Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

picko

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om picko

  • Placering
    Kadett
  1. Tack för tipset med youtube. Verkligen upplysande. Min motor har gått 307 timmar på tre år. Senast ändrad av picko | 02 oktober 2010 | 12:29 Senast ändrad av picko | 02 oktober 2010 | 12:31
  2. Jag har kanske stupat på alla varningar , men det handlar väl om att sälja reservdelar , och man har ju varning signalen om det ej kommer kylvatten. och den ljuder förhoppningsvis i god tid. Senast ändrad av picko | 01 oktober 2010 | 22:50
  3. Hej. Har en mercury 100 hk 4takts efi 2007 års modell, har gett mej fan på att själv (snål pensionär) byta impeller själv. Är det någon kunnig och vänlig själ som kan ge mej tips om detta.Har gjort det på mindre motorer ,men det är kanske knivigare med större motorer . Picko
  4. Jag och min fru var i hurgada på semester för tio år sedan, jättefint hotell (siva någonting med ving) fantastiskt bad, fantastiska snorkelvatten. Men så var det ju det där med havsfiske, jag älskar att fiska men hittade inga broschyrer, så vi gick ut och kom till en hamn med en vaktkur och killen jagade fatt på en skeppare (Abdulla nånting), trevlig kille med stapplande engelska, men det gick att göra sej förstådd, visade sin båt ,en träkopia på en bayliner 35 fot med flybrigde. Priset för en dag 3000 sv kr slutade med 1000 kr. Fråga finns det några fiskar , svar å gäss big fish, nu är det så att jag är luttrad ty jag har fått samma svar på kanarieöarna ,mallorca cancun, koh samui , mauritius,(med reservation för stavningen). Och det blev akvariefiskar modell större. Alltnog ,dagen efter skulle det stora fiskeäventyret ske, jag infann mej kl 9 00 enl ö-kommelse och se skepparen var där med sin tjugoåriga son, väl ombord dycker det upp en gastande människa med isblock och en dispyt med skepparen,det gällde betaningen av isen, så om jag betalade isen ,(ett antal pengar som motsvarade 100 sv kr men slutade med 40) så skulle skepparen bjuda på middag.Kasta loss och ut efter the big fish. Jag hade en fantastisk dag som enda gäst ombord, men det var ju det med fisken , nämligen samma storlek som alla andra ställen i världen jag fiskat akvariefisk modell större. abdullas son stekte fisken samt gjorde en jättegod sallad ,allt smakade jättegott. När abdulla fick veta att jag hade en dotter ställde han sonen framför mej och frågade om jag kunde tänka mej ett bättre val till min dotter, så såg jag mej omkring ,öppet hav inga vittnen, så vad svarar man,nej naturligtvis.Fick abdullas visitkort samt ett foto på sonen, med löfte att skicka foto på dottern. Alltnog jag hade en jättetrevlig dag till sjöss. Men tacka vet jag öresunds torskar sillar horngäddor och makrillar. Så mitt råd är ,hittar du en villig skeppare pruta bra och du får förhoppningsvis en lika trevlig dag som jag.Men om du har en dotter så säg ingenting.
  5. Det kan väl inte va så svårt att byta impeller själv, ska försöka själv. Har en mercury efi 100 hk 2007. Kan någon ge mej tips hur det går till, tänker mest om man måste ha växelspaken i ett visst läge innan man drar ut det hela.
  6. Hej. servar själv min motor , olja =dyrt, biltema vettigt pris , men va tror ni om kvaliten. Senast ändrad av picko | 25 augusti 2010 | 17:46
  7. Hej,skriver nytt svar vet ej vad som hände med det andra gjort något fel tryckt på fel knapp, ska nog inte hålla på med detta när man är sjuttiotvå.Alltnog vi tar om det från början.Var ute idag,rensade alla förkortningar utom rmc och xte(om man kan ta bort alla de andra utan något annat påverkas frågar man sej varför de finns där)?Körde programet, ingen förändring. Kopplade bort brun och blå från svart fick svar no gps fix, ihop med trådarna igen körde autolearn igen fick autolearn fail 4 . DOCK satte jag igång trollingfunktionen tryckte på pilot,och se den höll kursen.
  8. Hej. För ren information ,när jag köpte navman 6600 köptes samtidigt en smartCraft som är kompatibel med 6600, men jag tror ej att det är den som spökar,eller? Har ej haft tillfälle att köra till båten idag, men återkommer snarast.
  9. Hej, följande kopplingar har marinkillen gjort, från pilot brun och blå till svart plotter ,från pilot orange till vit plotter. Tyvärr är vädret inte det bästa att gå ut i så jag har ej kunnat kolla din variant. Sedan kommer vi till en för mej avslöjande grej , ty när det gäller för MEJ, så är jag ganska rudis på finlir. Med finlir menar jag alla dessa förkortningar för att inte tala on baudrate, skulle bli tacksam om du förklarade nämre vad baudrate innebär och var jag hittar det. Det var några rutor som var tomma som marinkillen bockade så att alla rutorna blev ifyllda. Om jag förstår dej rätt skall rmc och xte va bockade,allt annat ska bort. Jag är verkligen tacksam för ditt intresse.
  10. Den styr åt rätt håll när jag använder fjärrkontrollen. Det märkliga är att det har hänt vid två tillfällen att den verkligen följt given kurs, men de andra 20 gångerna drar den ur kurs nästan omedelbart. Men tack för ditt tips ang kopplingarna, jag har gjort så många varianter nu vem vet kanske inte denna.För övrigt tror jag inte det sålts så många av just S 1000 ty jag har även varit i kontakt med Bela Marin som är distributör för Raymarine men dom verkar inte veta så mycket om just S1000 .
  11. Har en örnvik 630 korvstånd, tänkte att det skulle vara grymt att ha en autopilot . Sagt och gjort ,efter ha kollat runt på nätet så blev det en raymarine s 1000 till ett hyfsat pris. I båten sitter en navman 6600 plotter gps,Tro mej navman och raymarine är inga kompisar , dom hatar varandra, all inkoppling såsom hydralik, el, jord,är rätt inkopplade. MEN så är det ju de där förbannade två trådarna från raymarine som skall gilla de från navman, hela båtklubbens expertis har varit inkopplade men det har ej hjälpt,någon här tänker kanske :anlita en som sysslar med sådant din snåle fan, det ringdes upp en sådan och jag gjorde väldigt klart för honom förutsättningarna. Han fick reda på att när man kör igång den första gången går den igenom ett inlärningsprogram (som det heter), man måste köra i minst 15 knop för att det ska funka OCH DÅ FAR FAN I DEN, det börjar med att den gör några snälla kurvor men så plötsligt kör den i en cirkel på 5-7 meter 15 knop det bär respekt och fläckiga kalsonger utombordaren tuggar luft som en fisk på land plus allt som praktiskt kan samlas upp från durken. Allt detta talade jag om för denna nya marinexpert , som kom och vred ihop trådarna för femtioelvte gången, tog en halvtimma och 300 kontant helt ok ,bad att han skulle följa med ut MEN det hade han inte tid med.Anade fan gick ut, hade surrat allt inkl mej själv samma dans igen. Tilläggas kan att jag har provat andra inställningar på fjärrkontrollen men det har ej hjäpt, och har därefter återgått till fabriksinställningen som ju borde fungera.Har det för övrigt bra på psyken ,trevlig personal .Förresten kan någon hjälpa mej (med autopiloten )
×
×
  • Skapa nytt...