Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

alubatar

Företag
  • Innehålls Antal

    786
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Allt postat av alubatar

  1. den ser illa ut. linder använder ingen marinaluminium och den här är totalt söndefräten. då få man byta hela botten vilket inte är försvarbar. kan byta in den, då får du en redig båt . har 2 stycken 4,5 meter byggd i 3 mm, durken i 5 mm, hemma.
  2. 5083 är klart den bästa kvaliteten. 5754 är väldigt mjuk de använda det oftast för den är lättare och forma. sen finns det olika hårdheter 5083 h116 som vi använder till fartyg är hård och går inte bocka i kantpressen. kunde har skickat en offert förfragan till oss. du får mer båt för pengarna med större motor. en nära 6 meters båt med 90 hk får man för samma pris som en buster x. Och då är botten inte byggd i 2 mm plåt men 4 mm.
  3. en 4 mm plåt på sidorna. som är runt fram. det är ju bara tunnplåt nu. Och sen en bricka om det finns plats.
  4. har en 6,5 meters alubåt som jag kan bygga om med styrpulpet och fler sittplatser.
  5. sjöjeep hade samma problem men de har i allafall redig plåt i akterspegeln och är lätt att lösa med en bricka.
  6. fel konstruerad, behövs en dubbling som är runt.
  7. de profiler använder vi inte. finns andra men då blir det komplett med glas. https://omruscheepsramen.com/windschermen/
  8. kan bygga er båt helt kundanpassad till ett mycket bättre pris med högre kvalitet och bättre köregernskaper. https://www.facebook.com/Aluminiumbåtar-wwwhape-metalworkscom-161577847212426/
  9. har varit mycket job de senaste åren. har varit mycket på hasslö varvet och några veckor på djupvik.
  10. 5083 finns inte som plattjärn, bara plåt. har massor med skrotbitar hemma.
  11. har en 5,5 meters båt liggandes som inte blev såld. helt ny med dubbla batterier, hydraustyrning, targa med lampor och lanternor. den kostar lite mer men då har du en riktig bra nybörjare båt. med en ny 60 hk Suzuki kostar 200k
  12. finns epoxyspackel. skulle inte använda kemisk metall.
  13. det mesta går och fixa till. i värsta fall får man byta lite plåt. brukar inte var så mycket jobb.
  14. man gänga inte direkt i skrovet. man svetsar på en dubbling och sen rätt anode. rostfritt behöver inte ger problem. att targan var skadat är inte så konstig, är inte samma legering som skrovet.
  15. vilken idiot har monterat de? visst det går laga, får fräsas ren och svetsas på. är det inte för djupt kan man blästra och måla med epoxy grund och sen en HB coating.
  16. inte samma dag om jag är på semester. att de polera alu är för att de använder 5754 istället för redigt marinalu 5083. 5754 är lite billigare och mycket mjukare vilket gör jobbet lite enklare. i saltvatten är det odugligt. tex försvaret, sjöfartverket mm är det krav att det byggs i 5083.
  17. det blir svindyrt på Hönö i Holland gör de fönster för halva priset. http://omruscheepsramen.com/
  18. Arka har byggd elmotorer i över 15 år i Holland. tror jag har program nånstans där man kan räkna ut hur mycket man behöver. http://arka.nl/ENG/index.html
  19. går väl hitta en begagnad nånstans. bästa är en 3 fas om man ska använder den till alu. själv har jag en Hitachi, haft den i snart 20 år. men de säljs inte i Sverige tror jag. de flesta företag som säljer svetsar har begagnade.
  20. en tig svets funkar för det mesta, tar bara lite mer tid.
  21. svetsa aluminium med elektrod är inget för en nybörjare. tig är bäst för sånt jobb med köpa en billigt svets för det? skulle lämna båten till nån som kan. förbered så är jobbet gjord på 5 minuter.
  22. om det inte är för mycket funkar det med en gummiklubba. Nu har amerikanarna inte de bästa gjutningar så det skule kunna spricka. Det är ingen problem och svetsa.
×
×
  • Skapa nytt...