Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

falo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    205
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om falo

  • Placering
    Kommendörkapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag har tänkt köpa en Albin 25 med trasig motor och har tänkt förstärka akterspegeln och sätta en bracket på den för att ha en utombordare på 15hk med elstart och reglage. Har någon gjort detta eller sett någon som haft det? Jag tycker att motorn stjäl lite mycket plats i sittbrunnen och en modern utombordare på 15hk 4-takt med highthrust propeller borde vara pålitligare och tystare än de gamla motorer som sitter i.
  2. Jag vet tre firmor som kan fixa det i Stockholm. Carmi i Haninge är duktiga.
  3. Sådär, nu har jag varit på Gotska Sandön. Åkte dit i morse och kom hem 16:00. Det blev bara en liten dagstur men jag planerar att åka dit igen innan hösten kommit. Det var ett underbart ställe. Nästa gång får nog tjejen följa med men då sjunker väl båten med alla stenar hon ska ta med. Försökte först lägga till vid norra stranden men det blåste för mycket så det blev södra stranden några meter från land med ett litet ankare då det var lä och blåste nästa inget. 2 timmar tog det från Nynäshamn i 24 knop. Totalt vindstilla ute på havet men blåst och krabb sjö när man närmade sig Nynäs.
  4. Tänkte utgå från Nynäs och färden beräknas ta 2 timmar. Det är 50 distans ungefär och jag kan hålla en marchfart på 24 knop och jag tänkte åka tillbaka samma dag. Ankring strax utanför stranden är inga problem men jag tänkte mest hur långgrunt det är. Jag har en ny motor så jag räknar inte med motorproblem även om det självklart kan hända. VHF och bra ankare har jag.
  5. Jag funderar på att åka till Gotska Sandön med en 19 fot båt med utombordare. Min fråga är om det går att köra upp på stranden eller om det är så långgrunt att det inte går. Vid vilken vindstyrka ska man inte åka ut? Daniel
  6. Jag köpte en motor av honom förra året som skulle vara nyservad och allt skulle fungera. När jag monterat motorn på båten och startar upptäcker jag att trimindikatorn är fastrostad, det är gamla tändstift och motorn har skurit på en cylinder så det vara bara att riva motorn och börja renovera. Han sa att han kunde tänka sig betala tillbaka en liten summa men jag fick aldrig några pengar. Nästa gång jag har vägarna förbi söderut ska jag hälsa på honom.
  7. Det gäller bara Anytec storbåtar som är ett separat bolag. Anytec båtar 530 till 860 med utombordare är inte samma bolag.
  8. Nu har jag gett upp. Byggde ihop en ny motor till båten. Cheva 350 nyborrad, nya frostpluggar, nya kamlager, ny rullkam, nya kolvar och ringar, nya vevlager, förgasaren nyrenoverad, nytt Edelbrock preformance insug, nyrenoverade toppar mira frästa. Nya limpor. Motorn sitter i en testvagn och startades, på högra cylinderraden , sett framifrån, går den ojämnt. Gasar jag till så går det fint och inga hörbara misständningar och den varvar till fint utan tvekan. När den sedan går ner i varv så går den också fint till den har gått på tomgång i ca, 10-20 sekunder då den börjar misstända igen på höger cylinderrad. Den tar även in vatten i motoroljan. Jag tog bort båda topparna och bytte topplockspackning men samma fel igen. Jag renoverade en annan Vortec topp och bytte på den sida som gick ojämnt. Men den går fortfarande inte rent på den cylinderraden och tar in vatten i oljan igen. Köpte nya limpor och tänkte att det kanske kunde vara det felet även om de gamla fungerade fint på förra motorn. Ingen skillnad. Kanske kunde det vara blocket som hade någon spricka som inte var synlig. Köpte ett nyborrat block och flyttade över allt till det blocket och startade upp och det är samma fel igen. Nu har jag hållt på i ett år och det funkar fortfareande inte. VAD ÄR DET FÖR FEL Kan två nyrenoverade toppar ha samma fel? Jag har inte provat att byta plats på topparna men ska göra det igen när orken kommer tillbaka. Vad kan det annars vara för fel. Kan det vara fel på insuget så det på något sätt kommer vatten från en kanal till en insugskanal? Tar emot alla tips jag kan få. Har vid alla monteringar tätat toppbultarna
  9. Jag har en AQ225 med sötvattenkylning. Sjövattnet tas in genom drevet och när jag kör på högre varv dras slangen som går mellan skölden och drevet ihop så motorn pumpen inte får tillräckligt med vatten. Pumpen är antingen för effektiv eller så är den vattenmängd som drevet släpper igenom för liten. Tidigare var det slangen från skölden till sjövattenpumpen som sögs ihop men den är nu bytt till en stålspiralslang. Jag drog den slangen till en genomföring i skrovet och då fick motorn bra kylning. Om slangen från drevet till skölden vore hårdare skulle det kanske fungera men den är ny och väggarna för svaga så den sugs ihop. Har någon annan haft samma problem?
  10. Är du fortfarande intresserad av luckan? Jag har den i haninge för tillfället. Du kan maila mig på arnebossekopp@hotmail.com
  11. Jag har en över från min Fjord 24 som ser ut som den på bilden. Jag har ingen användning av den så du kan få köpa den om den passar.
  12. Jag har precis bytt lager i struten och det är 2 lager. Ett i var sin ände. Jag hade lager press och hade struten lös vilket gjorde jobbet mycket enklare.
  13. Det ska vara toltalvikt 750kg. Det är inte alla bilar som får dra 750 kg, Det står i Registreringsbeviset hur mycket totalvikt bilen får dra med EU-släp.
  14. Är det verkligen ingen som kan svara på min fråga, jag behöver ett snabbt svar.
  15. falo

    Akut fråga

    Jag ska montera aq225 tillsammans med ett 280 drev i en båt som inte haft detta tidigare och undrar om jag måste använda något verktyg för att få det exakt i linje? mvh Daniel
×
×
  • Skapa nytt...