Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Frisken

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    44
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Frisken

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Ska byta ut min volvo penta varvräknare mot en från wema. Till min nuvarande varvräknare går det två kablar förutom plus och jord. Den ena S+ går till generatorn. Sen finns det en som heter S-. Den vet jag ej vart den går. Enligt kopplingsschemat från wema så kopplar man in deras till generatorn alltså S+. Då blir S- över. Någon som vet vart den går och om jag kan strunta i den när jag kopplar in den nya varvräknaren? Motorn är en kad 42.
  2. http://www.piplers.co.uk/osculati-stainless-steel-anchor-righting-swivel Bättre pris.
  3. http://www.biltema.se/sv/Bat/Motor-tillbehor/Verktyg-och-tillbehor/Spolmuff-25341/
  4. Bakåt ska de luta. Tycker jag.liknande vinkeln på rutramen och överbyggnaden fram. Men om du bygger om dessa så att de lutar framåt så kanske dekalen också bör luta framåt. Tycker du den ska va framåt så sätt den så!
  5. Kanske de är stopp eller veck på slangen på sugsidan så den inte får fram tillräckligt med vatten. Ta loss slangen och sug och blås känn om det går trögt.En tanke bara. Kan ju ta ett tag innan du får fart på pumpen och all luft är borta men det har du säkert uteslutit.
  6. Jag tror man får läsa A förbrukningen för kylskåp som man läser förbrukninen på bilar. Lägga på lite alltså. 0, 6 gäller kanske om man inte öppnar kylen och har den full med kalla saker. 15-17Ah per dag är nog inte omöjligt förutsatt att det är lite sol. Min 25 w panel laddar nästan 2Ah om den ligger i stark sol, enligt min batteri mätare.
  7. Hej! Intressanta mätningar. Vad har du för storlek och årsmodell på kylen? Själv har jag en isostar White line på 85l troligen från 1988. Har inte mätt förbrukningen på den.Tror dock inte den drar så jätte mycket. Drar 6 A när kompressorn går. Jag är nyfiken på om ett nyare kylskåp drar mycket mindre eller om man bara får en snyggare design vid nyköp.
  8. Hej! Det är inte vulkningen (osäker om det är rätt benämning) som släppt. Alltså gummi grejen mitt i propellern.
  9. Prova att belasta batteriet och mät sedan igen. Får du bra värden då så är det dumt att köra det till återvinning.
  10. http://www.skruvat.se/batdelar/GASOLGRILL-TREKKI-2000W-P268153.aspx
  11. Hej! Jag rekomenderar att suga upp oljan via oljesticksröret. Med en oljesug. Av ren nyfikenhet. Hur hade du tänkt samla upp oljan om du får lös oljepluggen? Kan bli ganska kladdigt.
  12. Det finns väl röd eller grön glykol. Det är väl dessa två man ska undvika att blanda. Men att blanda billig grön biltema glykol med mindre billig volvo penta glykol är nog ingen fara.
  13. Eller här! http://www.fjordboats.com
  14. när lossat skruven så vik hela armen uppåt så är det lättare att dra loss den.
  15. Jag använde en tapet borttagare . Den använder vattenånga . Men värmepistol eller hårdfön fungerar också.
×
×
  • Skapa nytt...