Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Goesen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Goesen

  • Placering
    Kadett
  1. Såg en komunägd båt i norra vänern för en sådär 15 år sedan som åkte runt och tömde dassen på badplatser, den hette Latrina. Mycket vackert namn!
  2. Det är som Excell skriver. Om du når upp till det rekomenderade varvtalet, MD3B 2500rpm, så är allt bra. Om du går över det så behöver du mer pitch (bladvinkel) för att bromsa ut kraften i vattnet. Om du inte når upp nära 2500rpm så kan du antingen lätta på båten eller sätta på en prop med mindre pitch. Oftast är det dock billigare att ta ut onödiga saker som har stannat kvar ombord. Mest ekonomiskt för dig är att ligga 300rpm under det maximala varvtalet du når när du gasar på för fullt.
  3. Det dyker ju då och då upp frågor här som man lätt kan hitta svaret på om man bara har instruktionsboken till sin motor. Men när det gått några år och några ägare så är det ju inte helt säkert att boken finns med. Prova då att kolla på VPs hemsida om ni kan ladda ner boken där. Det är bara kundböcker som finns, inga verkstadmanualer. http://www.volvo.com/volvopenta/global/en-gb/marine_leisure_engines/engines/out_of_production_engines/
  4. Ok, jag vet att den halv nya typen (Med timräknare) kan få kondens i sig. Det brukar dock oftast visa sig i att timräknaren slutar fungera. Men senare under säsongen, så där framme vid semester så kommer den tillbaka igen då sommarvärmen har torkat ur den igen. Men gör ett försök, tag ur den ur båten och lägg in den i ugnen på välldigt välldigt låg värme och låt den ligga några timmar. Försöka duger ju, elräkningen för detta är garanterat lägre än en ny orginal räknare.
  5. Är det typen med display för timräknaren?
  6. http://www.watski.se/www/produkter_meny.asp?groupID=7&subGroupID=700100&parentGroupID=700&groupName=Fendert Fortfarande fender, men vissa sitter ju fast på bryggan. Såg att de stavade det fendert, jag har levt i vanlära när jag trott det stavas fender.
  7. Har den fungerat riktigt någon gång? Om inte, det finns två typer av givare till de flesta äldre motorer, en för en körplats och en för två körplatser. Så det är olika givare om man har ett eller två instrument. Kommer inte ihåg vilket håll det visar fel men om det visar åt det lägre så skulle ju motor tempen i ditt fall ligga på 80 grader i verkligheten. Men som sagt, har det fungerat tidigare?
  8. Jag hade gärna sett en ny rubrik under BryggSnack, VattensportSnack eller liknande. Där man kunde ta upp alla frågor och ideer om vattenskidor, wakeboard, tubes, snorkling, dykning osv. Det finns ju säkert många specialinriktade forum på nätet om dessa men vi dödliga kanske inte passar in i te.x. ett forum för bara wakeboards. Minns när jag var ganska nyinflyttad i Göteborg, sommaren -96. Jag hade då åkt ganska mycket vattenskidor där jag bodde tidigare och var intresserad av att gå med i en vattenskidklubb. Jag traskade då in i en affär som sålde wakeboard och skateboard och frågade om de kände till någon vattenskidklubb i närheten. Troligen hade jag fått samma respons om jag idag hade gått in till SIBA eller Elgiganten och bett att få kolla på NMT telefoner. Så ett forum där man kan diskutera lite vattensport och liknande på amatörnivå. Och som kommentar till expediten i wakeboard affären om han nu läser detta, lägg upp ett sånt här svall med en wakeboard!
  9. Kan ni se vad det är för märke och modell på bil och båt vet ni vad ni inte skall använda ihop. http://www.consumershero.com/image_wp/funny_cars_pictures/crash_boat_jeep.jpg\ border=\0\ />
  10. Hade tidigare en Renault Laguna V6 3,0 med automat. Inga bekymmer att dra i och ur en Askeladden 445 även om rampen inte var en ramp utan en sandväg som gick ner i sjön. Har nu en Mondeo 2,5T manuell, tror inte att den är lika bra på sandvägen. Men det får jag veta så fort det blir lite bättre väder
  11. Det ser ju ut att passa. Skall kolla med någon av de som säljer TK här i Gbg. Antar att din handske ser ut så här? http://www.tktrailer.se/bilder/KULKOPPLING PLÅT_AB.jpg\ border=\0\ /> Tack för snabbt svar! Senast ändrad av Goesen | 21 mars 2008 | 10:02
  12. Jag fick hem min båt på en obromsad EU trailer. Easyline 600U. Men det verkar inte finnas godkända klass 3 lås att sätta över draghandsken på dessa. Nu låser jag trailern med en vanlig klass 3 kätting men det är ju inte alltid som det finns något lämpligt att låsa fast den i. Är det någon som vet hur man får tag på ett godkänt klass 3 lås för obromsade EU trailers? Den typen som sitter på bromsade trailers passar inte.
  13. När jag tittade på ekolod så var jag inne på 3D, men efter diskutioner med försäljare och användare så fick det bli ett 2D. Tydligen så är 3D lite av Jänke skoj, kul att titta på men det ger inte så mycket att då jag tittade på det så fanns det inget 3D i färg som var like bra i samma prisklass som det 2D jag köpte istället.
  14. Neutrasaltlösningen är tydligen samma som US Navy använder på flygplanen för att förhindra att de rostar bort då de är parkerade ombord på hangarfartygen.
×
×
  • Skapa nytt...