Jump to content
Thursday 20 June 2024

chriper

Medlemmar
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About chriper

 • Rank
  Kadett
 1. Jag har själv legat på Hinsholmen som gästbåt i c:a 15 år,men nu vill ju inte GREFAB ha med båtturister eller gästbåtar att göra längre!!!!!(:- Tur att de inte har hand om övriga turismen i Göteborg,då hade det blivit tomt på stan!!!!
 2. Det låter bra att du är positiv till Röd/grön skylt,det är säkert många som tycker likadant! Hoppas bara att Grefab kan tänka om!Det är ju många hamnar som Grefab stänger av för gäster,tyvärr!Göteborg är ju en sjöfartstad av stora mått,men man vill inte ha gäster!Tur att de inte har hand om den övriga turismen! Fortsatt trevlig sommar!
 3. Jag förstår mycket väl frustrationen när det ligger en främmande,tom båt på platsen!Jag har seglat till Hinsholmen i c:a 16 år och alltid fått plats efter att jag hört mig för bland båtplatsinnehavarna.Jag har lärt känna en del eftersom vi har varit där varje sommar i många år.Jag har även pratat om Röd-Grön skylt,det finns faktiskt ungefär 20-30 stycken som skyltar R-G.Jag tror att om man skyltar grönt och sätter på en bit tejp,hur länge platsen är ledig så fattar folk bättre!Vi skyltar på detta sättet på Råå där vi kommer ifrån och det funkar bra med både danskar,tyskar och andra nationaliteter!
 4. En mycket tråkig historia har rullats upp av GREFAB,Göteborgs fritidshamnar.Nu vill man överhuvudtaget inte ta emot gästbåtar på Saltholmen,Björlanda Kile Hinsholmen,Fiskebäck mfl. Visserligen har man ju inte haft någon överdriven bra sevice i dessa hamnar,men jag tycker de har varit helt ok ändå.Nu hänvisas man till Långedrag eller Lilla Bommen!( hur bra är det?)Samtidigt måste det kännas konstigt för båtfolket i dessa hamnar att komma till hamnar som gäster,när den egna hamnen inte vill ta emot gäster!!! Dåligt Grefab!!! Hoppas på bättring!Jag har inga större krav på en massa faciliteter i en gästhamn,bara att man kan ligga där någon dag i lugn och ro!Båtturismen har ju ökat,därför är det inte bra att platserna har minskat!
 5. Hej! Jag tycker inte du ska prova,jag tror du får tokig signal!
 6. Jag tycker absolut att det är en vettig ide,har själv flera bekanta som har Albin 82:an och är helnöjda.Den seglar inte dåligt för att vara motorseglare,ok den kryssar inget vidare men på halvvind och undanvind går den fint.Om du inte vill kryssa så har du en rejäl motor att ta till.dom som inte vill segla med denna båttyp är nog bara bekväma!!!Vad beträffar Maximen är det väl ingen större höjdare på havet!Men som flytande sommarstuga duger den ju.Jag går nog hellre ut i skitväder maed Albinbåten än med Maximen.
 7. Svar till Ringhede.Som jag skrev:Nu får det vara nog!!!!!!!!!
 8. Hej! Har varit på segelsemester i Bohuslän.Vad är det för gästhamnspriser dom tar i hamnarna?Om man kollar i gästhamnsguiden så har man ökat priserna på vissa hamnar väsentligt!!Är det för att våra rika grannar ( danskar,norrmän och tyskar) gladeligen betalar dessa överpriser?Jag har hittills segla c:a 15 år i Bohuslän men nu får det vara nog!
 9. chriper

  Ven på midsommar

  Kyrkbacken,ligger på västra sidan,(i regel ockuperad av danskar) är den största hamnen. Norreborg,ligger på norra sidan,är mysig men rättså trång vid helger. Bäckviken ligger på södra sidan,som regel alltid plats,men den är väldigt skvalpig p.g.a färjetrafiken frå Landskrona.I samtliga hamnar gäller det att vara ute i god tid,helst dagen innan midsommarafton!Lycka till,och trevlig midsommar!
 10. Dte är ju ett alternativ,men glöm inte att ta med öl,vin o.sprit!!!
 11. Tyvärr är det nog så ang. norrmännen.vi nkanske ska söka oss till Sveriges baksida istället,Danmark är också ett alternativ,jag har båten på Råå så dit kan jag segla närsomhelst (nitton bra hamnar ino 25m)
 12. Gick in och tittade på gästhamnsavgifter på västkusten och Bohuslän,mellan 140:- till 180:-per natt!!!detta tycker jag är rena rånet,alla har ju inte norrmännens plånböcker!!!!!!!!!!!
×
×
 • Create New...