Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

biff

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    103
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om biff

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag får testa tack för svar👍
  2. Jag hade nog tänkte mig en sådan här skiva.
  3. biff

    Byggplyfa

    Håller på att renovera en gammal båt och ska göra om en del av inredningen. Min fråga är om det duger med vanlig byggplyfa till detta den ska kläs med ett ytskikt och kommer ju inte utsättas för vatten.
  4. biff

    Tilt verado 150

    Tilten har slutat att fungera säkringarna är hela och det klickar i relät. Båten ligger i sjön och jag behöver tilta upp motorn för att få upp den på land så frågan är hur jag får upp den manuellt lossa kolv? Tömma olja? Eller hur gör jag?
  5. När jag kör med min båt med ett vp drev290 så drar båten väldigt mycket åt vänster. Jag vet att man kan vrida den lilla fenan över propellern problemet är att den går ju bara att vrida åt ett håll. Det är ju som en halvmåne på infästningen eller finns det olika fenor?
  6. Då får det bli ljudisoleringsmatta. Kan det kanske finnas tjockare än 30mm någonstans? Och isåfall var?
  7. Då kanske det är ett bra alternativ med markisolering eller ska man kanske satsa på dubbla 30mm motorrummsisolering.
  8. Jag tänkte på skivorna som finns de går ju att skruva fast med stora brickor
  9. biff

    Ljudisolering

    Någon som vet om det skulle funkar bra att ljudisolera motorrummet med markisolering kanske inte funkar alls? Tänkte att man kunde få lite tjockare än vanlig ljudisolering på 30mm.
  10. biff

    VP 290 drev

    Idag har jag skruvat ihop mitt DP290 drev efter att ha bytt lager till styrning och nya packningar mellan husen jag har dock inte bytt några packningar vid knutkorset, växelföraren eller propelleraxeln. När jag trycktestade så höll drevet tätt men när jag vacumtestade så tappade det tryck jag ställde drevet upp med propelleraxeln uppåt hällde olja på packboxen till växelföraren men det läckte fortfarande så jag hällde olja på packboxen till propellern och då verkar det som det är tätt. Jag antar att den packboxen är kass så min fråga är om man byta den utan specialverktyg.
  11. Jag har delat på överhus, Mellanhus och underhus på VP290 för att få styrningen att gå lätt. Nu ska jag sätta ihop allt igen och tittar på packningssatser om jag fattat rätt finns det original för ca 3000 och drev.se har för strax under 2000. Ska man ha original eller kan man köpa billigare tacksam för tips och råd.
  12. Tack för tips och råd Det blev vinkelslip och huggmejsel
  13. Okej Vet du var man kan få tag i ett verktyg för att skruva bort detta?
  14. Idag skulle jag dela på mitt DP 290 drev det gick bra tills jag kom till underhuset då det sitter en konstig skruv där. Det är en hylsa och ingen insexskruv i den. Så frågan är hur får jag bort denna skruv se bild.
×
×
  • Skapa nytt...