Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

kjelles

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om kjelles

  • Placering
    Kadett
  1. Mäter du på stiften på utaget när du har kontakten i? eller konstaterar du bara att lampan inte lyser? Om du har ström på stiften så kan du ju prova vrida kontakten sakta, för vissa kontakter funkar bara när de sitter i ett visst läge. titta noga så ser du. Lycka till
  2. Det var ett repotage i tidningen Skärgården i slutet på sommaren 07, som handlade om en fiskargubbe på Möja som fick riktigt hyffsat med torsk nu. Har också fått bekräftat av trolling folk att det finns torsk på djupet i havet, utan för bla Grisslehamn Alla skriker att torsken är slut, Men ingen av dom som skriker åker ut och provar. Nej det är den lättlurade svensken alldeles för slö för. Det finns ju faktiskt torsk, inte som i början på 80-talet än, men det är på väg åt rätt håll. Man ska INTE tro på ALLA dessa forskar raporter. Jag ändrar inte uppfattning förräns en forskare tar av sej vita rocken och verkligen provfiskar. dom behöver nog säkert lite friskluft hela bunten
  3. Ja, som rubriken lyder. Har googlat i snart 2 timmar utan en enda träff. HJÄLP å Tack.
  4. Hej. det skulle kunna vara så att motorn gått varm pga dålig impeller eller stopp i sjövatten filtret. då expanderar din kylvätska och tar sej ut via locket eller skvaller slang på expansionskärlet, men 1,5 liter låter iof mycket.Beror dock på motor storlek.
  5. Kolla vid kylvattenintaget, där var den delbar på min 30hk evin från samma tidsepok
  6. prova lägg i växeln. Stoppa en blankbit mellan proppen och kaviationsplattan så den låser proppen. Tänk lite här så du inte knäcker nått. Spraya lite 5-56 på muttern så det rinner ner i gängan. Ta passande hylsa med skaft, en 20oz hammare knacka till på skaftet. Bruka inte för mycket våld bara, Snärtiga slag och så vips så släpper det. Se till så att du inte drar åt bara, vet inte om det är höger eller vänster gängat, det kan du kanske fundera ut själv. Glad påsk
  7. Hallå. Ett tips är att köpa en blinkande diod för 12volt, borra i kåpan och limma dit, anslut el. Detta verkar faktiskt fortfarande skrämma en del klåfingrar.
  8. Detta är vad jag oxå tror.
  9. Hej. 60-65 grader är lite väl kallt under belastning. vad får du för temp på tomgång? över 90? Tror inte imp. är dålig iaf.
  10. Transas tsunami-99 funkar kanon. ca 1200kr inkl ett kort. Behöver du många sjökort kan det bli lite dyrt tyvärr.
  11. tips & trix för riktiga båtägare. låt båten ligga till första blåisen ca 1cm. Starta sen och kör runt för att få bort beväxtningen (riverfinfint). debarkera och vänta till isen blivit tjockare. Om du inte har snöskoter ring några kompisar och be dom hjälpa till dra upp båten på isen. glöm dock ej att förtöja. När våren kommer ligger den där klar för användning och guppar. funkar kanon för flera i min närhet.
  12. Kaptenkolja!! Nej det var inte ombord på en fritidsbåt. Det var i samband med bemmaningskontroll på passagerarbåt. Om du lyssnar på Vhf utan cert kan det kanske bli problem om du måste replaya tex ett mayday anrop, vilket du är skyldig att göra om inte swedenrescue eller annan närliggande båt lyssnar ((spekulerar))..
  13. Hej. Jag har en stämpel i intygsboken (den blå). Den dög när Kbv kom på besök sommaren -04.
×
×
  • Skapa nytt...