Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

krawa

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    195
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om krawa

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

1 441 profilvisningar
  1. Hej Tomas. Ovanstående har nämnt mig. Jag kan malla ska ner till Skåne snart ändå. Hör av dig till mig Mvh Mikael Ma Kapell Båt O Lack @kapellolack
  2. tja på er. är det några fler som har större skepp (över 15 m) vi har själva köpt en formosa 51 ketch och ser fram emot sommaren. skulle dock vilja få tips vid ankring ; naturhamnar . bojar med denna storleken på fartyg. längd 17.82m bredd 4.5m djup 2 m 23000 kg
  3. www.makapellbatolack.se Finns många sätt men det ska vara samma densitet som plastskrov. Ovan lackar på plats och garanti på 3 års poleringsfria vårar. Hantera skrovet som på bil så håller det i minst 10 år.
  4. Köp 2k epoxy färg för att binda lösa ting. Måla sen med vanlig 2k billack i valfri färg. Kontakta LACKMAN I GÖTEBORG. Gjort detta på alla båtar och så även blir det så min brofjord nu när motorn är nylackad på samma sätt.
  5. trolig orsak till "krympning"är varmt vatten kombinerat med vanligt tvättmedel och dålig täthet på väven då dessa är i bomull. vanligt på äldre båtar.och att rutorna har torkat vilket också orsakar dragningar som upplevs som krympning isf räker det att byta rutor annars är bara tyvärr att köpa ett nytt
  6. varför komplicera till det.? jag har lackat båtar i flera år och det blir kanon och detta med temadur90 2k en cellulosa lack,dessutom 100% tät som epoxy .vid skador , vattenslipa med 2000 våtslip polera alt spraya med burk. kostnad för material på en 33 hanse ca 22 kvm 700 kr . via någon annan (mig själv) ca 500kr kvm runt 12000kr och en högblank utan apelsin yta. jag lackade min med sputa och blev till allas förvåning helt grymt.har inte vaxat eller polerat utan endast använt såpa och hon skiner som om vore ny.
  7. ett tillägg. vår brofjord är ombyggd till riktig långköl dvs förlängd.därav fungerar hon att segla riktigt fint. dessutom större rigg. stor 43 kvm, mesan 12,6 kvm, geunia 33.6 kvm fock 19 kvm totalt 109kvm och kryssa är det inga problem alls.snittar 5,5-6 kn i vindar 6 ms dock inte mer än 7,5 i halvvind.
  8. Nu har vi testat brofjorden vi renoverat och den är otroligt nog en bra seglare Vi har kaskat runt på västkusten totalt loggat 982 nm. I mitt tycke är det den mest ultimata båt jag haft Regn,storm,3-4 m vågor. Aldrig varit orolig.
  9. efter 9 mån renovering så kommer hon i vattnet den 18 maj efter 10 år på land
  10. Jag kan med glädje meddela att brofjord 36 på Hinsholmen är nu snart klar efter ca 500 timmars slit med renovering. Motor går som en klocka bog är monterad.och är helt omlackad kika in på min sjöbod där ligger bilder.priset blev 125000 kr.
  11. kolla på en motorseglare istället. har haft många typer av båtar men vwet idag efter mpnga år med barnen att vill man ha plats så är detta modellen. stor plats motor för säker drift,lära sig segla och njuta av livet.att ha en båt som gör 15-25 knop är det helt omöjligt att kunna se och njuta av vår underbara skärgård. tips från en som har haft allt från kabinbåt ,fiskebåt ,segelbåt, kidmaster och nu motorseglare.
  12. vi har en brofjord 36 med tillbyggd långköl. jämfört med Nauticat så denna betydligt mer användbar.dock vet jag inte hur den är i vattnet och segla men det är ju en MOTORseglare så inga stora preformens är i sikte.
×
×
  • Skapa nytt...