Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Jocke-SeaRay

Silvermedlem
  • Innehålls Antal

    3 019
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Jocke-SeaRay

  1. Hej . Mitt kök fanns nere i båten . Men det tog jag bort . När jag skriver , kök , så menar jag den kokplattan som är både på el och sprit ! hålet blev till förvaring / disklåda . Som tidigare nämnts om portabel gasolplatta , så är det just en sådan jag använder ,viktigt med vindskydd runt plattan. Jag vek en plåt runt , U formad . Även kompletterat min lilla waber med en primus gasolgrill ( sån med engångstuber , samma som kokplattan) . Nu har man friheten att laga mat precis vart man vill , för nästan inga pengar ...... Jag ska utveckla lite , samt sukta er inför kommande sesång . Jag lagar mat på,båten , bryggan , Klippan, en bänk , hos grannen, båtklubbsfester, ...ni anar , inga begränsningar alls ! Koka kaffevatten eller potatis/pasta går bra nere i båten med gasolplattan .
  2. Jag har ägt många och äger fortfarande motorbåt med bensinmotorer , senast dubbla V8 or , Min egna uppfattning är ...doftar det bensin , så är det inte ok i maskinrummet ! Det ska inte lukta något ting ............ Så har jag det ! Det borde vara den första indikationen ! Läcker det bensin , så är det ingen hjälp med motorrumsfläkten ..( alla borde sniffa i utblåset av fläkten , säger en hel del ) ..för då har man större problem än lite bensinångor , som trots allt inte borde vara där ! - Det måste /borde nog alla fatta .. ..
  3. Hej... Låter som du har för stor stigning på proppen . Jag skulle vilja veta vad varvtalet är på fullgas ! Kommer du inte upp i rekommenderat Max varvtal så har du fel stigning .... Och så skall man INTE ha det .... Marschfart och varv är mycket känsla , om man inte har en flödesmätare som bekräftar sanningen !
  4. Men .... Ser det inte ut på -81an . Just kollat :-( J-la skit :-/ På ruta ett , igen ...
  5. Ahh......ok. Så långt kom jag inte ! Tack :-)
  6. Om man fäller upp locket, nav-bordet, framför ratten så sitter dom där. I min gamla -79:a så var det rejäla snabbsäkringar liknande dom som sitter i starkströmsinstallationer. Under och runt var det ett föredömligt snyggt elarbete. /B Va ner och tittade under locket....inte en säkring så långt ögat nådde :-0 Tillbaka på ruta ett ...
  7. Hej.. Jag hittar inte säkringarna på SRC 34. -81 Har en tavla med säkrings nr samt kabel markeringarna ... men sen tar det stop :-0 Var har ni era sittandes ? ( jo..jag har tittat bakom alla strömbrytare , panelen man fäller ut på BB sida.. men inget som ser ut som säkringar)
  8. Finns det någon anledning att inte uppdatera ..... ? Bättre att göra det innan det blir mer och större problem . Bit ihop ;-)
  9. Jag har två v8or i min 30ft chriscraft . Vet att bensinåtgången är inte till fördel vid låga hastigheter . Nästa så att det blir lika med lämplig marschfart . Har även förmånen att ratta en Storebro Rc 34 med yanmarin X2 nästan nya , och där ser jag stor skillnad vid putterfart och förbrukningen .... Det enda jag kan komma på är att diesel är mycket mer service kostsamt ,jämfört med mina bensinare . Här kommer många parametrar in i totalkostnaden . Ett trick med bensinare är att köra bara på en motor vid 'putterfart ' ..för det funkat också , samt att förbrukningen går ner betydligt . Fast nu vet jag inte om det är en eller två motorer i den 27a du kollar på .. Brandrisken ....jo det händer bara dom som inte har koll på alla signaler skall uppmärksammas. Läs ...okunnighet !!!!!!!! Typ...oj , det luktar bensin i motorrummet .......... Det ska ALDRIG lukta bensin i ett motorrum . Där olyckor händer är bara slarv och ingen koll ! Fast...dom är inte många som tur är .....
  10. Fast jag tror inte 4.3L är mer än 190hp ...det är Mpi modellen som har den högre effekten ! Har själv 2x V8. 5.0 efi i min Chris craft 30 ft ..ligger på 2.5-3 l/nm . Varför skillnad , jo..små motorer får alltid jobba hårdare och drar då mer soppa . ( vet inte själv om 3-3.5 stämmer , men det låter rimligt )
  11. Tre (eller var det två ?) tryck på vänstra gula knappen , och du ser hur mycke amp solcellen ger.... Enkelt ;-)
  12. Impellern behöver vara lite under eller vid vattenlinjen ! (Den sitter ju fram på motorn ) Det blir det inte med "hinkmodellen " ..... impeller suger inte luft , måste vara fullt med vatten i slangarna och in till impellerhuset !
  13. Allt hänger på hur utsatt läge båten är placerad på . Ju mer vind desto fler stöttor ! Så, varför snåla ..... Står den inne kan faktiskt bara två rep balansera båten ...men det är nog det du är efter !?!?! :-)
  14. Jag har 50w till mina 2x 80amp...tyvärr lyser inte alltid solen från "rätt håll" ..det gör att den laddar får kort tid i förhållande till förbrukningen .... ( mest kylen på ..typ 3amp ) Nu kanske jag inte har någon av dom bästa solcell. 675:- på Erlandsonsbrygga . Men hyfsad regulator men Lcd display , där jag direkt kan avläsa hur solcellen arbetar ..
  15. Då är det en väldigt basic regulator. Denna brukar jag rekommendera, den har ett sifferfönster och en knapp för inställning. Dessutom behövs troligen en kraftigare regulator, din klarar 5A, 30A brukar behövas. Då är DENNA ett bra val, klarar 30A, har flera inställningsmöjligheter, extern temp.kompensation och en display som visar spänning och hur laddade batterierna är. Typ 200 spänn. Det blev att köpa just denna 30 amp ...sitter på plats i båten sen några dagar ... Hur bra som helst :-) Kul att även kunna i realtid se hur panelen levererar , via displayen på regulatorn . För mig , en toppen investering ...typ dom 200:- som du nämner ! Ingen tull och ingen moms ..utan bara rätt in i en brevpåse :-) ..fram till brevlådan ! Nu ligger kylen på Kontinuerligt , bara för att kolla en förbrukning mot laddningen . ( köpte även den bebisrosa ozongeneratorn .... Står och brummer i källaren för att eliminera lite källardoft ) Tack för alla tips
  16. Rekommenderar att inte köra med gummikabel ! Den skitar ner båten ....
  17. Kanske är lämpligare att renovera det som sitter redan i båten....., Fundera på den , du !
  18. Men det är praktiskt med två fendrar fram, på lämplig plats , jag har fyra st i ställning akter , och två fram på TS sätt . Det jag uppskattar är att slipa konka dom två jag vill få fram , ex..gästhamn där man absolut vill fendra av tidigt ... Man får ta lite skit med det praktiska :-)
  19. Byter från R modellen till en nyligen beställd Alltrack med leverans efter sommaren ... Hatar dessa 18" fälgar som göra att däckljuden är .....mycket sämre än dubbdäcken ! :-0 Hur tänker dom...
  20. Så...min belastning jag har på batteriet kontinuerligt påverkar inget av dom värdena jag just levererat ? För, visst blir det ett annorlunda resultat om jag inte har last inkopplat ? Hjälp mig lite nu i mitt tänk ?
  21. Hallå ... Har för första gången köpt en solcell 50w Erlandsonsbrygga 675:- , samt regulator 10A ...typ kinabillig på eBay . Men ...nu kan jag inte låta bli att mäta spänningen varje dag olika tider med en digital voltmätare och läser av .. ( har även kylen inkopplad 24/7 ..bara för se om batteriet kroknar , eller ej ) - Ingången från solceller på regulatorn brukar visa 12.6. Upp till lite drygt 13v ..men obelastad /o-inkopplad lämnar solcellen ca19v . Kollar även utgången från reg. Till batteriet. Ligger 0.01v lägre bara . Så ..min undran , är det så man ska läsa av värdena , och i så fall...vad säger dom Er ? Bra..eller mindre bra ?
  22. Men...varför inte lämna in kapellet på riktig tvätt och impregnering ? Finns firmor som jobbar med det , dagligen ... :-)
×
×
  • Skapa nytt...