Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

2knop

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om 2knop

  • Placering
    Kadett
  1. Hur brukar ni göra när ni har små områden där fernissan har släppt? Skrapa bort enbart den lilla fläcken och lägga på nya lager eller ge sig på en större sektion?
  2. Är näst intill helt okunnig vad gäller propellrar. Skulle dock byta prop på min 40hk Mercury i år. Åkte till välkänd butik i Göteborg och fick med mig en Solas Amita 3 aluprop. Enligt kartongmärkningen passar den till Mercury 25-70hk eller nåt sånt. Men men, den del av propelleraxeln som har längsgående räfflor är ca 8 cm lång. Enbart propellern täcker dessa 8 cm. De två tjocka brickorna ryms inte alls. Jag skall tillbaka till butiken men det brådskar, båten skall lyftas i kl 9.30 imorgon. Får väl slänga på gamla proppen igen men vill gärna veta vad som gått fel. Varierar propelleraxelns längd (på i mitt fall Mercury 40hk) beroende på tillverkningsår eller annat? Och om man inte hittar nån korrekt propeller, kan man ersätta original-tillbehören med vanliga tunna brickor från järnhandeln???
  3. När jag tittar på din bild ser båten rätt baktung ut så 50hk är nog mer än det var tänkt från tillverkarens sida.
  4. Jag tycker trådförfattarens tar upp en mycket intressant diskussion! Det är stor skillnad mellan varumärken som Mercedes, Hyundai, Fiat, BMW och Ferrari. Båtbranschens varumärkesprofiler är inte alls lika allmänt kända. Jag har således också dålig koll på t ex olika båtars status. Har man mindre märkesprofilering i båtbranschen? PS. Den här diskussionen kan föras oavsett vilken båt man äger. Många har åsikter om Porsche, få äger en.
  5. En styrhytt/kabin är nog en bra början. Kapell känns inte vidare stormsäkert...
  6. Menar du att GE Moneybank ger lån med t ex bil eller båt som säkerhet?
  7. Hur bör en motorbåt vara konstruerad för att vara sjöduglig upp till vindhastigheter kring 30m/s? Lämplig längd?
  8. Köp inte svart vax för gummi. Det gjorde jag, helt värdelöst...
  9. Ang rek motorstyrka så fanns det väl inga båttillverkare på 70-talet som rekommenderade såna motorstyrkor som används idag. Gjordes inte jämförbara skrov på den tiden eller är det bara nya traditioner?
  10. Här fanns detaljerade åsikter om olika ankartyper. http://www.sxk.se/tekniska/btf/ankring/af02.htm
  11. 30-40 på ett par timmar låter kanon. Finns det någon viss vädertyp som ger mer sill och makrill inomskärs?
  12. Är det bara jag som får dåligt med makrill utanför Göteborg i år? Både vid Makrillgrundet och Danska Liljan går det dåligt. Jag vet att det finns mer makrill utomskärs men jag tycker det blir för dyrt att åka så långt.
  13. Det finns nog många §5 på 112 sidor. Var står det du hänvisar till?
×
×
  • Skapa nytt...