Gå till innehåll
söndag 17 december 2017

-Torsten-

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  108
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om -Torsten-

 • Placering
  Örlogskapten
 1. Minskad trängsel på västkusten?

  Tycker oxå det var gott om plats i hamnarna i år. Höga gästhamnpriser eller bra väder som lockar till naturhamn? För mig var det pefekt att slippa trängas när man är ute med storbåten.
 2. Retrofit: Storebro 31 Baltic

  Jag sällar mig oxå till dem som tycker de skall luta bakåt. Speciellt bild 2 gör det tydligt där targabågen blir en fortsättning på linjerna på skrovet. Bara att beställa!
 3. Diesel 25 knop

  Hustrun blev dock aldrig vän med motorn och litade inte helt på att jag alltid skulle kunna fixa eventuella fel... Har du en nervös hustru så rekommenderas inte en motor som är 30 år gammal. Delar din erfarenhet här.
 4. När krävs skepparexamen?

  Du behöver inget kustskepparintyg eller skepparexamen om båten bara är 3,99m bred och båten är att anses som en fritidsbåt (dvs ej kommersiell trafik) Senast ändrad av -Torsten- | 15 augusti 2012 | 00:12
 5. På svaj med patentankare

  Prova att kroka i en hanfot i kättingen som sedan fästs symetriskt i barbord resp styrbords knap. kör ur mer kätting så att du får slack i den och som gör att hela båten hänger i hanfoten. (googla på hanfot så dyker det upp en bild i listan som är bättre än 1000 ord, men som jag inte kan kopiera in pga av att jag knackar detta på paddan) Detta skall nog hjälpa....
 6. Suzuki df 60 08:a timräknare

  Det är säljartakter att sälja en motor som gått 360h som ca 300h. Korekt avrundat ger ca 400h. Lämnar du in motorn kan man läsa ut mycket matnyttigt från den, bla gångtid på resp varvtalsområde.
 7. Båtförslag

  Jag har en Bella 561HT. Den är smidig att traila, (även om jag har sålt min trailer). Den har både kokplatta och värmare. Men komforten att bo i ger jag inga guldstjärnor. Så är det en bobåt istället för en badbåt skulle jag satsa på större båt. åtminstone i GBG är båtplatsbristen klart överdriven. nu har jag förvisso kontrakt men de åren jag hyrde i andra hand kunde man mer eller mindre välja och vraka. och snacket om båtplatsbrist fanns redan då
 8. crescent 465

  465 har platt botten så den planar lätt. Hade kompisar som hade en 465 med en 20hk Johnson i mitten på 80-talet. På den tiden räckte det gott.
 9. Hur tänker ni i Sverige

  Vad bra att du hittade länken, så slapp jag leta upp den. Hade för mig att jag läst om detta i mina försäkringsvilkor. Till TS: Hur tänker du som köper båtar med undermåliga installationer?
 10. Du kommer inte vara först, men varför inte testa med en begagnad el-truckmotor?
 11. Lyfttryck i stödhjulen

  Hellre lite för lågt än för högt. Min erfarenhet är att de lätt smäller om det blir för högt tryck.
 12. Tampen ser lite risig ut men blocken verkar fina tycker jag. Ett par klassiska Harken? Res upp masten tillsammans med någon kunnig person så kommer nog det mesta lösa sig. Ang roderlås så vekar du ha ett under rorkulten. De öglor du undrade över kan förmodligen vara en del i låset.
 13. Klimat under kappel vs hartop

  Jag har en liten HT och jag upplever inte att det skulle vara någon skillnad. Visserligen har jag en solcellsventilator i rufftaket, men det är kallt på natten och obehagligt varmt på morgonen. Har under mina tre år bara sovit en gång i båten och då regnade det inte.
 14. 16år, med tre tjejer över natten i familjens Olsson 22a :-) (och jag räknar inte jollar, sjöscouter mm innan dess)
 15. Hur pruta snyggt?

  eller en motorrenovering från 2004...
×