Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Knopen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    34
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Knopen

  • Placering
    Fänrik
  1. Knopen

    Båtkännare?!

    Hej Jag flyttade i December till ett hus byggt på gamla varvsområdet i Saltvik Oskarshamn. Tråden är några År men jag har rätt bra kontakter för att ta fram historien om samtliga båtar byggda i Saltvik. Jag ville först kolla att det fortfarande kunde vara intressant.
  2. Hallå ! Vill gärna ta upp den här tråden igen. Nu har Nano-produkterna utvecklats ännu mer och man ser nya varianter. Jag köpte TC Nano förra våren och blev mycket nöjd med resultatet på en 22 år gammal båt. Var i lokalen och tittade till grejorna idag man vill ju börja och jag tittade just på hur skrovet ser ut och är fortfarande imponerad av hur blank den är. Jag kommer at köpa TC Nano igen men jag tror som många andra att maskinpolering är ett måste för att få en tillräckligt tät yta. Lycka till med vårrustningen. MVH/Knopen
  3. Du har helt rätt Saltö 31 är en riktig båt.
  4. Hej ! På min äldre saltö 31:a gjorde jag så att jag använde ett färgprov det finns på samma sätt som när du vill handla vanlig målarfärg. Kolla hos din marinbutik de borde ha det hemma. Väldigt trevlig båt Saltö 31:an.
  5. Hallå ! Många kloka synpunkter men som svar på en del av den ursprungliga frågan så kan jag säga att 3 liter är vad du kommer att leva med borde faktiskt varit något mer. Jag har en äldre NW med samma motorer och den ligger på ca 3,2 liter. Du blir garanterat nöjd.
  6. Hallå ! Jag har bytt båt i vinter och allt har gått bra tills i helgen. Vi provkörde. Kylningen inte bra på ena motorn. Jag är rädd att jag måste byta den impellern och då byter jag troligen på bägge. Kan detta göras med båten i sjön eller är det nytt lyft som gäller? Jag har kollat de inlägg som finns men jag hittar ingenstans om det är möjligt. Har en skiss men den visar inte så bra och jag har fått olika besked från två olika marinor. Akut behov av tips.
  7. Det är trots allt så att gelcoaten ändrar färg med åren så bäst är att gå in till en återfösäljare av gelcoat och hämta färgprov som du jämföra mot skrovet på båten. Det jag fick var international eftersom marinan sålde det.
  8. Ja det skall jag titta på ikväll. Tackar för tipset.
  9. Hallå där jag väntar fortfarande på svar var stegen köptes jag behöver också en praktisk och bra variant. Jag har inte originalstegen heller. Var finns det en stege att köpa ???????
  10. Hallå där ! Jag ville bara flika in en kommentar till hållbarheten på impellern. När man på hösten plockar ur den så kan dcen med fördel läggas i en burk med glykol, Det förlänger livslängden på den avsevärt enligt de tips jag fått.
  11. Jaha då var arbetet igång som bäst! Jag har demonterat soffa , sidopanel, förarstol och tagit fram dynan som suttit på aktern detta skall kläs om nu. Jag demonterade instrumenten också för att gå igenom dessa voltmetern som var kass fixade jag själv , det var bara en diod som var trasig, rep-kostnad 6 kronor. Det känns som en bra början.
  12. OK ! Det ser riktigt bra ut ! Tackar för info.
  13. Jarramas Det finns möjlighet att chipmärka båten. Man plastar helt enkelt in ett microchip någonstans där det inte syns då kan man sedan identifiera båten, även om den bytt färg eller annat utseende. Det används idag redan.
  14. Japp mitt täcker även akterdäck men den delen kan man lätt ta bort. Tackar för bilderna jag skall se om jag kan fixa lite bilder och lägga in det blir mycket lättare att förklara alla funderingar då. Jag återkommer med det. Det verkar hyfsat enkelt att montera själva bågen men har har du sytt om kapellet eller hur fixar man det ?
×
×
  • Skapa nytt...