Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

peter0152

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    66
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av peter0152

  1. Jag har båten på trailer, och vid upptagning på hösten kör jag bort till handtvätt för bilar och spolar av båten ordentligt! På våren så handtvättar jag båten med såpvatten med minimalt spill, och vaxar hemma vid radhuset. Använder såpa och biltemas creamvax.
  2. Jag hyr båtplats på en kommunal brygga! Där jag blev av med båten då tjyvpacket skruvade isär bryggan, då det inte fanns något vettigt att låsa i! Tror att det här är ett övergripande problem tyvärr! Kör med dubbla kättingar i dag!
  3. Hej ! Förmodligen suger hon luft, hade liknande problem på min Johnson 115hk -98. Bytte blåsa och slangar sen vart det bra, för övrigt problem fri motor för mej. :-)
  4. 32 knop på gps, ut trimat drev :-) 1,2 l/distans
  5. Jag har en flipper 620, och körde transport på väg med en v70. men vid rampen vad det fyrhjuls drift som går åt ,körde då med xc 90. :-)
  6. peter0152

    Spolmuff

    Ett tips, se till att spolmuffen tätar ordentligt när ni testar kylningen på utombordaren. Det var felet när jag skulle prova kylning på min johnson 115 hk, skruvade i sär allt, hittade inget fel, impeller var fin osv. Grannen kom med en muff som klämde mer, och sen funkade det. Strålen ska komma på en gång.
  7. Kolla propeller, pro-puls ? kanske tappat blad.
  8. Går bra i mälaren, överkommlig b-förbrukning med låg planings tröskel. Lite trång , två takts motor . Annars en bra båt en sån här dag när det lyser från klar himmel. Flippe 580
  9. Det samma önskar jag från mälaren och i morgon prästholmen. Glad midsommar mvh peter.
  10. Hej, det funkar bra, testade i helgen lätt att hantera 16 kanalig gps puck. mvh peter
  11. Hej. Jag hade också en 418 med 30 hk yamaha, det var alldrig några problem att få den och plana även full lastad. ca 22 knop.En bra båt med instegslucka fram. Är motorn trimmad mot akterspegel ? mvh peter
  12. Tack Bo Han hade inget åt mej på marinhallen, jag köpte nya vajrar av honom. Suzukis sida var bra, hittade sprängskiss på mitt gamla reglage. Jag har mekat i hop brorsans gamla suzuki reglage, en nödlösning, men det funkar tills jag hittar ett reglage. tack peter.
  13. Hej. Jag är strandsatt, mitt reglage har gått sönder. Jag undrar om det är någon på mg som har ett till övers, suzuki 80-90 tal med trimm knapp.Jag har letat och ringt runt, men det verkar svårt att hitta. mvh peter tel 073-8188139 petereriksson@tyfonmail.se
  14. Tjena Grabbar. Jag hadde en crescent 525 förra året, Jag var nöjd med båten, stabil och rymlig, hela familjen campade i den 5 pers. Modellen är halv planande, inte gjord för att plana. Jag tror att knop mätaren känner av propellern vid hägre farter. Motorn sitter innan för akterspegeln, jag tro att det är det som är problemet, jag rekomenderar gps i stället. mvh Peter
  15. Hej. Är det en crescent 525, jag hade på höger sida och det funkade bra. Fart givare är väll svårt att få rätt värden på nä snurran sitter innan för akter spegel. Trevlig båt annars. mvh Peter.
  16. Hej drutt. Jag hittade bilden på googel. Vet ej något bra ställe att hitta dom på. Du får kika runt lite.mvh peter.
  17. Snurran funkar fint, och kylvattnet kom. Nu är bara service kvar. Sen väntar mälaren. mvh peter er alla på mg.
  18. Bra hemsida. Bra lösningar, och fin. Men ovanligt med innombordare. Min båt ska vara för camping och fiske, båten ska annvändas. Jobbigt att hålla den så fin. mvh peter.
  19. Tjena grabbar. Jag har sett luckan på andra båtar, jag tror det är en efter montering. Jag tror att det är praktiskt med lucka, som i lastning, vädring osv. Jag har uppdaterat foto album, dynor bak är omklädd av tidigare ägare. mvh peter.
  20. Hej Rillez. Jag monterar givare likadant. mvh peter
  21. Hej. Jag tror den är för tung bak, jag hade liknande problem med en ht-båt i högre farter. Fördela vikten. mvh peter
  22. Hej Per. Jag får väll kolla vad som står i beskrivningen. Det är ett trimaranskrov, så man får göra så gott man kan, tängte slippa ta upp båten när jag väl fått i den i spat.Köper den på seasea, 2690 kr tror jag den kostar. har ej tid med att importera, Men en del seger att det kan lönasig. mvh Peter.
  23. Tack Hasse. Det ser bra ut med givaren. Jag ska ev montera ekolod och givare i helgen. Och ruska liv i min gamla snurra (byte impeller, stiften). Har även lagt in nya bilder. Har börjat vår pysslat med båten, den ska vara i mälaren så jag skiter i att båtten måla den. Tvättar och göra rent, och om allt funkar åker den snart i spat. mvh Peter.
  24. Hej . Vart sätter man akterspegelsgivare til ekolodet ?,det är ett trimaranskrov, tängte få en så bra bild som möjligt utan störninga från propeller eller skrov.Båten är en flipper 580 cabin, tängte sätta dit materix 17x(humminbirde). mvh peter.
×
×
  • Skapa nytt...