Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

M__G

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    1 327
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    3

M__G senast vann den dag 13 Maj 2021

M__G hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

305 Expert

Om M__G

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Testade t-röd, torkade rent, blev ännu kladdigare, ungefär som t-röden löste upp ytan lite. Torkade rent med tvål och rikliga mängder vatten. Något bedrövad för att det blev värre. Men idag var det helt ok faktiskt. Snudd på helt bra. Så det får vara som det är så länge, frånse hur länge det varar bara. Så om någon hittar på något bra så skriv gärna.
  2. M__G

    Klibbigt gunni

    Hej på er. Jag har en kylväska med ett öppningshandtag som är gummerat. Det har börjat bli klibbigt. Någon som kommit på hur man kan få bort klibbigheten?
  3. Intressant, tack för klippet. Gäller få tag på medlet. Får googla, eller var köper man sådant?
  4. M__G

    Polera glas

    Är det någon som försökt att polera glas någon gång eller någon som vet hur man gör? Har några repor på vindrutan jag skulle vilja försöka få bort. Inte så stora med rätt irriterande. Finns glaspolish att köpa men funkar det? Tandkräm har jag också läst skulle kunna fungera. Också läst att det finns företag som polerar glas. Tips på sådant runt Göteborg?
  5. Vad gjorde du med din styrning? Jag var och ryckte i en i princip helt ny båt på varvet med Sea star. Den hade faktiskt mera rörelse än min så det är nog så det är.
  6. Kan nog vara som du säger, det blir inte bättre än så. Inte värt varesig pengar eller tid att försöka minska den rörelsen, inget som märks när man kör.
  7. Ja det är inget jag märkt när jag använder båten men när den är på land har jag reagerat och gjort det i många år egentligen, provade lufta för många år sedan men likadant. Nu tänkte jag göra nytt försök och luftade igen med en liter åt varje håll för varje liten bubbla skulle bort men ändå samma. Så det blir väl inte bättre än såhär. Tycker ju att hydraulik borde vara helt stumt.
  8. Börjar tror det är så de är. Hittade ett antal klipp på youtube där styrningar luftats och det verkar kvarstår den rörelsen som min har. Så släpper nog det, tack för svar.
  9. Hej alla. Har en båt med Sea star hydraulstyrning och utombordare. Vrider jag på ratten ack så lite styr motorn. Rycker jag i motorn som om jag skulle vilja styra så fjädrar styrningen lite, typ 10 mm åt varje håll. Inget glapp som känns som glapp utan den fjädrar tillbaks till ursprungsläget. Märks inte när jag kör med båten men tänkte det kommit in luft. Nu har jag luftat systemet med ca 1 liter åt varje håll. Den gör så fortfarande. Är detta normalt? Gör era så?
  10. Var har du båten? På västkusten är det inte roligt utan bottenfärg av god kvalite. Kan säkert funka på östkusten. Insjö absolut. Kompis på västkusten försökte utan bottenfärg, tappade 7 knop på en månad trots användning av båten, en planande motorbåt. Fick ta upp mitt under sommaren och spola, tvätta, slipa och måla.
  11. Hej. Jag har haft lite olika båtar genom åren. Alla utom en med vajerstyrning. Första en liten styris med 25 hk. Då var jag bara glad det fungerade. Sen blev det en styris med 60 hk och vanlig vajer. Kändes inte bra för släppte man ratten i vissa farter så svängde dem kraftigt. Monterade nfb på den. Rejält lyft. Båten efter det hade 90 hk fyrtakt och nfb. Funkade bra men i vissa lägen liksom låste bromsen styrningen och den blev trög åt ena hållet, genom att först styra någon cm åt andra hållet så gick det lättare åt andra. Berodde säkert på hur mycket motorn ville vrida sig för i vissa hastigheter och trimvinklar så var den helt neutral. Funkade men kanske inte optimalt. Idag 150 hk och hydraulisk styrning. Mycket trevligare och bättre. Visst märker man vridkraften nu med men inte låsningen och inte lika påtaglig tröghet. Men rätt mycket vridande på ratten vid tilläggning. Men det går göra med ett finger.
  12. Får du svaret så lägg gärna ut metoden här med om någon behöver infon.
  13. Jag bytte på en uttern 5102 en gång i tiden. En del pyssel helt klart. Speciellt vid motorn. Hydraulisk styrning är att föredra helt klart. Har det på nuvarande båt. Men byter du till vajer så se till att styrningen har no force feedback. Det är otroligt mycket säkrare och trevligare.
  14. Det kan kommit in vatten i hydrauloljan? Hört att det kan knaka då. Minnknakar när det är kallt i vattnet, beror på små oljekanaler och trög olja har jag fått till mi från två olika reparatörer, funderar på att byta olja och se om det blir bättre.
  15. Löst. Funkade perfekt. Tack alla som kom med idéer och tankar.
×
×
  • Skapa nytt...