknappen går att röra utan problem men vxl släpper inte.
  9. Hej! Sjösatte och startade motorn utan problem med friläget i......men så snart jag gav lite gas så hoppade växeln i och båten gick framåt? Växeln går inte att lägga ur och backen går heller inte att lägga i. Vad har hänt??? Det är ett sidomonterat reglage med en knapp direkt bakom gashandtaget som trycks in för att få i vxl, dras ut för friläge. Knappen sitter inte fast men inget händer när jag drar eller trycker. VP drev och reglage från sent 70-tal. Vet någon?
  10. Problemet löst med ny packning och två slangklämmor i koppar med gummiklädd insida. Verkar fungera bra.
  11. Hallå alla båtåkare! Jag har ett litet men ändå ett problem. När jag provstartade motorn på båten jag köpt så lossnade slanganslutningen till termostathuset? Micab som jobbar med volvo sa att det är bara o trycka dit den igen? Ska det inte fínnas något fäste/spännbricka som håller den på plats?? Någon som kan och vet? Tacksam för svar. (Nybliven båtägare)
  12. Hejsan! Kul att jag fick tag på dig igen! Vi meilade varandra tidigare om Juppe då jag berättade att jag och min far har haft Juppe sedan 1969 till 2003 då jag sålde båten men han som köpte den av mig sålde den ju väldigt snart till dig. Det blev så tokigt för min mailserver(Home.se) lades ner helt plötsligt och jag hade spart all info och alla meil från dig där. Det var lite synd för även de bilder du tidigare skickat försvann sammtidigt. Nåväl, det gick ju att komma i kontakt med dig på detta vis och om du vill så vore det väldigt intressant att veta hur det går med juppe och om du någongång tänker fara över till stockholms skärgård med henne. Jag har skaffat mig en mindre 21fots cabinbåt så jag kan ialllafall åka ut bland öarna och juta till sommaren för jag saknar verkligen båtåkandet. Hör gärna av dig, min nya mail är mikaelemanuelsson@hotmail.com. mvh Micke
  13. M/Y JUPPE En Petterssonare byggd 1938 i ek på ekspant. L 10,0m B 3,3m Köptes av en kille i Finland/Helsingfors 2004. Jag ägde båten tidigare och vill väldigt gärna komma i kontakt med honom. Min meilsida med hans adress mm försvan då den lades ner!!!! Ser du/ni båten någonstans så hör av er så blir jag såååå glad. mvh Micke.
  14. En vänlig?? själ lade sin snipa längs sidan på min båt i ett par dagar utan min vetskap och när jag upptäckte det hela så var skrovsidan upprepad av snipan!!!! Plastskrov och repor som är 3m brett!!!! Det är förvisso bara ytliga repor men ack så fult, snyft! Hur fixar man det??
×
×
  • Skapa nytt...