Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

fjallstrom

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om fjallstrom

  • Placering
    Kadett
  1. hej hej, i dagsläget, med vår gamla (nu trasiga) 6hk motor gör vi 4.4 knop som max, med hemlängtan och medströms. så det skulle kanske kunna vara nåt ändå. en skipper är ju inte speciellt stor (http://www.sailguide.com/Bilder/Crescent_skipperb1.jpg). men bra poänger ni har, det tål absolut att tänkas på innan vi köper nåt.
  2. hej, nån som har någon åsikt om elmotorer, typ dessa? http://www.yamaha-motor.se/products/marine/outboards/electric/electric_drive.jsp?view=overview verkar ju såklart fantastiskt med lågt pris och miljövänligt och inget motorljud. söker nåt som kan ersätta vår gamla 6hk som skar idag, den ska sitta bak på en gammal crescent skipper. vilken effekt tror ni man ska ha, om det nu är en sån här man ska ha? /peder
  3. tack för bra input, vi ska åka och kolla på den imorrn. för litegrann känns det som att det var så billigt att man skulle kunna ha den en sommar och sen sälja för typ samma pengar till våren igen. i och med att vi har i princip noll erfarenhet tänker jag att det kanske är en bra båt att börja med och göra alla misstag på. sen nästa sommar kanske man vet mer exakt vad man vill ha. men som sagt, vi får se imorrn. har fått med mig en båtgalning till granne som kan ställa alla kritiska frågor. tack för all hjälp!
  4. hej, vad tror ni om denna? ser ju ut helt okej för ett otränat öga som mitt. http://www.blocket.se/vi/8418637.htm?ca=11_s någon med erfarenhet av denna, nåt speciellt man ska vara uppmärksam på?
  5. otroligt... vilket forumsvar. tack ofantligt för alla tips, jag lovar att pay it forward på detta forum när jag är lika båträvig som du! med tips som detta kan det inte gärna gå fel.
  6. hej alla ni som kan mer än mig. jag och min lilla familj (hund, barn och tjej) går i budgetbåttankar. och har snackat lite löst om en crescent 418. ser ut som rätt budgetläge och ändå som att den skulle kunna fylla våra behov, dvs vissa övernattningsmöjligheter och kunna tuffa runt i stockholms skärgård. vi är inte så bekvämliga av oss och skulle, rent estetiskt, passa väldigt fint i en orange 418. men nu kollar jag runt lite och hittar andra modeller som skulle kunna vara lika bra kanske, t.ex. en crescent skipper, tex. så min fråga är typ, vad ska man tänka på innan man bestämmer sig för modell, och vilka saker ska man se upp för på en begad ht-båt. saker vi värdesätter är noll underhåll, bränslesnål och under 30 tusen ink motor. finns det nån ännu bättre modell i vårt prisintervall? tacksam för alla svar. /peder, gustavsberg
×
×
  • Skapa nytt...