Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

flytvasten

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av flytvasten

  1. ja.........bygger man en fyrtakt behöver man ju inte anstränga sig med att utveckla komponeneter,bara att få ner en bilmotor i ett båtmotorhölje. E-tec som ex.har mycket ny utvecklade komponeneter för att klara kraven.
  2. hej. har en 510 med e-tec 75. det finns nog med kraft för den båten. 4200 rpm/33 knop/13.25*17 prop. det finns ju drygt 1000 rpm till.............. drar lätt 2 ungar i en sk dough nut. lycka till med köpet!
  3. ohoj jag skulle kika på en e-tec 90............. smaken är som baken
  4. Har också en........... Den uppfyller alla förväntningar.
  5. ohoj! 2 takt ger bättre acc.....................he he
  6. Brp som tagit över evinrude/johnson har en hemsida ,där det står hur e-tec utvecklades med hjälp av bland annat ingenjörer från NASA.Kolvar cylindrar lär ej paja som på de tdigare Ficht modellerna.Det är helt nya material,elektronik osv. Gå in där och bli positiv! Beträffande vinstmarginaler.........who cares! EN GÅNG TILL!GLÖM OLJERÖK,HÖGT LJUD,DÅLIG EKONOMI!
  7. Svårt att veta andrahandsvärdet då denna motor bara funnits 2-3 år på marknaden. Jag köpte den för att jag gillar de tekniska lösningarna motorn utrustats med,inte för att sälja den. Hur startar du tex en 4 takt om batteriet gått ner när du är ute på böljan?E-tec har självförsörjande insprutning o tändning via; hör o häpna SNÖRSTART,Ifall oturen skulle vara framme. Vinterkonservering sköts via ett knapptryck på reglaget,styrdonet fixar resten.Bara några ex av fördelar.
  8. Nu är det så,att en E-tec kostar som en 4 takt....................
  9. Hej kör själv 75 som är samma motor med annan styrdata. Min 500 kilos båt flyger upp ur vattnet. Drog häromdagen två 13 åringar på åkring jag o två ungar till i 32 knop. Den har ett jädra klipp om det är det du söker? Ojämn tomgång,hög ljudnivå,hög förbrukning,oljerök,kan du lägga till historien.Den är ju egentligen service fri i 3 år, men min säljare rek. att byta v-hus olja varje höst,något som ju är relativt enkelt för den händige. Får man fråga vad du tänkt/har för båt?
  10. ohoj! E-tec 75 går alldeles utmärkt på låga varv............jag trollar med min. Jämn gång,ingen rök,tyst o snål får du på köpet. Man tror på det när man ser och hör................. Lycka till med ditt val!
  11. ohoj! E-tec 75 går alldeles utmärkt på låga varv............jag trollar med min. Jämn gång,ingen rök,tyst o snål får du på köpet. Man tror på det när man ser och hör................. Lycka till med ditt val!
  12. ohoj!har kört 75hp e-tec den här sommaren.De flesta tror att det är en 4t då den går så tyst,avsaknad av choke osv.Den går snålt också. Jag kan varmt rekommendera den motorn till de som överväger 4 takt.
  13. Tack för svaren! Jasså den pinnar iväg så pass som 37 i mvind...................kul. Förbrukningen är ju ok trots det. Jag föreställer mig att 4 taktaren orkar driva storstigande proppar trots 5 pers i båten,den väger ju bara runt 360. Är de verkligen så sega i axet som en del 2 takt förespråkare påstår? kom gärna med fler upplevelser. Snart är det vår............
  14. Tack för svaren! Jasså den pinnar iväg så pass som 37 i mvind...................kul. Förbrukningen är ju ok trots det. Jag föreställer mig att 4 taktaren orkar driva storstigande proppar trots 5 pers i båten,den väger ju bara runt 360. Är de verkligen så sega i axet som en del 2 takt förespråkare påstår? kom gärna med fler upplevelser. Snart är det vår............
  15. ok. Hur stor motor har ni till båten? är det en s46? Tänkte att prestanda bör matcha 478 i såna fall.
  16. Ja det låter vettigt.Känner du eller någon till några firmor som sysslar med mapping av marinmotorer?
  17. Jo jag tycker nog att din förklaring svarar delvis på min fråga! Tack.
  18. Jo....................... Säljaren ville montera mercury,och blev därmed lite sur när jag önskade yamaha pga mina tidigare bra erfarenheter av dem.Jag antar att prestanda blir någorlunda likvärdig,men han var inte så pigg på att berätta om det. Priset är en annan fråga.
  19. ohoj! Har köpt en 478gt med yamahaf50 till nästa säsong.Undrar nu om det är någon med den kombinationn som kan berätta om bra o dåliga? erfarenheter om dessa.Det var inte helt lätt att beställa den med yamaha tex.Någon som råkat ut för det?Och så kommer jag givetvis med uttjatade frågan:vad får jag för prestanda?(förbr/styrka/hastighet).
  20. flytvasten

    yamaha

    Hej! Jag unrar om det är någon som kan berätta vad som skiljer de nya f50-f60 motorerna åt.De är ju precis likadana mekaniskt sett,om jag ej läst motorfakta fel.Det vore ju kul att få 10 kusar till på ett enkelt sätt. Det borde ju vara något med sprutet eller?
×
×
  • Skapa nytt...