Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Tosen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Tosen

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Mitt vatten i oljan visade sig vara spricka i blocket!!! Hade lyckan att komma i kontakt med en supervänlig o kunnig mekaniker. Nu ny beg motor på plats o vi kämpar med de sista småjusteringarna. Lena
  2. Tosen

    motorhaveri!

    Min volvo penta md2b har packat ihop efter 40 års trogen tjänst. Rosthål i blocket. funderar på en kinesisk inombordare. har någon erfarenhet av dessa? Lena
  3. hej. min båt hade precis samma symtom. visade sig vara det värsta, vatten i oljan. är nu på jakt efter en båtmek i närheten av årsta, stockholm. någon som vet nåt? MvH Lena
  4. Tack för svar. Får nog fundera igen på ett nytt med kompressor, fast det svider. Lena.
  5. Tosen

    kylskåpet.

    Är det någon som vet vad ett kylaggregat med en fläkt som blåser in kall luft i kylskåpet kallas? Mitt har gått sönder och när jag gogglar på kylaggregat, kommer bara såna med kompressor upp. Snart börjar storsemestern och jag vill ha ett kylskåp!!! Tacksam för svar Lena.
  6. Hej Lena. Jag köpte av en slump en Storblekan för fem år sen. Bättre båt kunde jag inte få. Rymlig, sjösäker , driftssnål och vacker! Den kan jag rekommendera! Tillverkades i Blekinge, Nävragöls glasfiberindustri på 70-talet. Min kostade 86000. Och den bara går och går. Lättmekad motor, volvo penta MD2B. MvH Lena.
  7. Hej. Måste bara berätta att felet visade sig vara i bränslepumpen. Ett membran hade gått sönder. Fixat nu och jag har äntligen fått höra det underbara md2b-puttret och tagit premiärturen i skön kvällssol. MvH Lena.
  8. tack för tipset. ska kolla.
  9. Den manuella pumpen är ur funktion så jag har luftat med startmotorn och det har funkat hittills.
  10. Har redan konstaterat att stoppet är på väg in i filter nr.2. När det är bortmonterat rinner det fint genom hålet i locket från filter nr.1 Men inget rinner ner i filter nr.2 efter att jag skruvat dit det. Packningarna sitter som dom ska. Hålet inte tilltäppt. Ja det hela är helt obegripligt! Har gjort dessa byten varje år och aldrig varit med om detta.
  11. det är redan gjort utan någon som helst effekt.
  12. Nej tyvärr men tack fpör tipset.
  13. Tosen

    Dieselstopp

    Hej. Har två filter i anslutning till tanken. Byter och rengör dessa varje säsong utan problem. I år har det hakat upp sig på ett oförklarligt sätt. Efter rengöring av glaskoppar och byte av packningar samt filter öppnar jag som vanligt kranen till tanken. Filter nr 1 fylls direkt med diesel men sen är det stopp. Förbindelsehålet mellan filter 1 och filter 2 kontrolleras. Där rinner dieseln så fint när filter 2 ej är dit skruvat. Men så fort jag monterar filter 2 slutar dieseln att rinna. Ingenting är i vägen, monteringen är som den ska. Kan någon fatta detta? Har aldrig hänt förut.Testade en hypotes om att luft var ivägen. Öppnade luftningsskruv och körde med startmotorn. Ingen effekt. Tacksam för vidare hypoteser.
  14. mystiskt, då har ni en dubbelgångare. O nu har vi väl haft en hel del bra väder? Har nyss kommit iland efter treoch en halv vecka till sjöss. Endast haft en dag med helregn, därutöver bara droppar som aldrig blev nåt ordentligt regn. Tösen har varit så lycklig hela tiden över att fått skölja skrovet i östersjön. O jag med. Hoppas ni får skön seglats. Brunbrända o saltstänkta hälsn. Tösen.
  15. Tosen

    Gulan!

    Hej Gulan. Jag mötte dig i skurusundet fredag eftermiddag, 13/7. Du såg väldigt fin ut! Hälsn. Tösen.
×
×
  • Skapa nytt...