Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

laban1

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    111
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av laban1

  1. hej! Tråden är gammal men visst jag fick ordning på läckaget ! Det visade sig komma från nedre roderbeslaget. (under vattenlinjen) En svag punkt på Johnson 26.
  2. Tack för svaret, var det ngn särskild modell Jabsco? Någon som har annat tips!
  3. Hej! Är det någon som har bytt sin Wilcox Headmate och hittat bra ersättningstoalett? Som funkar med rördimensioner-läge och fundament på ett bra sätt. Hoppas på svar, börjar bli dags att byta!
  4. Jo det läcker runt pumpstången kommer jag ihåg, kan detta även göra att pumpverkan blir dålig? Är det någon som har en aning om vilken packning man ska misstänka om man har dålig pumpverkan? Är det den med de två mittgjejorna? Lägger upp en bättre bild på packningssatsen.
  5. Har du något (eller ngn) annan tips på material, inköpsställe? Ska det vara gummi? Det ska väl inte vara samma packningar som till en motor antar jag..
  6. Hej! Hoppas helgen har varit bra! Jo, jag har packningar till toan i båten som läcker. Den heter Wilcox Head Mate 1460 (antagligen 1460-C) Vad finns det för alternativ till att köpa hela packningssatsen? (kostar ca 900kr) Det är nog främst i handpumpningsdelen som det läcker, jag tror nog att pumpverkan var lite dålig också när jag tänker efter. Jag bifogar bild på packningssatsen.
  7. Hej! Min låsning till däcksluckan har aldrig fungerat. Sitter på min Johnson 26. Jag har skruvat av denna men kan inte begripa hur den är tänkt att fungera. Det är ingen gänga på vredet utan den går bara runt runt. (axeln är nitad på baksidan plattjärnet) Är det någon som vet vad det är för märke eller modell och var den går att köpa? Eller förstås om ni har ett bra alternativ som man kan använda istället. Hoppas det finns någon som känner igen detta!
  8. Hej Paliswe! Har du arbetat som mekaniker då, du verkar ha en del erfarenhet av detta? Senast ändrad av laban1 | 02 september 2011 | 12:55
  9. Tack för länken! Vad man ska dra för slutsats är dock inte solklart. 20h är långt under gränsen för 100h enligt länken. Frågan är vad de frätande restprodukterna gör under vintern och om jag ska byta på våren istället pga av fukten.
  10. Hej! Har inte kört motorn VP2001 så mycket i år, då kan man undra var går gränsen för att byta dieselolja?
  11. Tusen tack! Det verkar mycket troligt!
  12. Hej! på ett elschema till båten finns en text som jag har svårt att tyda, är det någon som kan lista ut vad det är för ord? Jag tror det står något i stil med: med XXXX kan man göra ett externuttag för bananstift Senast ändrad av laban1 | 17 juni 2010 | 17:32
  13. Nu är det löst! Jag bytte relät som bryter laddning till startbatteriet. De andra sakerna fixade till sig efter bytet mirakulöst nog. Jag har 14,5V på båda batterierna och det går igång direkt efter start. Tack för alla som engagerat sig i detta, toppen!
  14. Hej Forgus igen! Jag för står nog inte riktigt ändå. När jag mäter över förbrukarbatterierna så visar det som jag sa tidigare 15,6V. Om sätter sensorledningen på polen från regulatorburken, så borde den sjunka till 14,4V då, är det så du menar?
  15. Det var en bra redogörelse! i mitt fall har jag sett att relät inte är ett skiljerelä som jag först trodde utan används för att manuellt stänga av laddningen av startbatteriet, så att man endast laddar förbrukarbatteriet . Skiljedioder sköter separationen. Jag antar att man kan stänga av laddningen av startbatteriet för att den inte behöver laddas lika lång tid men det är en gissning. Senast ändrad av laban1 | 01 juni 2010 | 19:33
  16. Hej Forgus! Tack för svaret, jag ska kolla var avkänningslearen går och kolla hur den delen är kopplad. Har regulatorburk utanför generatorn. Lite osäker på följande: Den kan på prov sättas på plusledaren till batteriet och ska då visa kring 14,4V. Ska jag testa med att sätta avkänningsledaren på batteripolen ( ) under det att generatorn laddar? och var ska jag mäta mellan?
  17. Tack för tipsen! Jag ska byta relä, verkar vara fel på den efter mätningar. Nummer två är att se över regulatorn. Någon som nappar på frågon om hur den brukar fungera? (Kanske för omfattande att svara på)
  18. Då förstår jag lite mer om den delen, tackar! någon ide om varför batterierna börjar laddas först efter 7min?
  19. Det står hur man ska koppla men det står inte vad som händer, Är det så att när man vrider tändningsnyckeln så drar relät och båda batterierna laddas parallellt och i viloläge så är förbrukarbatteriet och startbatteriet separerade när relät inte drar?
  20. Tack så mycket för svaren, är det någon som vet vad som styr skiljerelät? Andra synpunkter också välkomna!
  21. Tack för svaret! Om det är som i mitt fall att förbrukarbatteriet laddas först, Vad är det som får skiljerelät att slå över till att ladda startbatteriet?
  22. Hej! Upptäckte att en del vatten försvinner ur batterierna under säsongen. När jag mäter har frågorna blivit fler, som vanligt! Hur brukar laddningen från generatorn fungera? Då tänker jag främst på vad som styr skiljerelät och i vilken ordning baterierna laddas. Även hur spänningsregulatorn fungerar i princip (misstänker fel). Jag har generator, regulator som burk utanför, Start- och förbrukarbatteri samt skiljerelä och antagligen skiljedioder också. Det här har mätningar hittills givit (elsystem från början av 80-tal gissar jag): 1. Laddning slår på efter ca 7min 2. Endast förbrukarbatteriet laddas (vid 7min) 3. Laddningsspänningen uppmätt på förbrukarpolerna är 15,6 V Är det här normalt? ska inte laddningen gå på direkt? och är det inte motorbatteriet som ska laddas först? Spänningen är för hög ska väl vara max 14,4V om jag minns rätt. Tacksam för svar, ska regna i helgen, men nästa helg tänkte jag kasta loss!
×
×
  • Skapa nytt...